Kolega si chce koupit nový monitor a měl na mě tento dotaz. Nemám s tím osobní zkušenost tak se ptám kdo to zkoušel a s jakým výsledkem.
Printable View
Kolega si chce koupit nový monitor a měl na mě tento dotaz. Nemám s tím osobní zkušenost tak se ptám kdo to zkoušel a s jakým výsledkem.
Mám LCD 25ms a hraju všechno v pohodě
wtf ? dustojne ? no neviem, skus si dat oblek, kravatu, navesaj si vyznamenania a tvar sa dostatocne dustojne :D
roflmaoCitace:
Původně odeslal SajmoN
ale k veci - ja parim v teplakach a tricku, a moje LCD ma 15/10 ms - pohoda
Někde jsem četl recenzi na LCD a CRT a tvrdili, že pro hry a filmy se LCD pořád ještě nehodí. Myslel jsem, že nestíhá vykreslovat jako notebook.Citace:
Původně odeslal 559
A nejdriv prohledat tuto sekci te nenapadlo, vid ?Citace:
Původně odeslal Vladimír Mahr
To jsou pomerne dost stara dogmata, ackoli stejne LCD nikdy plnohodnotne CRT nenahradi, alespon ne u me.....
z jakeho duvodu ?Citace:
Původně odeslal Dawe
ted sem v obchode videl 19" eizo ( lcd) a bylo to neco uzasnyho
a to doma nemam spatnej monitor . . .
Za a) podani barev - natahni si stejnou fotku na vedle sebe postavene vyborne CRT a vyborne LCDCitace:
Původně odeslal DOT
za b) velmi mala skala pouzitelnch rozliseni
za c) na stole mam mista na monitor vice nez dostatek a cenovy rozdil je neustale strasny - LCD pro me nema jedinou vyhodu, oci jsem si neznicil ani o kousek za poslednich 15 let dennodeniho cumeni do CRT a hlava me boli jenom u opravdovych sracek....
Tak proc kupovat LCD ?
protoze lidi si mysli ze jsou "IN" kdyz maji LCD :lol:Citace:
Původně odeslal Dawe
To jsi rekl hodne pekne, jinak myslim, ze by se to melo presunout do sekce monitoru.Citace:
Původně odeslal Dawe
:lol: Ja si az ted vsim ze je to v mise, proto jsem na zacatku psal o "teto" sekci....Citace:
Původně odeslal Špeta Marek
BTW: Stejne az dosviti posledni poradny 21" CRT tak si taky budu muset LCD koupit...... Dneska se uz dobry CRT nevyrabej.
Presunute do Monitorov.
Já bych si dnes LCD ještě nebral, měl jsem chvíli Samsung 710T a spokojen jsem nebyl :|
K tym NEKVALITNYM FARBAM na LCD:
V robote dostali chlapci od scaneru k novej G5 2x2GHz aj nove EIZO 21" LCD (hadajte na koho radu!. Cena okolo 80-90 litrov + za 25 kalibrator.
Ked daju vedla seba BARCO (á 250.000,-) a toto EIZO je to to iste (99,9%).
Dokonca urobili test a obetovali na skusku jeden 4 farebny (CMYK) A3 film + chromalinovy natlacok. Farby su uplne 99,8% zhodne - cize aj LCD dokaze podat normalne realne farby - po kalibracii.
To zjadne lacne (<50.000,-) CRT nedokaze. Ale asi ani LCD... :idea:
To uz se jaksi pohybujes v mirne jinych cenovych relacich - za 115k si kupovat monas opravdu nehodlam :wink:
kua furt mazani! prestante mluvit o mazani u her uz nic takovyho neni..
nebo to aspon neni postrehnutelny
Jinak obraz lcd proti crt vypada mnhem prirozeneji, dyz si treba pustim nejakou peknou vizualizaci ve winampu - nevim jesi je to jen tim ze tam neni to sklo ale proste mi to pride jako divat se na pohyblivy koberec na stene(nevim jesi je koberec to pravy slovo mozna spis nejaka tapiserie ;D )
Panove a co treba elektromagneticke zareni, spotreba hlavne u starsich crt, ergonomicnost, jo a Dawe ze sis nezkazil oci za poslednich patnact let, neznamena, ze si je nemuzes zkazit pristi rok.... no flame, to je jen muj skromny nazor.
