Přemýšlím o koupi NOK 6310i nebo ISDN - kvůli netu.
Printable View
Přemýšlím o koupi NOK 6310i nebo ISDN - kvůli netu.
Asi ses hodne bohatej, paac cenove je to pouzitelny tak na sosani mailu. Dokonce je levnejsi to sosat pres "klasickej" modem, nez pres GPRS. Je to ale pomalsi.
Já nejsem bohatej, já totiž nemam ani základní představu kolik kilo je jedna ořezaná stránka z netu. :oops:Citace:
Původně odeslal Jezevec
Stranka webu ma od tech 50kB do dejme tomu 200kB, problem je, ze kdyz zakazes grafiku, tak na spouste webu neuvidis vubec nic, paac to maj naprd udelany. Textovy maj samo min. Ale je to cim dal horsi - flash a podobny blbosti a clovek se stejne nedovi co potrebuje. Hodne delaj reklamy - musel bys je filtrovat.
Na prohlizerni webu je to proste neunosne drahy. Mozna jednou za cas, ale na pravidelny browseni to neni.
GPRS pokud na to mas prachy se da v pohode, rychlost je na brouzdani vic enz dostatecna. Ale pokud chces pripojeni pres BlueTooth, tak se vyvaruj nokie protoze to u nich poradne nefunguje co se tyce spojeni s PC.
To jsou vlastní zkušenosti? Ono těch desek (co to podporujou) zatim moc neni co? Já ani jiný telefon v této cen. relaci neznam (s Bluet.). :oops:Citace:
Původně odeslal DeeKay
jo to jsou vlastni zkusenosti z prace.... pro pripojeni byl pouzitej USB Bluetooth adapter. Zatimco Ericsson T68i i Siemens S55 pracovali bezproblemu, 6310i odmitala spolupraci, zkouseno bylo nekolik fungl novych kusu.
Handsfree a takovyhle veci s ni behaji pres BT naprosto v pohode ale co se tyka sychronizace s PC nebo vubec propojeni tak tam je dost problem. A nejsem sam komu to nefunguje jak ma.
Mozna to opravi novejsi FW, ale tezko rict. Navic softwarova podpora ze strany Nokie je mizerna.
A jak je to s těma MB co podporujou Bluet. - já myslel,že to mají už v sobě (bez adaptéru).Citace:
Původně odeslal DeeKay
Problem Nokia 6310i a Blutooth bych rozdelil na dve veci:
1. Synchronizace dat pomoci Nokia PCSuite
Lze provadet pouze s Nokia (resp. Nokia podporovanymi adaptery), je to znamy problem protoze PC Suite pro stare Nokie pouziva vlastni Connection Manager s primo zabudovanou BT podporou, 7650 uz pouziva obecny profil a chodi s takrka vsemi adaptery.
2. Datove prenosy
Nemel by byt problem s jakymkoli BT adapterem.
Osobne mam zkusenost s BT adaptery MSI + 6310i.
Podpora BT u zakladnich desek znamena, ze je tam nekde specialni konektor, do ktereho se zapoji pridavna karticka s BT (u nekterych desek je rovnou i pribalena). Ten konektor je vlastne USB v1.1 s dodatecnym napajenim pro BT radio, nic vice... :lol:Citace:
Původně odeslal greenhorn66
Bacha na jednu věc, N6310i a její datasuite funguje přes bluetooth s jediným BT adaptérem a to je NOKIA DTL-4 (PCMCIA ONLY), s žádným jiným datasuite nerozchodíte !! Zatím jsem ani neviděl software pro nokie na správu telefoního seznamu/SMS přes bluetooth.
Sám vlastním Ericsson T39 a ten chodil (všechny dodané programy) se všemi bluetooth adaptéry (ACER, MSI, MISTUMI) a T68 také.
No lze pouzit treba MSI Mobilet, ale je to spise pro masochisty...funkcnost je mizerna :evil:Citace:
Původně odeslal VOiD
Takže NOKII ne - radši ISDN?
Mno na dialup spojení to nejspíš bude fungovat na každém adaptéru (na MSI a ACER to myslím chodilo), ale víc ti řeknu zítra, zeptám se kolegy co to zkoušel ...
Pokud chces byt mobilni tak je GPRS pristup na internet resenim, ale na doma pokud nemas jinou moznost nez telecom tak je dialup lepsi (at uz analog, nebo ISDN). Vem si jenom ze pokud uvazujes 0,03 Kc za 1 kB GPRS, tak te prijde megabajt na skoro 31 Kc.Citace:
Původně odeslal greenhorn66
No to by asi byli trochu drahý ovladače atd., co? :o :-DCitace:
Původně odeslal simhap
Díky
Ja pouzivam GPRS na ICQ, kdyz potrebuju neco stahnout nebo kouknout na web, tak se pripojim pres modem. Za tri hodiny pripojeni na ICQ (s docela hodne kecanim) zaplatim tak cca 4-6 Kc...
Osobně si myslim (ze svý zkušenosti), že je pohodlnější GPRS.
Připojim se kdy chci, na brouzdání mi to stačí ... a ovladače stahuju levněji než přes telecom.
Určitě to ale chce aktivovat nějakej tarif. Já mám (ještě neomezenej) GPRS Bussiness (T-Mobile) ... po měsíci nadávání to chodí slušně.
Asi ale záleží na lokalitě, ale připojil jsem se zatim bez větších problémů.
Moje rada: Pokud nechceš tahat filmy GPRS stačí a je bez omezování a čekání na 6tou hodinu večer.
No ale nesmi chodit nikam na rychlejsi net... Ono staci i chvile na blbym adslku a pak uz bude na gprs jenom nadavat. :wink:Citace:
Původně odeslal RadeKKK
Dnes jsem koupil 6230tku a Bluetooth MA 700 bohužel mi ale nejde na telefonu autorizovat zařízení k přijímání....
Nevíte někdo co s tim??? Infrák je na h......
nadávat na rychlost asi budeš pořád ... pořád ale myslim, že GPRS stačí ... samozřejmě to není super ...Citace:
Původně odeslal Dawe
Například tady se mi to načítá velice dobře ....