moc by mě zajímaly
Printable View
moc by mě zajímaly
myslis klasicky Virge nebo DX, GX, VX nebo dalsi verze ?
Pokud vim tak nejslabsi Virge byly taktovany 50/50 MHz, ty "nejsilnejsi" az 120/100 MHz....Zalezi na pouzitych pamtech, verzi chipu, atd atd.....
jo nejlíp všechny
žádnej taktovací program mi u takhle starejch s3 neukáže správně frekvence, tak se ptam
Já bych pochyboval, že by takt jádra jakékoli Virge přesahoval 100MHz. To nemá dokonce ani Trio3D (měl ji bratranec :-) ). Stejně tak paměti.
Starší byly myslím 50/50, nejnovější maximálně 75/100. Přesně ti to podle mě neřekne nikdo, ty frekvence byly variabilní (i jeden typ mohl mít různé, protože to vyráběla spousta výrobců)...
Na takychto kartach dost casto funguje powerstrip - akurat niekedy ukazuje uplne blbosti...
Trio3D je tušim horší než třeba taková VirgeGX. Aspoň teda, co jsem kdysy testoval, tak na Trio3D se mi sekal i Motoracer1 :).Citace:
Původně odeslal no-X
Trio3D je shit hrozny, mam jeden kusok od ManLi ;D
nejde mi o taktování ale o "vědění" :lol:
alespoň orientačně frekvence jednotlivejch verzí, pročesávám internet a vypadá to na velký utajení
No, Trio3D zázrak není, ale oproti Virge DX je poněkud kompatibilnější :-).
Jak to myslíš? Já o této kartě teda nemám moc přehled, ale měl jsem za to, že o proti Virge nepřináší technologicky nic navíc (pokud někdo máte nějaký zajímavý link o S3 kartách, tak to sem hoďte, jsem na to hodně zvědavý). Mám za to, že měla problémy s alfa kanálem úplně stejný jako Virge (aspoň teda při defaultních ovladačích, protože tohle byly tenkrát všechno věci, který by se ovladačema dali spravit, až se potom divim, že se o to nějak nikdo nepokusil - to mi připomíná situaci, že Riva128 měla prohozeně ADD a SUB blending) - dokonce to na ní bylo snad ještě horší, protože v některých případech se tam místo průhledné barvy zobrazovala černá i při 1bit alfa.Citace:
Původně odeslal no-X
Myslím to tak, že aplikace, který na DX nešly ani rozběhnout až na TRIU šly (pomalu, hnusně, ale šly). Zřejmě trošku rozdíl v driverech :-).
Tak sem nějaké referenční kmitočty splašil a mam je ve své databázi na www.gindex.org . Snažim se bláhově řadit karty podle výkonnosti, doufam že mě nesežerete.
S tym S3 Trio3D mi isiel aj 3D Mark 2001 ;D
Puťas: je to opravdu moc pěkný, ale to řazení podle výkonu opravdu není ideální nápad :-(.
Jinak bych pro tebe měl pár upřesňujících informací ohledně 3dfx:
EDO na V1/2: sice se to uvádí často, ale Voodoo1/2 používaly VRAM (rychlejší)
Banshee/V3/V4/V5 podporovaly a používaly SDRAM i SGRAM
ještě tam jsou u některých karet malinko nepřesnosti v položkách "počet texelů na 1 cyklus" a "Textur za průchod", ale jinak moc fajn!
jestli chceš, ozvi se mi na mail, pomůžu ti to vychytat ;-), nechci to tu už dál spamovat :-)
dík za info
ta databáze- jen muj názor- a pokus o návštěvnost :idea:
no kedysi daaavno bol na to softik a ten ukazal ako frekvenciu GPU tak aj pamati a volalo sa tu tusim mclk.exe .... a s tym sa dala taktit takmer cela vtedajsia rodina S3, nejkae tridenty, a cirrus logic-y..... ale slapalo to len v 9x-och pac do bola DOS-ovina.... neviem ci to este najdes, ale ked pojdem domov skusim pohladat v ancient cedlach... hadam to vyhrabem....
edit: no tak som este vygooglil ze to podporovalo tieto grafarny->
EDIT 2: no a nasiel som tusim aj to mclk -> http://www.hades.iglu.cz/mclk.exeCitace:
Cirrus Logic GD-542x
Cirrus Logic GD-5436/5446 es
Cirrus Logic GD-7543 (programmed as "GD-5428")
Cirrus Logic GD-5462/5464 (doesn't work yet!)
Trident 9440/96xx
S3 Trio64/Trio64V+
S3 Virge (325) and Virge/DX
S3 Virge/VX (988)
Tseng Labs ET-6000
http://www.tweakpc.com/Download_files/mclk093b.zip
ďíkes
ještě sehnat nějakou imagine 128 a trio 3D na benchmarky