mam takovy divny problem s timto fotakem a to ze ta svine vyzere novy alkalicky baterky behem pul hodky a pak uz s nima odmita jet...
mel nekdo podobnej problem?
myslite ze by pomohli kvalitni nabijeci baterky?
Printable View
mam takovy divny problem s timto fotakem a to ze ta svine vyzere novy alkalicky baterky behem pul hodky a pak uz s nima odmita jet...
mel nekdo podobnej problem?
myslite ze by pomohli kvalitni nabijeci baterky?
Samozrejme ze pomohli. Do C-1,150,160 musis rvat co nejlepsi alkalicky co najdes - nejmene 2100 mAh.
Maj hrozne velkej odber a na levny obyc baterky se ani nerozjedou.....
Na zdroji jsem odzkousel ze C-1 k tomu aby se zapla ma odber 2.1A :!:
dik myslel sem si to ale sem rad ze to mam potvrzeny.. nechtelo se mi utracet za kvalitni baterky a nabijecku kdyby to nahodou moc nepomohlo protoze ten fotak moc nevyuzivam ale precejen az bude nekdy potreba...Citace:
Původně odeslal Dawe
Protoze je C-150 napajena jen dvema baterkama, klade si naroky - protoze, jak uz Dawe napsal, bere pomerne velkej proud, musej ho i baterky byt schopny dodat.
Velkej zkratovej proud maji zejmena NiCd, ale ty se diky pametovemu efektu uz davno nepouzivaj (nebo snad jo ? ;D)
Ja v C150 pouzival 1850mAh Hama NiMH, 2100mAh GP NiMH a 2200mAh NiMH noname ci co, a bez problemu.
Jen dejva trosku opravim, nejde o kapacitu. Kdyz budes mit vetsi kapacitu tak akorat vydrzi dyl.. i s tema myma 1850kama vydrzi cca 200-300 fotek s bleskem ve full kvalite.
jj do foťáku používej jedině dobíjecí baterky. Mám Olympus C-350 ZOOM a na klasický alkalický tužkovky (Duracel .. atd.) mi to vydrží jen pár fotek. Používám dobíjecí SANYO 2300 mAh a vydrží mi tam v pohodě cca 60 fotek na jedno nabití a to i při provozu LCDčka.
Ak s plnymi 2300mAh urobis 60 fotiek tak mas nieco stasne zblbnute.60 fotiek to je strasne malo.Citace:
Původně odeslal theedge
Taky jsem uz majitelem tohoto aparatu... Celkem jsem s nim tech par dni blbnul a rekl bych, ze kvalitni akumulatory jsou celkem nutnost... Na alkalicky jsem udelal cca 30 fotek a pacek shledacek... Kdyz vezmes, ze slusny dve alkalicky AAcka sezenes tak za 80 Kc, tak myslim, ze pokud tim nefotis zrovna narozeniny jednou do roka, tak se to urcite vyplati, ty akumulatory koupit... Ja jsem ani nevahal, ty alkalicky jsem testil jen tak z pr...ele, nez se mi nabily ty dobijeci... BTW jakou byste doporucili znacku akumulatoru a kapacitu? Ja mam nejakou Energizer dobijecku za cca 800 Kc, byly tam i 4 baterky s kapacitou 1300 mAh, ale vydrzely na cca 100-150 fotek, a klekly dost neprijemnym zpusobem - zapl jsem fotak, udelalo to blik blik, pip pip a pak uz jen vymena... Zadny varovani nebo postupne klesajici stav baterky... :(Citace:
Původně odeslal Khandar
D_a_v_i_d: kapacitu 2300 mAh a vyšší od Sanya, případně Ansmannu. Tuším, že teď i Energizer běžně prodává solidní aku (ve všech testech se pravidelně tyhle značky pohybují v top5, Sanyo je nejlepší vůbec).
Ještě pro jistotu ověř, že ta nabíječka, co máš, nebude mít problémy s takovýma kapacitama - neměla by mít.
V pohode, nebude s tim mit nejmensi problem, s tim jsem si jist :wink: Dik za tipy!
Já bych se ničemu nedivil, protože jak známo, tak Olympus zrovna nevyniká kvalitní energetickou režií ... třebas jako Fuji ;)
Tímhle reaguješ na co?Citace:
Původně odeslal Arteee
Na tu nabíječku v předchozím postu? ???
Btw, už bys měl jít do té S7000, abys mohl referovat... :wink: ;D :lol: