Mate nekdo zkusenosti s nejakymi predsadkami (tele) na canony serie A60 - A95?
A taky s filtry.. kde nakupovat, zda radeji original canon nebo jsou levnejsi nahrady apod.
Diky za reakce :-)
Printable View
Mate nekdo zkusenosti s nejakymi predsadkami (tele) na canony serie A60 - A95?
A taky s filtry.. kde nakupovat, zda radeji original canon nebo jsou levnejsi nahrady apod.
Diky za reakce :-)
filtry bych vyresil timto... http://www.photolifeshop.cz/shop/scr...3816&Level=226
sice co neni uplne perfect reseni, protoze pri pohledu pres opticky hledacek ti to asi bude stinit, ale to se necha pretrpet.
s predsadkami to bude horsi, protoze na kompakty jsou snad k dostani jenom originalni a ty stoji v radu nekolika tisicu :?
Na předsádky se vyprdni, je to drahé a obvykle to jde pryč s foťákem ...
No a ad filtry - kup si polarizák a přechoďák (nd), případně skylight (ale ten imho není třeba), na orig. canon se taky vykašli a jdi do vodičkový k pazderovi na bazar (přes ulici od škodovky), tam mají filtrů spoustu a zalevno (a můžeš si ho samozřejmě vyzkoušet). Pokud budeš chtít mít ten tubus na foťáku pořád, tak ještě zauvažuj o UVčku jako ochranném skle a odpovídající krytce. A to je všechno :wink:
takze s tou veci co daval link dolby a k tomu nejaky filtry co se sezene?
nebo sehnat tubus a na to nasazovat? nejspis to bude tohle http://www.kasa.cz/index.php?0:2:canon_ladc52credukce:0 :)
Ano, já doporučuju koupit tenhle tubus (nebo neoriginál, taky existují) a koupit v bazaru naprosto standardní filtry. Jak jsem Ti říkal - já jsem koupil netknutej 62 mm polarizák za 350 Kč, novej by stál odhadem 2.5-3K.
Třeba na Sony S85 jsem měl ten tubus nasazený pořád spolu s UVčkem, celkem fajn řešení, ale ten foťák už potom samozřejmě nebude "do kapsy" ...
hm, v tom pripade prodam brasnicku :roll: protoze s tim jsme nepocitali, resp. jsme na to nemysleli :roll:
Nj, měl jsi ho koupit tam, kde byla zadarmo - teď by Tě to tolik nemrzelo... :wink:Citace:
Původně odeslal Marty
2Jan555: Kde jsi koupil ten polarizák za tyhle love? Začínám uvažovat o překonání odporu k filtrům na DF a tohle by mi pomohlo - konkrétně průměry 67mm a 77mm...
Hele nech toho jooo?! :roll: :lol:Citace:
Původně odeslal Darth Maul
mno takze se asi poohlidnu po nejakym tubusu, musim se zeptat u Pazdery jestli mi tam vyrobi neco na zakazku. Jestli jo, tak jakej je nejvhodnejsi prumer? Z hlediska zejmena asi rozsirenosti.
A pokud tam budu mit vyrazne sirsi filtr nez mam objektiv, tak si nemusim ani delat hlavu s vinetaci, coz? :-) tak to vidim na tech 52mm ... :-)
Maul: u Pazdery na bazaru. Včera jsem to kontroloval a new stojí v DE 85E 8-) btw: minimálně v případě polarizáku a ND/ND přechoďáku bys ten odpor překonat měl :wink:
Marty: na vinětaci zapomeň, Canon má dvě verze, jedna je tuším 37!!!, druhá asi 52. Hlavně jde o to, jestli tam tohle dělají, přechodky na filtry rozhodně, tubusy nevím (ale za optání to stojí - dělají to fakt pěkně).
