Aky soft by bol dobry na otestovanie hardveru? Kedysi bol softik pod nazvom Checkit. Da sa este nieco take zohnat? Ak ano, tak kde. Nieco mi zhadzuje okna, ale dost brutalnym sposobom. Diky za kazdu pomoc.
Printable View
Aky soft by bol dobry na otestovanie hardveru? Kedysi bol softik pod nazvom Checkit. Da sa este nieco take zohnat? Ak ano, tak kde. Nieco mi zhadzuje okna, ale dost brutalnym sposobom. Diky za kazdu pomoc.
Stanley, k otestování hardwaru tím myslíš otestování funkčnosti s stability nebo zjištění co za hardware v PC máš?
Asi to první, protože checkit, PCPro apod prográmky takové byli.
Dneska existuje AMIDiag, který umí totéž, ale nejlepší je použít jednoúčelové prográmky na otestování jednotlivých komponent.
Na paměť Memtest nebo Goldmemory, na CPU CPUBurn-In test , nebo existují prográmky jako Passmark Burn-In Test, který testuje ALU/FPU/MMX , HDD, Memory, Porty, USB, FDD, CDROM, 2D/3D grafiku
jedna sa o zistenie funkcnosti hardveru. nechcelo sa mi stahovat diagnostiku pre kazdy komponent zvlast, ale inak to asi nepojde. checkit este existuje len je to uz brutalne plateny soft. idem nieco poskusat.
Uz som nasiel chybicku. Chybna pamat. Zaujimave je to, ze pri win98 mi fungovalo vsetko OK. pod winXP mi zacali padat aplikacie,nakolko je tam o cosi vyssia spotreba pamate. :?
Ja mam ten samej problém s pamětí. Mam DDR333 a pod WIN98se je vše OK ale WinXP nenajedou. Jen když snížim frekvenci na hodnotu DDR266.
Ja som prisiel na to, ze pamat nie je chybna. Ale casovanie. Pamat je pisana ako CL2, avsak pri tomto casovani hadze chyby. Ked ju dam ako CL2.5 tak uz ide vsetko bez problemov.
No jestli ti pamet DDR333 dela chyby a musis v XPckach jet na 266, tak je IMHO zrala na reklamaci. :wink:Citace:
Původně odeslal kuris
Cim jsi nasel tu vadnou pamet?
Taky by me moc zajimalo, ktery soft proveri HW. Na diagnostiku (co v tom kompu mam?) je dobra Sandra, na honbu za vykonem grafiky a pocitanim FPS nejaky ten 3Dmark. Kompletne proveruje BurnIn test, ale myslim si, ze neni moc peclivy, jeste nikdy mi nic nenasel a pamet probiha podezrele rychle.
Takze premyslim jaky soft proveri, zda je chyba pri padani/sekani PC v RAM, CPU nebo MB? Faktem je, ze AMIDIag i CheckIt je ponekud komercni. Presto, mate nekdo s timto softem dobre zkusenosti?