Potrebujem rozpojiť jeden mostík na L4. Dnes som to skúšal ale nič. Čím by sa to dalo? ???
Printable View
Potrebujem rozpojiť jeden mostík na L4. Dnes som to skúšal ale nič. Čím by sa to dalo? ???
To by mě taky zajímalo :lol: Ja jsem to zkoušel na jednom Duronu 600MHz. Zkoušel jsem nůž na koberce, žiletku a nakonec hrot kružítka ale nic nezabralo :| Možná že by pomohla rozbrušovačka nebo autogen ;D ;D :wink:
djyoyo - dones mi to ja ti to spravim (ale nepýtaj sa čím ) ;)
niekde sa hovorilo o odpalovani pomocou 3V baterky, pripojis na mostik a skratom je po nom..
cLiVe, tak..?
3 V je malo ;)
Skuste laser...
zkrat funguje (baterka z mobilu) nebo rozbruska (modelarska)
rozriznout to nejde ani tuk
Ja som kedysi potreboval prehodiť násobič na mojom durone 700MHz /blbá doska, este blbší BIOS/ tak že som prespájkoval tenkým drotom SMD odpor a mikrovrtačkou+zubárska frézka-y/zničil som asi 3/ som mostík pod lupou prefrézoval. To keramické púzdro bolo nezmar.
Trápil som sa asi 2 hodiny,ale podarilo sa >Duron 900Mhz :-D .Ešte je stále doma ako záloha keby moje XP náhodou nevydržalo :evil: .
Pri nových organickych púzdrach by to bola lahoda,chce to len kus odvahy,dobré nervy,vercajch a hodinárske ruky.
Ps:V prípade zničenia asi aj FLEGMATIK! 8)
Koukám že by tento dotaz chtělo zpracovat do FAQ :-)
Me se pomerne nedavno podarilo na mym druhym kompu prepalit prislusny dva mustky na Duronu 700 -> 900. Delal jsem to baterkou, ale moje zkusenosti:Citace:
Původně odeslal Jendo
baterka z mobilu je na draka, i cerstve nabita (3.6 V)
jedna nova 4.5 V baterie - nic
dve 4.5V batrie paralelne - mala jiskricka na jednom mustku
tri baterie paralne - nakonec dve jisricky na spravnych mistech a uspech
Mnohokrat jsem si nebyl jistej, jestli jiskricka nepreskocila mezi elektrodami, nebo se skutecne prepalil mustek.
Jiskricka se na mustku objevi jenom jednou, pak uz ne (snak kdybyste sli s napetim vys :) ).
Chce to dobry elektrody, v nouzi propichnout kablik spendlikem. Princip je ten, ze mustek prepalite velkou proudovou zatezi, tedy ne vybojem.
jen aby to pak bylo pouzitelne aby ti z toho nezbyl mastnej flek ;DCitace:
Původně odeslal Adrenix
jj...Citace:
Původně odeslal Marty
220V a prepáliš celú L4, nielen jeden mostík... ;D
Tak už to je ve FAQ. Rád přivítám návrhy a připomínky - pošlete mi třeba PM.
Tady je to perfektne zpracovane: http://www.mujweb.cz/www/0highlander0/duronock.htm
podla toho staci aj 2,2V, NiCd ma dostatocny prud, ktory je dolezity..Citace:
Původně odeslal Majkl
No ja to na D600 kutil 10Kackou ;D po asi hodinovem pizlani se to nejak rozpojilo ale vypadalo to ze procik ou je K.O. ale po otreni desticky o d prachu to uz vypadalo xvetu... ;DCitace:
Původně odeslal djyoyo
Bateria by mala byt NiCd lebo NiMH ani Li-Ion nevedia dodat potrebny prud. Dost mozne ze by stacila aj obycajna NiCd 1.2V AA, pripadne dve. Alebo nejaky zdroj s malym napatim - zaujimave by bolo vyskratovat cez to 3.3V vetvu ATX zdroja.
Ja som to skúšal píliť asi hodinu a nič som tým nedokázal. Stále 10x.Asi skúsim to s tou baterkou. Uvidím a dám vedieť.
2clive: A čím to chceš rozpojiť?
Tych 3v nesteci.Ja som to robil s 10v trafom.Na konci boli dva spendliky.Aj s tymi 10v to neslo prilis slavne.Privaril so tam tie spendliky :lol: ,ked to vsak pridrzite dlsie mosti akoby praskol a jeto.
A pôjde ten mostík potom spojiť? ???
Jiste vosivym lakem nebo jako ostatni mustkyCitace:
Původně odeslal djyoyo
kolbas: Nezalezi na napati, ale musi to byt tvrdy zdroj (co najtvrdsi) - aby tadial pri skrate tiekol velky prud a prehorelo to.
Ja to delal pres trfo do zasuvka(takova ta kostka a da se na ni volit napeti),na + a - jsem pripojil dratky se pendlikama na koncich,tak jsem nastavoval 3V, 4,5V, 6V,7V, nic tak jsem dal rovnou 12V a prsk a bylo po mustku, jen bacha at si ho neodpalite celyho! -pro pripadne spojeni
Pri pouziti 2,4-3,6V NiCd ci jineho AKU (Ni-Fe,Pb atd) tolik neriskujes ,jako pri pouziti trafa s 12V.AKU je velmi tvrdy zdroj proudu oproti beznemu trafu, proto jsi musel zvysovat napeti ,aby jsi to vubec prepalil.