Je to asi hloupý dotaz, ale nevím, jak zjistit režim DMA, v jakém pracuje řadič HDD a HDD. Zkoušel jsem to najít, ale nenašel jsem... Díky za rady.
Printable View
Je to asi hloupý dotaz, ale nevím, jak zjistit režim DMA, v jakém pracuje řadič HDD a HDD. Zkoušel jsem to najít, ale nenašel jsem... Díky za rady.
u nForce je to normalne jako u vetsiny chipetu ve Spravci zarizeni -> radice IDE/ATAPI a na jednotlivejch kanalech si nades zalozku upresnit nastaveni.....
No právě, to je ten problém, že to tam nemám. U mně je to takhle:
...správce zařízení - Řadiče IDE ATA/ATAPI - NVIDIA® nFORCE(TM) IDE Controller
a na ten když poklikám, otevře se okno se čtyřmi záložkami :
Obecné, Ovladač, Podrobnosti, Prostředky
a v žádné to není napsáno, ani upřesnit nastavení tam není. Jen na záložce Obecné je ve třetím řádku Umístění a tam stojí:
Sběrnice PCI 0, zařízení 9, funkce 0.
Leda by se to dalo vyčíst z toho.
Vím, že v 98čkách to šlo dokonce přepínat, tak si myslím, že by mohlo i v XPčkách...
A jake mas IDE drivery ?Citace:
Původně odeslal Matio
Jéžiš nějaký ovladač verze 5.10.2600.307 - tohle jsi asi vědět nechtěl že? Mám stažené ovladače pro svou desku z webu výrobce a myslím, že ty nejnovější...
No jak jsi vzpominam tak presne s tim byly na nForcu problemky..... Pohledej v chipsetech a ovladacich a najdes odpoved.....Citace:
Původně odeslal Matio
Uz si nepamatuju ktere IDE drivery byly nejlepsi.... Ono jich totiz bylo dost strasnejch ;D
OK, budu hledat. Dík :arrow: a kdyby si někdo vzpoměl, napište to sem :wink:
Mno vubec nejlepsi je ty pochybny IDE drivery od Nvidie nepouzivat (jsou s nima jen problemy) ;D, ja jsem si nechal klasicke win drivery(na vykonu oproti nforce driverum to neubira), tzn. ze pri klasickych wokenich driverech je to nastaveni tam jak psal Dawe ve svem prvnim postu v tomto dredu :-)Citace:
Původně odeslal Matio
BTW: Nechova se ten radic po instalaci nvidia driveru jako pridavny do PCI? Pac kdyz mam v PC pridavny radic tak z nej taky v tech zalozkach nejde precist DMAcko :), ani z Aidy ci ostatnich programku :-) ... ale nemusi to tak byt, todle me jen napadlo v tento moment ;D
uplne najjednoduchsie je pustit Nero Infotool a pozriet sa na zalozku Configuration kde su pekne vsetky zariadenia a ich DMA, je to rychlejsie ako preklikavanie sa cez spravcu zariadeni...
Ani v Nero infotool se mi to nezobrazilo. Nainstaloval jsem si ale jiné ovladače na nforce2 chipset a už mi to jede. Díky za rady :wink:Citace:
Původně odeslal Markoff