Nepreháňal by som to, zacloníš si blesk!Citace:
Původně odeslal Marty
tubusy dělají u Pazdery fakt pěkné. Na můj Oly C700uz stál 380,- (origo přes 800). Je to prý stříbrný elox, ale podle mě jen bezbarvý lak, ale to je celkem jedno, protože to vypadá moc hezky a k přístroji to sedí líp než originál :wink:
Co se týče filtrů, tak nejběžnější (podle Pazdery) jsou 49mm, takže mám i takový tubus. Pravda je, že když jsem se ptal po polariz. a šedým filtru, tak žádný neměli :lol: tak nevím...
To spíš bude ten tubus vidět v opt. hledáčku, ale tohle je také možné, držel bych se té 49-52mm, navíc bohužel platí rovnice, že čím větší průměr filtru, tím vyšší cena :wink:Citace:
Původně odeslal PeterM
btw: Canonu se tohle náramně povedlo u G3/G5, kdy tubus zabírá dobře 1/4 opt. hledáčku :roll: :mweheh:
Stanour: dik za info, vydam se tam co nejdriv :-)
a myslim ze si zaclonim uplne vsechno, protoze:
http://82.208.4.102/kasaimg/foto/foto_270/canon_a85.jpg
Marty: za a) jde o to, jestli vůbec používáš optický hledáček, pokud ne (jako většina uživatelů kompaktů), pak je to, co se týče hledáčku, šumák a zůstává doporučení u cca 52mm, za b) ad blesk - pokud chceš ten tubus pro využití s polarizákem a ND přechoďákem, tak je to asi taky šumák (nenapadá mě využití těchhle filtrů spolu s vestavěným bleskem, snad možná focení něčeho zblízka přes sklo s polar., ale to je nepravděpodobné), jediné, co to bude znamenat je, že ušetříš za UV filtr a ten tubus tam nebudeš mít nasazený pořád. No a nebo tu 37čku, ta počítám s bleskem neudělá víceméně nic, zkusím se Ti mrknout po zkušenostech :wink:
Marty: jukni sem >> http://www.lensmateonline.com/A80adapter.htm , tyhle adaptéry jsou fakt super, návod, jak případně objednat found here (celkem jednoduché a levné) >> http://www.j-b.cz/czechdigital/dir.a...ika=TIPYATRIKY
(je to jen jedna z alternativ!)
Ale to je na A80/95, to asi nebude compatible s A85 ...
no muj umysl je zejmena polarizak na foceni venku (blesk nepotrebuju), pripadne nejaky barevny filry taky venku nebo makro, asi nejakej sedej na nocni snimky a mozna kdyz za slusnou cenu sezenu nejakou wide nebo tele nebo makro vec, takze za kazdych okolnosti tam asi moc blesk vyuzivat nebudu.
a pouzivam vetsinou displej, protoze prece jen z obrazu v hledacku se nedozvim jakej mi to nastavi cas v Av rezimu atd, zkratka tam vidim to hezky a ne informace, ktery potrebuju. Maule, bohuzel, je to tak ;D
Hledacek musi pockat na zrcadlovku ;-)
kazdopadne dik za tipy, Honzo.
No, takže dále ;D V tomhle případě fakt tubus na 52mm a některej, kterej bude solidní, ale co nejlevnější - to je jednoduché (můžeme se domluvit na USA ...).
Co myslíš "barevnými filtry"? A k čemu šedý na večer?
btw: na předsádky se radši vykašli (upozorňuju preventivně dopředu :wink: ), je to investice, kterou Ti těžko při prodeji někdo zaplatí, to je lepší koupit zase novej foťák >:} :wink:
ok, tak az budes objednavat neco z usa, tak dej vedet ;-)Citace:
Původně odeslal jan555
jeste se nekdy zajdu zeptat k pazderovi.
barevny filtry myslim treba jako cerveny, modry, zluty a tak ;D A sedy jako nahradu vyssi clony na delsi expozice; jestli to ma ovsem smysl?
a proto jsem pri reci o predsadkach mluvil o rozumnych cenach - nechci do toho investovat tisice ;-)
Barevných filtrů netřeba, jak jsem sám byl poučen teprve nedávno a ad ten šedý - ten je na opačné využití než večer právě :wink:
Ostatní probereme jinde :wink: