Tak by ma zaujímalo len tak čiste teoreticky. Čo keby sme dali dva 80mm fany fúkať oproti sebe ? Aky by to malo efekt ?
Printable View
Tak by ma zaujímalo len tak čiste teoreticky. Čo keby sme dali dva 80mm fany fúkať oproti sebe ? Aky by to malo efekt ?
velmi negativny, pretoze by si sposobil akurat zrazanie a neprirodzene turbulencie vzduchu ...Citace:
Původně odeslal Rampage
A keby v jednom smere to by bolo asi o dosť lepšie. Alebo sa mylim?
nemusi byt pravda, IMO to nejak zasadne nepomoze, podla testov napr na radiatoroch vodneho chladenia je rozdiel medzi cistym pull a push/pull zapojenim v podstate nulovi ....Citace:
Původně odeslal Rampage
zalezi na tom ake su huste tie rebra ... pushpull ma rovnake cfm .. ale o dost vyssi tlak/tah
Já jsem se svého času bavil řešením push/pull a imho se liší efekt podle použitého pasívu a použitých fanů. To dá dohromady nekonečně kombinací (některé pasívy fungují až od určitého průtoku vzduchu, atd.).
Dá se tím srazit teplota o jednotky stupňů dolů maximálně, stojí to fan navíc, pravděpodobně hluk navíc a spoustu času. Pokud Ti to pomůže, tak na pasívech, na kterých jsem to řešil, jsem dosáhl nejlepších výsledků, když byl o málo větší exhaust než intake (= při použití dvou shodných fanů se exhaust fan točil o něco rychleji). Ale tohle jistě nebude platit na všech pasívech, stejně je třeba zkoušet a zkoušet ...