CUSL2 vs. CUBX + Tualatin - me postrehy
No tak jsem se s tim ted zkousel Tulene v CUSL2(i815E), upravy klasicky jako u i440BX, v mem pripade mikrotenovy sacek nacpany v socketu jako izolace :).
Z procaku jsem na CUSL2 dostal vic nez na CUBX, mohl jsem podtaktovat ramky, jsou to desne smejdy :(, takze postnul 1496, coz je slusne.
Vyhody oproti CUBX - AGP4x a AGP PRO, a pak hromada ptakovin jako zapinani kompu USB zarizenim, start kompa klavesou, ma to integrovanou grafiku s TV a LCD vystupem, taktovani po 1 MHz.
Nevyhody oproti CUBX - 1 radic, (CUBX ma 2 - 2xATA33 2xATA100), ma to jen 3 DIMM sloty (CUBX 4), pricemz 3. me nefunguje, nemam poneti proc.
Ale nastaveni pomeru to ma nejake prapodivne, na CUBX pri FSB 124MHz mam PCI 31MHz, ale na CUSL2 to bylo 41MHz, proste ma pevne dane 4 pomery, coz je malo.
Vysledkem je, ze bych to stabilne dostal na FSB 130-132, ale mel bych vysoky takt PCI (42-43MHz) a svoje komponenty a disky mam rad.
na FSB 133MHz a PCI 33MHz bych zase mel podtaktovane pameti ze 124MHz nyni na 100MHz a mel bych jen 384MB RAM oproti 448MB ted.
Nyni mam kazde zarizeni na jednom kanale, takze je to rychle, takto by se museli delit 2 zarizeni o 1 kanal.
Kdybych sehnal kvalitni pameti tak bych mohl provozovat ten CUSL2 na 133/133, ale nevim jestli by to bylo stabilni, nemohl jsem to otestovat, nepovedlo se me najet do XP, protoze v XP jsou ovladace pro CUBX radic a padalo to, no a take uz nehodlam dnes investovat do SDR pameti
v CUSL2 byl BIOS pro Tualatiny, mozna ze kdybych flashnul starsi BIOS tak se to zlepsi, ale uz se me s tim nechce moc rypat.
Takze zaver: Takt bych zadny neziskal, jen bych ztratil radic a 2 dimm sloty, i440BX forever!!!! ;D 8)