ATI 9800SE@9800Pro Hardware unlock pipes
Nazdar po dlhsom case som sa konecne dokopal k tomuto threadu. Otazka znie:
-existuje nejakly navod ako HW odomknut zvysne 4 pipky na 9800SE??? hoci aj v angline akosi sa potrapim. Velmi by mi to pomohlo, lebo moja atina ma ostatne pipky asi hw blokovane(usudil som to z toho, ze cipsety-GPU su rovnake na obidvoch variabtoch:) ) Veeelmi by som xcel 9800PRO.
-Dalo by sa to odomknut preflashovanim BIOSU???
-Na tychto strankach som cital tu recenziu na 9800 unlocking pipes SW, ale tam to bolo tusim len cisto SW a o HW odomikani tam toho nebolo vobec, a aj o BIOSe tam nebolo pisane, ze sa to da urobit preflashovanim BIOSu.
-NazQul aky mas default taklt karty?? mne sa tych mojich default zda malo 230/229 ???
Re: ATI 9800SE@9800Pro Hardware unlock pipes
Citace:
Původně odeslal zero
Nazdar po dlhsom case som sa konecne dokopal k tomuto threadu. Otazka znie:
-existuje nejakly navod ako HW odomknut zvysne 4 pipky na 9800SE??? hoci aj v angline akosi sa potrapim.
Existuje, spociva v preletovani jedneho miniaturneho odporu... ale toto nebudem nikomu doporucovat, ak velmi chces, na nete sa k tomu dohrabes. Ale je absolutne zbytocne to robit takto zlozito.
Citace:
Velmi by mi to pomohlo, lebo moja atina ma ostatne pipky asi hw blokovane(usudil som to z toho, ze cipsety-GPU su rovnake na obidvoch variabtoch:) ) Veeelmi by som xcel 9800PRO.
Nic takeho ako cisto HW blokacia pipes v Tvojom pripade nehrozi. Staci spravne modifikovat drivers aby pouzivali aj zvysne 4 pipelines.
Citace:
-Dalo by sa to odomknut preflashovanim BIOSU???
AFAIK nie...
Citace:
-Na tychto strankach som cital tu recenziu na 9800 unlocking pipes SW, ale tam to bolo tusim len cisto SW a o HW odomikani tam toho nebolo vobec, a aj o BIOSe tam nebolo pisane, ze sa to da urobit preflashovanim BIOSu.
Opat, nechapem ake prednosti vidis v tej HW modifikacii... ziadne nie su.
Co sa tyka rozlicnych sposobov SW unlocku zvysnych pipes, konzultuj FAQ.
Toje aj moj problem preto ten thread
Citace:
Původně odeslal looney
mmm mam takovou otazku(nebudu kvuli tomu zaklada new topic) odemcel sem si pipky na 9800se (tzn je jich 8) ale mam tam sachovnici :evil: nedalo by se toho nejak setrne zbavit?
jestli tu je na foru nekde odpoved tak sorry!
No presne taky isty problem mam aj ja preto uvazujem o hw mode soft mi dava sachovnicu :(
2Ladron -> co tu bolo Xkrat?
2sisi -> No a povedz mi aka modifikacia, ked tam je ta sachovnica haaaa? :eek: Clanok o odomykani som precital cely a tam bolo nieco take "ak mate artefakty(sachovnica, problemy pri zobrazeni textur...) tak mate zvysne 4 pipky vadne" P.S kde najdem navod na modifikaciu driverov? Pouzil som ten driver, co ponukaju Omegy2.5.90 :-)
A teraz mam este jeden problem a to:
pri pretaktovani procak z 2500+ @ 3200+ mi pri graf. benchmarku vytuhne komp. Pri nepretaktovanom je to ok. pri pcmarku04 mi to vytuhne pri padani tych krabic a pri 3dmarku 01 3 sekundy pri prvom benchy NO TERAZ PORADTE ??? karta je taktnuta na defaultoch core/mem 324/290.25
MB aasus a7v880 bios 1.007
cpu barton 2500+@3200+ vcore 1.70
ram 256MB 400Mhz
disk seagate baracuda 60GB
Skusta nieco poradit ja som uz zufaly kazdy ma lepsie vysledky len ja nie a nie :-(
Re: Toje aj moj problem preto ten thread
Citace:
Původně odeslal zero
Citace:
Původně odeslal looney
mmm mam takovou otazku(nebudu kvuli tomu zaklada new topic) odemcel sem si pipky na 9800se (tzn je jich 8) ale mam tam sachovnici :evil: nedalo by se toho nejak setrne zbavit?
jestli tu je na foru nekde odpoved tak sorry!
No presne taky isty problem mam aj ja preto uvazujem o hw mode soft mi dava sachovnicu :(
Tak nato rychlo zabudni... Ak mas "sachovnice", ten disabled pipeline quad je proste vadny. HW modom nic ine nedocielis... ten quad vadny zostane.
Citace:
2sisi -> No a povedz mi aka modifikacia, ked tam je ta sachovnica haaaa? :eek:
V Tvojom pripade teda ziadna - je to take tazke pochopit? Proste mas nevhodny kus.
Citace:
Clanok o odomykani som precital cely a tam bolo nieco take "ak mate artefakty(sachovnica, problemy pri zobrazeni textur...) tak mate zvysne 4 pipky vadne"
Presne tak to aj je...
Citace:
P.S kde najdem navod na modifikaciu driverov? Pouzil som ten driver, co ponukaju Omegy2.5.90 :-)
Omegy to uz maju zapracovane v sebe - nic patchovat netreba.
Citace:
A teraz mam este jeden problem a to:
pri pretaktovani procak z 2500+ @ 3200+ mi pri graf. benchmarku vytuhne komp. Pri nepretaktovanom je to ok. pri pcmarku04 mi to vytuhne pri padani tych krabic a pri 3dmarku 01 3 sekundy pri prvom benchy NO TERAZ PORADTE ??? karta je taktnuta na defaultoch core/mem 324/290.25
MB aasus a7v880 bios 1.007
cpu barton 2500+@3200+ vcore 1.70
ram 256MB 400Mhz
disk seagate baracuda 60GB
Skusta nieco poradit ja som uz zufaly kazdy ma lepsie vysledky len ja nie a nie :-(
Nuz, mas to dake nestabilne... Ak vies povedat, ze zvysok systemu (mimo GK) je absolutne stabilny, tak potom sa treba zrejme pohrat s roznymi AGP nastaveniami... tie najbeznejsie sa daju najst na zaciatku FAQ.