mate to same, nebo jsem vyjimka?
Kdyz vezmu hosnoty z MBM tak low je 1,73 V , high 1,79 a realny by melo byt 1,8V. Ten vykyv dolu se mi teda vubec nelibi. Zdroj mam dostatecne silny. Cpu 2415 mhz. Pomohla by treba vymena kondiku?
Printable View
mate to same, nebo jsem vyjimka?
Kdyz vezmu hosnoty z MBM tak low je 1,73 V , high 1,79 a realny by melo byt 1,8V. Ten vykyv dolu se mi teda vubec nelibi. Zdroj mam dostatecne silny. Cpu 2415 mhz. Pomohla by treba vymena kondiku?
Vetsina Abitu i Nforcu taky undervoltuje (vlasti zkusenost), i na slusnym zdroji mi to pri maximalnim zatizeni taky hopsa, vetsinou cca. -0.3V az - 0.7V, asi horsi stabilizace, nicmene da se s tim zit... ;D ;DCitace:
Původně odeslal BRUCEF
Teď jsem na to koukal a se zdrojem 550W LC a DFI NF2 Ultra Infinity se mi při nastaveným napětí 1,65V pohybuje v rzmezí 1,632-1648...což je myslim velmi slušný...
Jen to neni hodnota měřená Multimetrem, ale Speedfanem...
jseš si jistej že napětí poklesne o 0,7V? to by se ti myslim vypl ne?Citace:
Původně odeslal tiktak
jistej si nejsem, jen ctu hodnoty z MBM. Ted po 12 hodinach full load je tam dokonce low voltage 1,71 V. JAsny je, ze je to kratkodobe. ALe cim to muze byt. Ze by kolis. napeti v siti? Prumerne je tam 1,75V i to neni nic moc.
nemas tam nahodou "nForce2 C1/C2/C3 Cooling Patch" ?
Chladit mosfety na desce, nahodit pasivy na ně a ofukovat, nemělo by to tak pak lítat.
Shox: ten jsem neinstaloval.
Asi jsem myslel na nejaky "ptakoviny" a trosku mi ulitly nuly... :oops: :oops: iCitace:
Původně odeslal joXerus
jasne ze -0.03 az -0.07V, ty desetinky by to asi opravdu neustalo.... :oops: ;D ;D
Tak jsem si zatim zmeril mosfety. Hodnoty jsou priblizne i kdyz merene dig. meridlem. Ale spatne zkalibrovanym.
viz obr.
http://sweb.cz/EXTREME.OVERCLOCKER/D...%20MOSFETS.GIF
65 uz je doost.
Kde sehnat nejake sikovne medene pasivy ?
To jsi měřil při zatížění(PRIME95...) ?Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Ty hodnoty jsou poměrně vysoké,při jakých frekvencích to takhle topí.
Zkoušel si se jich dotknout nebo apon přblížit k nim prst?
Nějak se mi ta teplota nezdá,o 65 C by ses pěkně popálil na 50 prst už taky neudržíš...tak to testni,jestli třeba neblbne měřidlo
Boinc cili 100 proc zatez cpu. 230x10,5. Na ty okolo cpu jsem sahal a tech 50 bych veril. Na netu je dalsi fotka z mereni Lanparty a ten mosfet 65 ma u neho 70 ostatni 50. Takze by to tak odpovidalo.
Takze nekde je chyba, ale netusim kde. Kdyz mi restartne pc po 24 hodinach prime :|
spajdr ti to psal!Citace:
Původně odeslal BRUCEF
musis chladit mosfety na desce!!!
staci kdyz je budes ofukovat 80 fanem!
na mym PC viz podpis taky kolisa napeti od 1.73V-1.78V(hodnoty ze speedfanu)
kdyz neofukuju mosfety, PC nevydrzi ani 15 minut!
Maji mi prijit medeny pasivky, tak je tam nalepim. Jsem zvedavej jestli to pomuze.
Nepomohlo. Nastavim v biosu 1,7 v a skoci to chvilema i na 1,64v. A to je v idle. :|
jakem mas zdroj?Citace:
Původně odeslal BRUCEF
jestli to tam nekde je tak sorry ze to musis psat 2x
to undervoltovani je normalni, s tim si hlavu nedelej
kolisani ja spatny
ofukujes ty pasivky? nejde o to ze kolem proudi vzduch, ale jestli ten studenej vzduch leti primo na ne!
treba si ta deska nerozumi se zdrojem
na mym ABITu jel chieftec 360W lip jak LC550W
muzes si nekde pujcit jinej zdroj?
Jo mam LC 550W. Ale kolisalo mi to i se starym zdrojem.
Ted podle CPUZ 1,696-1,712v - (1,750v)
ale to jsou prece super hodnoty?Citace:
Původně odeslal BRUCEF
co se ti na nich nelibi? :?
Jo uz se mi libi, ale kolisalo to mnohem vic. Se to zrejme trosku srovnalo po pridani vetsich pasivku. I kdyz MBM ukazuje nejnizsi hodnotu nekde na 1,68v
Jaky jsi tam dal nakonec pasivy???
Mam podobny problem u Epoxu, akorat mi jdou hodnoty napeti nahoru.
Nastaveno 1,75V a podle Speedfanu (1,73 - 1,82 )V, ta horni hodnota se mi vubec nelibi. :-(
Nakonec tam mam hlinikovy asi 25-30 mm vysoky.