Gigabyte GA-8IK1100 nebo Abit IC7 nebo něčo iného? neco dobrého na OC za přijatelnou cenu, chci si radši nechat poradit :-) díky
Printable View
Gigabyte GA-8IK1100 nebo Abit IC7 nebo něčo iného? neco dobrého na OC za přijatelnou cenu, chci si radši nechat poradit :-) díky
ten gigabyte mam a nestezuju si,taktit jde lip nez s predchozi msi neo2 (i865)
ale s tim abitem zkusenosti nemam tak nevim....
Tím Abitem určitě nic neskazíš, ani Asus P4P800-SE je v pohodě deska, Gigabyte jsem měl jeden a nešlo tam taktovat vůbec (nejspíš vadná deska).Citace:
Původně odeslal jd_oizo
to asi ji,me i Janovi555 jde taktovat dobre 8-)Citace:
Původně odeslal Spajdr
hlavne ne epox ... :? chcipa to jak divy
Copy that ;D Fakt dobrá deska, rock-stable (nějakej ten měsíc už jí mám a absolutně bez problému), má fajn layout i featury, je rychlá a má dobrou cenu i příslušenství. Je u ní snad jedinej "problém" - max Vdimm je 2.8V, to může být pro někoho málo (osobně bych aspoň 2.9, spíš 3.0V uvítal, ale podstatné to fakt není), oc je gut - při testu s P4 ES jsem se dostal se stock nb chlazením na FSB310 ...Citace:
Původně odeslal Wolferine
IC7 je druhá (nebo první, jak kdo chce) dobrá volba, fakt dobrá deska, podle toho, co vím, je s ní víc problémů (reklamace a tak), ale to stejně záleží od kusu - viz Spajdr.
Osobně bych fakt volil mezi těmahle dvěma mobo, o IC7 se nerozepisuju víc, protože jsem jí prostě nikdy dlouhodobě nepoužíval.
heh, přidávám taky bod gigabytu. Sice sem nehnal OC tak do extrému jako Jan, ale na stabilitu si nemohu stěžovat.
No právě mě jde o max. OC , chci totiž dostat mojeho NW 1.8 dostat na pokraj sil :-) takže jedině něco na OC
No, tak co se týče FSBčka, viděl bych to asi nerozhodně (záleží od kusu) a pokud na tohle počítáš s ramkou, kterou máš v podpisu, tak tam okuřovat voltáž fakt potřebovat nebudeš ;DCitace:
Původně odeslal jd_oizo
Asi bych si vzalk tu Ábitu ,... jaká tam je pravděpodobnost kus od kusu v OC? -+ odhad?Citace:
Původně odeslal jan555
Žádnej odhad neexistuje, jde jen o to, že 2 desky prostě nejdou stejně ... Ale na OC je to určitě dobrá volba. Jen jsem si vzpomněl (ať kdyžtak majitelé potvrdí), že mám pocit, že IC7 končí na RAMce taky na 2.8V ...?Citace:
Původně odeslal jd_oizo
Mám ABIT IC7-G (oproti IC7 snad jen 1000Mbit síťovka) a jsem maximálně spokojen. Pravdou ale je, že jsem moc OC nezkoušel.
Ať už koupíš ABIT nebo Gigabyte, tak neprohloupíš. Jedná se o vynikající desky.
nebo mi spíše doporučte něco 100% na OC požaduji i875ky :-)
100% na OC je Abit IC7 (nebo IC7-G), kup si 2.8 nebo 3.0 a OC pojedeš podle chlazení kolem 3.5Ghz, což výkonově stačí...ale je dobré aby jsi si k tomu hodil paměti na 1:1 režim, tzn. třeba ADATA Vitesta 500DDR....
ale koukám že paměti máš dobrý....jinak CPU tam dáš jakej, nebo necháš ten stávající???
No nechám stavající, a zkusím kolik dá max. proč se ptáš? nebo se ti prcík nezdá? :-) P.S. Tedka mám doma IC7ku, pro někoho, tak otestuju ty HyperX , doufám že půjdou solidněCitace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
ty hyperX sem netestil, ale si by to chtělo, snad by měli svištět...já tam na IC7 házím vždy A-DATA vitesta 500 nebo 566....jo a chtělo by to taky chladit napájecí obvody....já to vždy dělám...pasívky a popřípadě větráček na ně, ale na NWčku to bude v poho...ale na Prescottu mírně péct budou :D :D ;D
mne dovoli 2,9 u ni prece zalezi jaky maj paměti def. vdim (pridava +0,1,+0,2+0,3)Citace:
Původně odeslal jan555