Chcem sa opytat, ci mozem odpojit HDD za behu PC, resp. ci to s nim nic nespravi?
Printable View
Chcem sa opytat, ci mozem odpojit HDD za behu PC, resp. ci to s nim nic nespravi?
predpokladam ze mluvis o win - ja osobne bych to moc neriskoval u disku na kterem jsou dulezita data, znamemu se tak jednou vykurvila...
takze NEDOPORUCUJU :!:
kamos to tak delaval normalne...ve woknech zakazal pouzivani toho disku, a odpojil ho. Nikdy se nic nestalo
U PATA disku bych to nedelal, ale pokud mas SATA nemelo by se nic stat.Tydle disky sou na to primo delany
jak se to jako dela?Citace:
Původně odeslal Antiloopa
mě už se to taky povedlo když jsem se za chodu hrabal v PC, proste mi zatuhly wokna, tak jsem restartnul a jedu bez problemu dál, ale tomu disku to určitě moc neprospělo
2Dominator: ovládací panely - správce zařízení - vybereš disk, najedeš do vlastností a do kolonky využití zařízení dáš zakázat
je trebas si uvedomit, jak jsou konektory tech disku delane. u pata je to totalni nesmysl. a u sata? no teoreticky ano, prakticky ne. koneckoncu uz se to tu resilo :roll:
presne .. uz sa to riesilo a asi najrozumnejsi napad co tam odznel bol ten ze bude asi lepsie predtym prepnut PC do Sleep modu
Kamos kamose odpojoval za chodu cdromku a jednoho krasneho dne se mu resetnul komp a po pipnuti napsal "non system disk error", je vam vsem jasny, co se stalo? Hdd v haji. Docela me nas***o, ze mu to uznali jako reklamaci. Chudaci vyrobci disku.
Mno jako u disku bych to moc nedělal... proletí ti jednoho krásného dne elektronikou krásná špička a disk máš tak akorát na... mno na odpojování za chodu jsou co vím dělaný disky externí přes USB. U svýho disku bych tohle nikdy nedělal.... dřív jsme tohle dělali s rámečkem u PATA 20 a disk se s nama po krátké době rozloučil... a páč moc dat nezálohuju tak bych si to nidky neodpustil... :(