ako najjednoduchsie pretaktovat (bez flashovania)???
Ked som mal starsie ovladace bez problemov mi sla tato karta na 440/800 ale uz dlsiu dobu nie. Akonahle dam vecsiu frekvenciu tak neprebehne test. Neda sa nejako odrbat ten test.
Printable View
ako najjednoduchsie pretaktovat (bez flashovania)???
Ked som mal starsie ovladace bez problemov mi sla tato karta na 440/800 ale uz dlsiu dobu nie. Akonahle dam vecsiu frekvenciu tak neprebehne test. Neda sa nejako odrbat ten test.
V Rivatuneru jde ten test vypnout.
daj si ovladace 56.72 :arrow: na FX5900XT su asi najlepsie...
61.77 !!!!
no skusal som to pohladat v rive ale neuspesne. Kde sa to presne da vypnut?Citace:
Původně odeslal Masster
vdaka
to by me taky zajimalo :D
Ja sa paridam tiez uz sa to tu riesilo ale akosi som to este stale nevyriesil, stale mi neprebehne test pritom u kamosa ktory mal taku istu zostavu v pohode a aj na takych istych ovladacoch no nechapen tomu vobec. ???
mam sice SP ale to je temer to sami a taktuju ji bez problemu v ovladacich!Jde ale i treba v Rivatunneru
ovladace 61.77
jinak s tim taktovanim to je trochu divny protoze kamos ma uplne tu samou a taky v ovladacich nemuze prekrocit urcitou hranici(neprobehne test) myslim ze u jadra ale nejsem si jistej.
kdyztak zkus jeste nVHardPage
no uz som nasiel riesenie
Power User -> RivaTuner 2.0 RC 15.2 \ NVIDIA \ Overclocking -> DisableInternalClockTest ... zadat hodnotu 1
ale je to na h0vn0 lebo ked dam viac tak sa mi robia chyby v obraze. Nechapem v com je problem, ked predtym sla ta karta lepsie pretaktovat.
No super dik kju idem to dnes skusit uvidime ako to bude fungovat a ci vobec, ale asi najprv reinstal win.
riva tuner jsem zatím nepužíval, mám tam orig. ovladace od MSI (teď 61.77) a používám tu utilitku D.O.T. přímo v ovladačích (optimálně se mi jeví stupeň "general", po ukončení 3D hry mám "šoupátka" s frekvencema na cca 440/790) - používáte to někdo?
(názory, že tyto věci jsou na *** jsem už slyšel, ale mně to funguje ;D )
to velijura: - jak jsi z toho vyždímal ty frekvence co máš napsaný v podpisu (flash biosu??, chlazení??, kolik máš voltáž??)
/OT používáte někdo na té kartě TVin a s jakým úspěchem - mám s tím problém viz jeden ze starších thread-ů OT/
DOT som chvilku pouzival, len nevedel som tomu prist na chut a je to cele na h.o.v.n.o ako aj cele 61.77 (sposobovali mi spomalovanie systemu) a tak som tam dal stare dobre 56.72 a nastavil to napevno v RivaTuneri...
Kazdy nVodia Detonatory (z od prehistorickych verzi) umi pretaktovat. Staci tyhle registry vlozit do registru doubleclickem:
http://trodas.wz.cz/coolbits.zip
...a v menu grafiky se objevi nove menu - overclock! ;D
Je hezky, ze RivaTuner umi vypnout ten test, co se po nastaveni novych hodnot automaticky provadi, ale nemelo by to menit maximalni mozny overclock :wink: Je to spis jen pro takovy power-usery, co maj vyzkouseny, kam s kartou muzou, tak aby je to neotravovalo kdyz chteji zmenit clocky... ne? ???
Budem vychadzat z nazvu D.O.T - Dynamic Overclocking Technology je to zvysenie vykonu o 2% az 10% v 6 stupnoch. + ine zvasty mas to napisane predsa na krabici. Ciste MSI. tot "biznis" teoria.Citace:
Původně odeslal kpt future
Overclokerska prax: dynamicke pretaktovanie u MSI znamena asi to ze sa ti budu zvysovat frakvencie jadra a pamati "dynamicky" - od okamzitej teploty a max. pozadovaneho zatazenia. Zapni si monitoravanie frakvencii v rivatuneri a potom si zapni jeden test z 3dmarku'03 (minutka) a uvidis ze dosiahnes troska vyssie hodnoty.
Takze nebars D.O.T.
MSI friendly u...
Ano funguje ti to ;D
VIVO pouzivam v poho tak ako vystup aj vstup, aj ked mam TVkartu, skusal zo nieco nahravat a v pohode ale tv od leadteku je TV.
Ak k ovladacom asi fakt tie z rady 5x.xx ak nie tie 56.72!