Focení na diskotékách (tma, pohyb, kouř)
Nazdárek, včera jsem si chtěl blejsknout nějaké ty snímky ze Stodolní, ale výsledek je k pláči. :cry:
Potřeboval bych poradit, jak nastavit foťák, abych mohl fotit třeba tanec v takovém tom disco osvětlení (světla, stroboskopy, atp.).
Nu a pak jsem si chtěl blejsnout takovou spoře oblečenou tanečnici, ale v celém klubu byla taková ta uměle vyrobena mlha. V hledáčku jsem ji však dobře viděl, ale výsledný efekt byl fakt hodně zamlžený. (Asi jsem neměl použít blesk) :?
A ještě bych se chtěl zeptat, jak se jmenuje ta funkce, kdy Vám foťák dělá snímky rychle za sebou. Nevím jak to lépe popsat.
Mám foťák Sony DSC-P8
Díky
Re: Focení na diskotékách (tma, pohyb, kouř)
Citace:
Původně odeslal smile4me
Nazdárek, včera jsem si chtěl blejsknout nějaké ty snímky ze Stodolní, ale výsledek je k pláči. :cry:
Potřeboval bych poradit, jak nastavit foťák, abych mohl fotit třeba tanec v takovém tom disco osvětlení (světla, stroboskopy, atp.).
Nu a pak jsem si chtěl blejsnout takovou spoře oblečenou tanečnici, ale v celém klubu byla taková ta uměle vyrobena mlha. V hledáčku jsem ji však dobře viděl, ale výsledný efekt byl fakt hodně zamlžený. (Asi jsem neměl použít blesk) :?
A ještě bych se chtěl zeptat, jak se jmenuje ta funkce, kdy Vám foťák dělá snímky rychle za sebou. Nevím jak to lépe popsat.
Mám foťák Sony DSC-P8
Díky
Bohužel při stroboskopu ti většinou selže autofocus, a s manuálém si u kompaktu moc neužiješ...
Takže když jede strobáč na plné pecky tak máš většinou s kompaktem smůlu :(
pokud jsou šptné světelné podmínky, málo světla, strohé osvětlení na diskotékaách tak vždy fotit ze stativu, nebo přinejhorším opřít někde o zábradlí nebo stůl ale to je fakt nouzovka, stativ je nutnost.
Problém je že když dáš delší čas tak se ti pohybující objekti rozmažou, když dáš kratší čas tak budou osoby ostré ale sakramensky podexponované.
Tudíž nezbývá než zvednou ISO alespoň na 400, což je zase problém u kompaktů protože 400stovka je už docela šumák :roll:
takže:
1. stativ
2. nastavit White balance
3. krátké časy závěrky
4. vyšší hodnoty ISO
5. co nejmenší clona f/2,8
6. fotit v manuálním režimu
7. nepoužívat blesk (zkazí atmosféru noční scény) blesk pouze v případě že bys fotil statické obrazy, portréty apod. (max 2 - 3 metry) dál nedoblýskneš.
funkce které dělá fotky rychle za sebou se jmenuje "kontinuální", nebo "sekvenční focení".