Jak muzu zjisit ip adresu cloveka ktery mi treba zasle zpravu pres icq?Da se to nejak vytracovat?
Printable View
Jak muzu zjisit ip adresu cloveka ktery mi treba zasle zpravu pres icq?Da se to nejak vytracovat?
Porid si nejaky slusny icq klient- miranda, trillian, sim - u tehle tri mam vyzkouseno ze ukazuji IP adresy u klientu (ne u uplne vsech, ten kdo chce, tak se ti precijen skryje)
Nektery icq klienti take vytvari tcp spojeni ke klientum se kteryma chatujes, takze mrkni na fw a uvidis ... treba :)
a existuje i nejaky programek na zjisteni??ICQ byl jen priklad. :) Muzu zjistit podle ip adresy kde sidli??Citace:
Původně odeslal spy
Jak psal spy, firewall nebo tcpdump a jemu podobný utilitky (potřebuješ pozorovat síťovej provoz na 3. vrstvě) ti ukáže spojení na tvůj počítač a z tvýho počítače. Takže pokud je komunikace peer to peer, tak IP adresu počítače na druhé straně zjistíš. Pokud komunikace probíhá přes zprostředkovatele (nějaký server), tak adresu nezjistíš (pokud ti ji přímo server neumožní zjistit).Citace:
Původně odeslal Jack68
Podle IP adresy zjistíš přes jakého providera/síť je daný počítač připojen, pravděpodobně i zemi, kde se nachází, často i město, ale není to přesné a nemůžeš si tím být 100% jistý. Zkus třeba utilitku Neotrace.
OT: Konecne nekdo kdo napsal "spy" s malym s ! :) diky ! ;)Citace:
Původně odeslal KUBA
OT (tentokrat OnTopic:)) : staci i treba trochu myslet - dam priklad - znas IP adresu - das "ping -a 147.228.29.2" a ono ti to ve vetsine pripadu vyplivne i jmeno PC - treba pc2.nejakymeno.cz - podivas se na www.nejakymeno.cz - a co nezjistis, je tam ISP kterej treba pusobi jenom v jednom meste/oblasti - voila, uz neco vis
Dalsi oblibeny zpusob je trasovani IP (tracert(win)/traceroute(linux)) - castokrat sou aktivni prvky na ceste pojmenovany nejakym rozumnym zpusobem, takze si z toho muzes i zhruba urcit kde se druha strana nachazi
pokud k IP neni asociovano jmeno, kouknes na www.ripe.net, kde je whois databaze, a hnedka znas majitele daneho poolu adres...a kdyz mas stesti je to treba fabrika vedle :) (a ne treba celostatni ISP :))
vsem diky
Este sa to da zistit tak ze ked mu posles spravu alebo on tebe tak sa medzi vami samozrejme vytvori docasne spojenie cez TCP protokol a potom staci iba do prikazoveho riadku (cmd) napisat "netstat" a tam ti to vypise. Ina moznost je pozret sa do firewallu ktory to monitoruje napr. Kerio.
Jasne ale tak zjistim ip adresu.A pomoci ni bych chtel treba zjiszit odkud je.Citace:
Původně odeslal Pyroteam
No a co když vím jenom MAC?
MAC je ti na nic pokud nejsi na stejnem segmentu site. protoze to funguje jenom na 1 a 2 urovni OSI
Mohli by si totrochu vysvětlit jednodušeji?
To zařízení je připojený na stejným switchy jak já.
No nejsem zadny sitar expert, ale pokusim se. MAC adresu si overuje prave treba SWITCH na stejne siti rekneme 192.168.0.1 pokud nekdo bude chtit MAC adresu ze 192.168.1.1 tak ji proste nemuze dostat protoze tuhle informaci ma switch pouze pro sebe a dal ji nepropousi. Mam ale pocit ze i kdyby jsi znal MAC tak je ti to je stejne na nic. Leda ze by jsi se podival na zaznam switche.
PS: Sitari nekamenujte meů. Pokud to nekdo vysvetli lip tak se taky rad priucim
Tak to predsa neni problem...je na to kopa programov :wink: Ale ked valis na rovnakom switchi tak neni problem zistit jeho IP adresu preci :wink: Nevim nac ti je MAC platna....teda jedine pokial bys chcel hackovat ale to sem nepatri :wink: No a co spomenul Geeker je v"strucnosti" vysvetlene tu ;D http://www.cisco.com/univercd/cc/td/...c/introint.htm ale to uz ta nemusi zaujimat...Citace:
Původně odeslal TIMBERJACK
Pomoci ICQ klienta :D. Kdysi jsem tusim videl ip kazdeho cloveka. Ale jednalo se o zasah do programu (icq, win, uz nefim, asi crack). Zrovna Licq mi adresu bezne zobrazuje.Citace:
Původně odeslal Jack68