čau. potřebuju poradit jak z toho vyždímat co nejvíce... mam Epoxe8rda3+.. amd athlonxp 2200+.. ram kingstone 256mb 400ddr. zkoušel jsem to. nanejvíš jsem se dostal k 217*10. ale víc z toho nedostanu. zkuste poradit. dík
Printable View
čau. potřebuju poradit jak z toho vyždímat co nejvíce... mam Epoxe8rda3+.. amd athlonxp 2200+.. ram kingstone 256mb 400ddr. zkoušel jsem to. nanejvíš jsem se dostal k 217*10. ale víc z toho nedostanu. zkuste poradit. dík
A co čekáš?FSB 300?Pokud vím,tak musí zvládat 200,víc ti nikdo nezaručí,pryč jsou doby horentních výkonových rezerv,dneska je všechno,co není novinka,dokonale odladěno tak,aby to podávalo deklarovaný výkon,možná pár procent víc,vše lepší se prodává už samozřejmě za jinou,příslušnou cenu.
Jediné,co můžeš,je zvýšit provozní napětí pamětí a chipsetu a hlavně to pořádně chlaď.
no jako chlazení mam dostačující.. vodníka... čekal jsem že dam něco jako lidi co maj tohodle epoxe.
tak si zozen poriadne CPU. FSB nie je len o doske, RAMkach a chladeni. Ale hlavne o dobrom kusku procesora.
To máš sice pravdu, ale na této desce věčí FSB už o moc nepřesáhne. Dost jí topej mosfety vedle CPU a pokud se nechladěj tak jde hodnota použitelného FSB dolů. Zlepší se to když na ně nalepí pasivky + jemný vánek.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Edit: Také záleží na revizi desky... jakou máš?
No já ty mosfety nechladím a jedu na 225MHz. Vyždímal bych z toho i víc, myslím, že jsem měl max. kolem 240Mhz, ale nestíhají mi paměti. Asi závisí na kusu... Revize 2.0.Citace:
Původně odeslal Frost
no tak já zkusim začít chladit ty mosfety... mam revizi 3.x.... nepomohl by jinej bios či tak?
jo mate pravdu chladit ty mosfety je dulezity.. dostal jsem se dal.... díky