-
AbitKT133+Athalon XP
Prosím vás vím,že toto téma už tady bylo- pojede Athalon Xp1600+ na Základové desce Abit Kt133? Vím ,že hardwarově tato deska podporuje pouze klasický Athalon do 1,4.Nezkoušel to někdo?Nenadávejte- tento Athalon jsem dostal - jde o to jestli ho na této desce využiji.
Díky.Martin
-
Sice je to Abit, ale myslim ze nepojede... Kdyz kamosovi nebrala LS VIAKT133 ani Durona 1,2.....
-
Jit by to melo, ale problem je v tom, ze nenastavis (bez HW upravy) nasobic vetsi nez 12,5. A k tomu nedas FSB vic ja cca 112-115, takze se nedostanes pres 1400 MHz (1600+)
Koukni se kdyz tak sem : http://web.telecom.cz/aaaa
Co je na tom pravdy nevim, ale nejak se tim nejspis natavuje zapojeni L10 mustku ... Sam taky premyslim, jestli mam do tyhle desky dat XPcko, nebo koupit novou desku + DDRka a nechat starej proc (nejsou love na obe :-( ) ...
-
Niekde tu bol nejaky navod!!
-
-
No, teoreticky je to to samy, jako predelat mustky L10 do stavu zdvojnasobeni nasobice (CPU do 2000+, rychlejsi jsou tak uz z vyroby) a zamalovat L1 .... pak uz jen v biosu nastavit polovicni nasobic a je to .... jen me nenapada, co to udela pri prvnim startu, kdyz to pojede na dvojnasobek :-))) (1600+ se ne-rozjede na 3200+) .... proto asi ten prepinac, ale proc to musej delat po kazdym vytazeni z 220V, to me neni jasny .... nevi nekdo???? ???
-
Jednoduzsi se mi jevi koupit 1700+ a holt 2 mustky prefiknout a dva domalovat a predelat tak nasobic z 11 na 15 ... pri fsb 100 pojede na 1500MHz a pak pripadne dotaktnout pomoci FSB .... melo by to podle me jet ....
-
Na 100% pojde len nie na fsb133 ak sunda dole na 100 ci kolko mu doska zvladne tak neni o com rozmyslat
-
Jinak tady si to muze kazdej vymyslet podle sebe ...
http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht..._painting.html
-
to Semik: Ale jo, to by mel, jenze to si muze rovnou koupit morgana a je na tom jeste lip, protoze to nebude podtaktovany :wink: ... podle me nema moc cenu tam cpat XP, pokud ho nechces dostat aspon napuvodni frekvenci ... v kazdym pripade, pokud nebude mit pech, tak to pojede ... :)
-
Mno to asi nie,i ked toho durona odblokuje jednoduchsie co urcite na overclock potrebovat bude,ked to cez FSB moc vyskoko na KT133 nejde.
-
Zas ber v uvahu, ze morgan 1.1GHz stoji 1400Kc, ale 1.3GHz 1600Kc ... nez se delat s mustkama, tak bych si 2 kila prihodil. Kdezto XP stoji 2400Kc. Jina vec je, ze uz XP ma a chce ho pouzit :)
-
Inac povedane ak chces aby to XPcko bolo plnohodnotnym XPckom tak ti treba novu dosku ....
Ak chces usetrit aspon na pameti - tak kup dosku ktora podporuje aj DDR aj SDR...a mozes pouzit aj svoje pamete
-
Jo, mas recht, neco na tom je :) Jen ja osobne bych nerad vyhodil 384MB solidni SDRAM pameti a slusnou desku jen kvuli XPcku. A kdyz uz novou desku, tak do ni i DDRka, jinak to snad nema cenu ... a co si vzpominam, ze nekde testovali takovou obojetnou desku, tak DDR v pohode, ale s SDRAM to dopadlo zalostne :( Proste do tyhle desky (KT133) bud XP a zmenit nasobic na CPU (a jeste lehce pretaktovat :wink: ), a komu se do toho nechce, tak morgana ....
-
mno,ale raz ju budes aj tak musiet kupit.
-
Mnoo, ted bych to videl na XP .... a tak aspon rok to vydrzi! :) A pak bych to videl na neco lepsiho pocinaje deskou ... pak si klidne priplatim, at uz to ma neco navic (IEE1394, USB 2.0, SERIAL ATA .... atd)
Stejne obojetna deska (i na SDRAM) nebude, co se prace s pameti tyce, rychlejsi a nebo jen o kousek, tak proc ji kupovat kdyz XP pobezi i v tyhle desce ... jen s malou upravou ;D Samozrejme, kdyby bylo vic love, byla by i nova deska .... holt smula a snaz se, jinak nebude nic ;D ;D ;D
-
Včera jsem koupil XP 1700+ a hodlám ho narvat právě do Abitu KT7 RAID. Je to AGOIA 0209. Původně jsem čekal na hamera, ale bude vůbec ??? . Včera jsem jestě stihnul přehodit bios (dal jsem tam kt77n - nebo tak nějak, protože ten poslední ve mě nebudil důvěru).
Plánuju úpravu desky. Myslim, že je lepší zničit starou desku než novej CPU.
Bohužel se mi v našem městě (cca 100 tis. lidí) nepodařilo sehnat vodivej lak :-( , takže na výsledky musíte chvíli počkat. Každopádně Vás poinformuju až to rozběhám (nebo nerozběhám).
-
2 Jan.Ko - jsem hrozne zvedavej a drzim ti palce !
Sam jsem o tom taky uvazoval, ale ted to vidim spis na upgrade (za malej peniz) na durona 1.3 a toho poradne taktnout. Kdyby si dal rict treba 1550-1600 MHz ???
-
O takovém upgrade jsem uvažoval taky, ale ještě jsem neviděl Doruna na víc než 1450MHz a to mi bylo málo.
je to trochu loterie. Mám obavu z té úpravy desky. Proč odpor zrovna 180ohm. Na té stránce taky neni jediný odkaz odkud autor čerpal info. Na Ocinside.de jsem našel pouze metodu přes L10.
Druhý problém je, že stále nemám elektrovodivý lak. V jakých obchodech to sakra prodávaj?
-
-
Tak jsem si tu diskuzi procetl a asi do toho pujdu ...
Durona 1300 pomalu zavrhuju ...
Dam vedet co a jak.
Jen me vrta hlavou, kdyz se na ten pin AJ27 privede vcc (vcore ?) snizeny o ten odpor (ma to delat cca 1.7 V), co to udela, kdyz budu mit vcore nastaveny na cca 2.1 V ???
-
Tak výsledky nebudou. Desku jsem prodal. V bazaru mi nabídli za mého durona 700, pamět a desku slušnou cenu, takže přidám a koupim novou desku a paměť. XP 1700+ už mám.
-
Vcera jsem si koupil 180 ohm odpor a malej vypinac ...
Nejdyl o vikendu na to vlitnu s pajkou a hyn sa hukaze ;D
-
Drzim palce ... treba se taky ukecam .... ;D
-
Taxem to napajel, ale vysledky zatim zadny :-(
Jelikoz podle ty diskuze na ocinside jdou timto zpusobem nasobice 15 a vys. Pry nic nizsiho neslo. A jelikoz muj duron na vic nez 1378 nikdy nepostnul, tak to nemam zatim jak zkusit.
Kazdopadne deska zije at vypinacem cvakam (za chodu) sem tam ;D .
Napajet to slo celkem dobre, pouzil jsem obyc. trafopajku, jen jsem mel trochu lepsi pajeci smycku ...
Jak dostanu do pracek to XPcko, tak dam vedet ...