Jinak kdyz vedle sebe postavim LCD Eizo a CRT Eizo, opravdu tu chcete tvrdit, ze rozdil je tak znacny, ze se na tom LCD neda pracovat, vy snad vsichni vytvarite v Calamusu dokumenty pro osvit ci co? To je ten rozdil tak VELKY, ze za sebou schova ostatni vyhody LCD?
Jenže ty to pěkně překrucuješ. Někdo se ptal jak se věci mají v horizontu jeho použití a cenové představy. Nikdo tu nikde netvrdil, že se nedá vyrobit super LCD resp. šitový CRT. Každý z těchto typů zobrazovačů je prostě vhodnější na něco jiného, byť se postupem technologie některé varianty použití hodně sbližují. Je lepší to takhle zevšeobecnit, než se dohadovat o kravinách, protože v určitém úhlu pohledu na konkrétní případ máte/me pravdu úplně všichni. Osobně bych LCD taktéž nechtěl, byť jsou nádherný, krásný, poutavý, namašlený a v mnoha případech i velmi dobře zobrazující. Prostě mi to v řadě aspektů nevyhovuje pro činnost, kterou dělám. (Mou profesí je DOOM"3"NONOSTOP a ten na LCD nižší střední třídy (15-20tis) zrovna excelentně tedy nevypadá) :-)Citace:
Původně odeslal Arg
Ja to myslel vseobecne, nekdo tu totiz myslim mluvil o fotkach, tak sem to podal takto, pokud se jedna o hry, tak ja kdyz zrovna mam(jakoze nemam :( ) cas, tak hraji vetsinou stratedie a dungeony.... takze nepotrebuji perfektni odezvu.
V podstate s tebou ale souhlasim.
Udělal jsem si z toho závěr, že dnes je LCD pořád přepych ale už funkční. Za ty prachy je vyšší kvalita v CRT pouze musí mít člověk místo na stole pro takovou hlubokou svini.
Já si myslím, že ve "většině případů" se to takhle dá vzít, chápat.Citace:
Původně odeslal Vladimír Mahr
Hmmm ja bych se uz k CRT nerad vracel, od te doby, co mam LCD si na CRT jenom tezko zvykam (male, malo sviti, rozmazane, spatna geometrie...). Na hry to nepouzivam, navic jsem zjistil, ze odezva zalezi na zahrati displeje, studeny displej ma asi 2x delsi odezvu nez kdyz je nekolik hodin v provozu.
Ale stejne nejhorsi pro zkazeni oci je spatne osvetleni - muzete mit spickovy monitor ale spatne postaveny vuci svetelnemu zdroji a mate problem. Ja treba zrovna sedim v praci a nade mnou hnusne blika nizkofrekvencni trubicova zarivka. Po hodine mne zacaly palit oci, takze...
Mam LCD jak v praci, tak doma na hry a k CRT bych se uz nikdy nevratil. Nemam zadne profi LCD za 100k (a nedelam taky zadnou profi grafiku), jedinou vyhodu CRT vidim v nizsi cene, jinak jen same zapory.
Na "praci" a na office bych LCD bral. Na hry asi jeste ne. Napr. po vychvaleni Samsungu 172x jsem necekal ze to bude v CSku vypadat tak hnusne jak to vypada (rychlost nerychlost).
co se ti nezdá na tom jak u mě vypadá CSko ???Citace:
Původně odeslal PetrT
mám LCD 4 měsíce a CRT už nikdy nechci, při hraní her žádný rozmazání nepozoruju