a proč? budu totiž kupovat novou grafárnu... tak abych se nespálil
Printable View
a proč? budu totiž kupovat novou grafárnu... tak abych se nespálil
To budes kupovat i desku?
S prechodem na PCI-E je spojena i vymena desky, to si doufam uvedomujes? Imho je na prechod jeste dost brzo, desek je malo a nejsou nejlip odladene, pokud s nakupem nechvatas, tak bych urcite pockal na PCI-E, jinak AGP.
jasný, dík
ja by som s pci-e este pockal (1-2 roky)
mb sa este poriadne nepredavaju a uz som nieco cital o novsej revizii co moze dodavat vacsi prikon pre graficke karty
navyse dnes sa daju kupit velmi slusne graficke karty do agp a agp len tak rychlo nevyhynie, pretoze je to aktualny trh
ked budem za ten cas robit upgrade pc tak pojdem asi uz do pci-e, za predpokladu, ze pci-e grafiky budu viac rozsirene ako agp a snad sa uz poriadne rozbehnu amd64 do socketu 939
zaujimava vyzera byt napr. nforce4, kde ma byt
- pci-e (popripade 2x pci-e 16x, aj ked to je maly otuk lebo pre tie 2x 16x pci-e sloty bude len 20 kanalov ale zas by to malo stacit; kdezto na xeon serverovych doskach a snad aj na opteronoch by mali byt plnokrvne 16x sloty, kde kazdy bude mat 16 kanalov)
- podpora socket 939
- stale podporuje ddr(1) takze a mas dobre pamate mozes ich preniest zo sucasneho systemu
ale kym bude nforce4 u nas tak to este potrva a kym vyjde nejaka vybrusena revizia (napr. abit)... vidim to presne o rok kedy sa tym bude dat slusne zaoberat
Kupovat pci-e je uplna blbost a uplne postaci AGP, ktere stejnak dodneska neni ani tak plne vyuzivano - mlivim o 8x. U Jak tady nekdo napsal, pockal bych jeste par mesicu, zatim to vydim na vyhozene prachy, jelikoz budes muset koupit i novou ZD.
Nejlepší je čekat, čekat a zase čekat, ceny spadnou, kvalita se zlepší a kdo na tom vydělá? MY!!!!! (i kdyz ne tak docela....)
a kdyz pockas, tak nejednou prijdou na trh dalsi veci, mnohem lepsi nez ty u kterych spadla cena, tak si reknes, ze pockas az spadnou ty, a tak to jde porad dokola.... tak to je, a ne jinak :wink:Citace:
Původně odeslal phate
tak, takCitace:
Původně odeslal Commander
... a keď už potom musíš /veľmi cheš upgradovať, tak upgraduješ... Kto nemusí, počká si na povianočné zlacnenie + vychytanie múch na prvých s939 doskách.
Zatim je PCI-E IMHO blbost. Jak už tu bylo řečeno, ještě ani AGP 8x neni pořádně využito.
Sám sem testoval grafárnu na PCI-E a žádná sláva to teda nebyla.
Tu je jedno vcelku zaujimave porovnanie vykonu GK pri pouziti PCIe 1x - 16x interface-u: http://graphics.tomshardware.com/gra...122/index.html...
Pust si dooma 3 na very high s 128MB, ale i s 256MB grafikou a pak neco povidej o nevyuziti AGP 8x..doom3 je sice asi jedina hra, ktera vyuzije vic nez 256MB textur, ale urcite jich bude pribyvat, uz jen kvuli tomu, ze engine dooma3 bude jiste popularni..
Citace:
Původně odeslal vooddoomann
Ale vetsi budoucnost ma ngine HL2, nebot to je proste parada, pekne to vypada a bezi to na vsem .... :-))Citace:
Původně odeslal Petrik
A hlavne je to HL2 ....
Vubec to nechapu, ale HL2 na max (s trilinear) mi bezi "docela" plynule na 1280x1024 na moji fosilni R8500...nechapu. Fakt je, ze nema stiny a textury jako D3, ale stejne vypada squele
Citace:
Původně odeslal svaca
jedine kdyz hodlas koupit celej new comp.... tak urcite pcie ale pokud chces jen upg tak asi ne pokud zas nechces jen "upg" grafiky za 16litru...
to potom myslim ze deska za 5litru je uz jen detail.....
hej co je to tu za dogmata? rok čekat na pci-e omg ? v lednu upgraduju na nForce4 a 6600 a na 16 tacu to nevyjde ani bych se pos... ja bych si AGP už nepořídil je to krok zpět : non progredí es regredíCitace:
Původně odeslal BonnScott
asi tak...jestli novej komp tak po vanocich bude idealni nforce4 + 6600 (gt) a do toho nějakej hezkej 64bit cpu s tim novym jadrem - rulezni jak cip
souhlas, ale chce to chvilku počkat až budou nový revize desek, ty první asi nebudou 100% vychytaný ..... jako ostatně pravidelněCitace:
Původně odeslal joXerus
Zalezi ciste na situace. Protoze jsem nechtel jen tak vyhodit z okna R9700 ani cekat do ledna, tak jsem si koupil desku s nForce3 a k tomu samo A64 soc 939 a jsem spokojen. Grafika se konecne nenudi, usetril jsem dost prachu a nebojim se,ze bych hned tak nebyly grafiky do AGP. Za 2 roky muze byt situace jina,ale to si s klidem koupim i novou desku. Jinak i nove gamesy jdou skoro v max detailech, pravda jen ten AA si nemuzu vzdy dovolit.