-
Win98 nenajedou
Prosím help - včera jsem se trošku rejpal v kompu :oops: a teď mi to dělá tohle: komp normálně najede, všechno OK, žádný problém, najde disk, DVD, pořád jede, pak naskočí win, problikne jak projede autoexec.bat, win se načítají dál - pak win opět lehce probliknou (to tam patří) a rozsvítí se USB myška.
A pak komp vytuhne - komplet - klávesnice nereaguje, zastaví se ten supr jezdící proužek. Mám pocit, že je to ve chvíli, kdy se mají začít načítat win. Zkoušel jsem dávat i potvrzování krok za krokem, ale vytuhne to až ve chvíli, kdy už je všechno potvrzený a maj naskočit právě ty windowzy.
Prosím help - komp neni taktovanej, disk jsem projel komplet scandiskem - bohužel to nic nehlásí, takže nemám ponětí, čím to může být. Poradí někdo?
-
Naběhne to v nouzovým režimu?
-
Jo do nouzovky se dostanu - zkoušel jsem pak ještě natvrdo nastavit 640x480x16 ale taky to nenajelo.
Edit: a žádný konflikty to nehlásí - v nouzovce nejsou k dispozici info o hardware. Jo a taky jsem zkoušel měnit grafiku, ale taky to nenajelo.
-
Taq v tom nouzaku
- zkontroluj programy, ktery se spoustej po startu (nejen 'Po spusteni', ale i registry) a prip. naky vyhazej
- projed registry nakym cistidlem.
-
Takhle mi taky blbnul jeden komp s USB mysi. Nabihaly wokna, pak se rozsvitila opticka USB mys a pocitac vytuhl. Kdyz jsem tam dal PS2 mys, tak to zaclo normalne fungovat.
-
To mi přijde divný - ty win se seknou ještě před tim, než se objeví aspoň plocha, takže po spuštění to bejt nemůže a nevim, kdy win sáhnou do registrů, navíc jsem nic neinstaloval, jenom taktoval...
-
Ale ta USB myš tam byla celou dobu a navíc jsem ji zkoušel taky vypojit, ale nenajelo to ani bez ní
-
Co znamena: "rejpal jsem se v kompu"? Pretaktovavals jen v BIOSu nebo nejakym Win taktovadlem, otevirals komp? Jestli ano, zkontroluj zasunuti RAM a VGA. Zkontroluj zmeny nastaveni v BIOSu, napriklad ohledne USB. Shod casovani pameti. Znovu vyhod vsechny USB zarizeni a zkus najet bez nich. V nouzi pust nejaky test HW (otazka pro vsechny: co je ted dobre a free, kdyz AIDA32 je dead?).
-
Přetakovával jsem v Biosu, komp byl otevřenej, protože jsem pak musel jednou resetnout Bios - komp jinak nenabíhal. RAM i VGA jsou zasunutý dobře, jinak by to vůbec nenaběhlo (VGA) nebo by jí to nespočítalo na začátku (RAM) ne?
Paměti dřív běžely na 2-2-2 a teď jsou daný na 3-3-3 a stejně nejedou - dřív jely v poho.
Já si nemyslim, že by to blokovaly USB zařízení - prostě jenom proběhne jejich inicializace a tak se ta myš rozsvítí. Ten komp vytuhne asi kvůli win, ale protože nic nehlásí, tak nevim proč.
Dostal jsem nápovědu, že by to mohla být vadná paměť - že tím, jak win postupně zaplňují paměť, tak na určitym místě narazí a spadnou, je to možné? Každopádně večer spustím memtest...
Nějaké další nápady jen uvítám.