Mate nekdo zkusenosti s timhle HDD chladicem - ztisovatelem? :)
Premyslim o necem, co by dobre ztisilo HDD a zaroven by ho to i chladilo...
Nebo existuje neco podobneho, ucinneho a levnejsiho? ;D
Printable View
Mate nekdo zkusenosti s timhle HDD chladicem - ztisovatelem? :)
Premyslim o necem, co by dobre ztisilo HDD a zaroven by ho to i chladilo...
Nebo existuje neco podobneho, ucinneho a levnejsiho? ;D
"obycejnej" hlinikovej suplik, mam ho asi rok a pul, cena kolem 600,-, delaj v provedeni bez vetrcku, s jednim a snad i dvema, mam v nem Barracudu IV (ktera je teda nehlucna i tak) nicmene i tak je hluk nizzsi a teplota kolem 34C (mam provedeni s 1 vetrackem)Citace:
Původně odeslal NightKing
zalman bude asi jeste lip chladit a po strance ztiseni nevim, nemel jsem ho v ruce
"asi jeste lip" je dost spekulativni hodnoceni :wink:
...ale my nebude o nic lepsi. Pac je ten Zalman bez vetracku, tak bude zaviset na prutoku vzduchu v case - kdyz bude maly, tak i chladici vykony budou - male :|
Kdzy bude alespon nejaky, tak tipuji 10C dolu :-)
V podstate mi nejde ani tak o chlazeni, mam Barracudu IV a ta je sama o sobe docela studena, hlavne me stve vrneni a hluk pri seekovani. Zajimalo by me jak si asi ten Zalman stoji v odstraneni otresu apod.
Heh :lol: muzu rict ze ten zalman hezky vypada, ale temer vubec nechladi :-) mel jsem nejaky dve barracudy 160gb sata a dost nechutne topily, ale opravdu dost, speed fan ukazoval neco pres 60stupnu, no proste na disku jsem neudrzel prst, a i presto ze na nich byl tenhle zalman (zm-2hc2). Az co mi pomohlo bylo umistit pred ty heat pipe 80mm vetrak na 5V, pak sla teplota hodne dolu ..ted mam nove wd caviar se a u tech je teplota ok... nevim jestli ty barracudy nebyly nejak vadne..nebo jestli to nebylo tim ze jsem je mel nad sebou a v raidu..!? kdo vi
...co sa tyka znizenia hluku, tak je na tom velmi slusne. mam ho a som s nim spokojny. hlavicky pri seeku je sotva pocut...Citace:
Původně odeslal NightKing
...mam 120gb ibm. teplota po osadeni minus 1-2 stupne, ale treba brat do uvahy, ze po montazi disku na gumene stlpiky (su sucastou toho zalmana) disk odizolujes od bedne, takze predsa len nieco uchladi...
tu je recenzia:
http://www.svethardware.cz/art_doc-C...800788CB1.html
Primarne slouzi ke snizeni hluku samozrejme, jako chladic moc nefunguje pokud neni pruvan.
Jako ztisovatko je Silentamaxx HDD lepsi, ale Zalmana mam v druhym kompu a za ty prachy svoji praci odvede dobre.
no samozrejme ze to neni chladic ;) ja mam disk (DM10 200gb sata) vrazeny v http://www.nexustek.nl/disktwin.htm nejak za 3 stovky a je to fajn :) vibracie/hlavicky o moc lepsie a kedze mam dobru skrinku tak teplota nie je problem (35~)