Vsetko ostatne funnguje, mam povoleny port 5190 pre icq. Mam to takto: wifi-->moje PC-->lan-->druhe PC. ICQ pouzivam na obidvoch PC. Web funguje. Vyskusal som sa uz pripojit aj cez proxy ale ani tak to nefunguje.
Help please :-)
Printable View
Vsetko ostatne funnguje, mam povoleny port 5190 pre icq. Mam to takto: wifi-->moje PC-->lan-->druhe PC. ICQ pouzivam na obidvoch PC. Web funguje. Vyskusal som sa uz pripojit aj cez proxy ale ani tak to nefunguje.
Help please :-)
No zkus povilit vechny porty at vidis kam to leze a pak povol jenom ten co potrebujes
Zkus znovu udelat toho pruvodce pravidly. Da tam nejcastejsi nejbeznejsi pravidla.
Presne tohle mi delalo take, neprisel sem na duvod proc to nejelo. Ikdyz sem mel povoleno uuuplne vsechno, tak porad nic. Internet mi jinak jel normalne. Vyresil sem to tenkrat docasne instalaci starsi verze winroute pro a tam to slo ok.
Este som nespomenul, ze na PC s winroute icq chodi normalne, len na druhom ho neviem rozchodit ani za <> :-(
A máš zaplej NAT a DNS forwarder, nebo jedeš čistě na proxy?
U mě stačilo doma na síti zapnout NAT a DNS a bylo to v cajku na všechny programy.
Mam zapnute NAT aj DNS forwarder. Spojenie vo winroute vidim, ale icq sa nespoji
Neni nahodou v ICQ nejaka moznost jak nastavit firewall?? Ja osovne pouzivam Trillian a jede v pohode ale mam jenom PF
Nastav si na tom kompu kde to nejde ve vlastnostech site ve vlastnostech TCP/IP ... DNS server na IP serveru.
Potom zkus ruzne porty 21, 443, 5190 na icq, nekde se to spoji. A nezapomen na 'keep connection alive'. No a jestli to nepude, zkus jinej icq klient.
Uz to ide. Po restarte to nabehlo. Som zvyknuty na linux server, tam restartovat system netreba :-) . Som si myslel, ze vo winxp netreba restartovat pri zmene pravidiel. Alebo to len nieco blokovalo a po restarte to nabehlo... Ostal by som pri linuxe, len potrebujem nieco robit aj vo win a manzelka by vtedy nemala full net :-)
Diki vsetkym za pomoc