co je na tom pravdy ze ak je DVD-rom (cd) na rovnakom kabli s HDD, napr HDD -PM a DVD PS, ze dochadza k dakemu spomalovaniu HDD?
sorry ak dakto o tom uz tocil, xcem, len odpoved a mozte lock
Printable View
co je na tom pravdy ze ak je DVD-rom (cd) na rovnakom kabli s HDD, napr HDD -PM a DVD PS, ze dochadza k dakemu spomalovaniu HDD?
sorry ak dakto o tom uz tocil, xcem, len odpoved a mozte lock
No je fakt, ze jëdnou jsem to takhle mel a moc spokojenej jsem teda nebyl... Ale nemuzu potvrdit, ani vyvratit ze to bylo zrovna tim, ten comp byl pred zhroucenim :wink: Kazdopadne mam radsi mechaniky na sekundarni ksande, primar uz tradicne nechavam diskum :)
fakt sa mi to zda divne...kopa ludi o tom pise a nikto nepotvrdi a ni nevyvrati...
na mam momentalne
PRIMARY : HDD+DVDRW
SECONDARY : HDD+CDRW
a ak by na tom bolo daco pravdy by som to prehodil...
...
ten druhy disk je ATA100 a CDRW ATA33 a v pohode z neho idem 50MB/s
takze neviem ako moze ta CDRW spomalovat disk...
u tej DVDRW je to prob., lebo ta ide na ATA66 a DISK ATA133 a tam tazko zistim, ked teoreticky mi disk nikdy neda 66mb/s...
ja osobne neviem ci je dobre mat daky disk ako slave, abo tak ako to mam ja...
je lepsie HDD+HDD a DVDRW+CDRW,
abo : HDD+DVDRW a HDD+CDRW??
fakt by som to xcel vediet, a hlavne ako to s tym spomalovanim ....
není 50mb/s trochu bullshit?
co je na tom??
normalne z neho kopitujem 47,5 mb (samozrejme ze to nie je priemer, ale max) za sekundu (read ma 52mb)
co je na tom bullshit?
a je to obycajny WD s 8MB
ja to mam na jednom kabliku a nepozoruju nejake vyrazne zmeny :roll: :idea:
urcite myslel mB ne mb..........
IDE radice integrovane v chipsetoch uz asi tak od roku 1997 umoznuju nastavovat parametre pre kazde IDE zariadenie sucasne. Hlavny problem je vsak v tom, ze na jednom kabli moze komunikovat naraz len jedno zariadenie - tzn. kopirovanie medzi dvoma diskami na jednom kabli je pomale.
Primary/secondary, master/slave - to je jedno, bootovat sa da aj zo secondary slave. Hlavna zasada je davat spolu na jeden kable tie zariadenia, medzi ktorymi sa data prenasaju malo (resp. sa nepouzivaju intenzivne naraz).
nie je to nahodou tak ze rychlost zbernice sa prisposobi najpomalsiemu zariadeniu na kanali teda disky chodia pomalsie napr. dvd je ata 33 a disk je ata 133 cize oba chodia len ata 33 :?: ;D
nie to co si napisal je nezmyselCitace:
Původně odeslal oso
je to tak ako pise vyssie rainbow o toku dat po kabli, kedy proste nemozu tiect naraz, preto by mali byt medzisebou komunikujuce zariadenie vzdy na odlisnych kabloch, ale ak su aj na jednom tak to nie je ziadny zasadny rozdiel vo vykone, je to o troska pomalsie, ale v podstate min. rozdiel