Prosim nevite nekdo proc my u Kyro I v rozliseni 648*480 hrozne vlni obraz?? Jak to omezit?? Jine rozliseni to nedela a ja nemuzu hrat nektere starsi gamesky. Predem dik za pomoc
Printable View
Prosim nevite nekdo proc my u Kyro I v rozliseni 648*480 hrozne vlni obraz?? Jak to omezit?? Jine rozliseni to nedela a ja nemuzu hrat nektere starsi gamesky. Predem dik za pomoc
Mno, pokud hraješ staré DOSové hry pod WIN XP, tak tam to u některých dělá na jakékoliv GK, namátkou třeba XCOM Apocalypse, když jsem nedávno zkoušel a hodilo mě to do WIN, tak jsem tam měl vlněný obraz v 800x600 na mém Radeonu.
Pokud máš Win 98, tak takovéto hry zkus spuštět opravdu v DOSu. Jinak v těch Win XP můžeš ještě zkusit režim kompatibility.
Pokud ti to dělá ve win tak nevím, snad jenom jestli nemáš subwoofer vedle monitoru :roll:
Dik za odpoved. Mam W98SE. A ani mi tak nejde o DOSove hry. Jde mi o hry v rozliseni 640x480. Treba Discworld Noir nebo treba Diablo....A nedela to jen ve hrach ale i normalne ve Windows. Myslim ze to asi bude proste tou kartou a nikdo s tim nic nenadela. SHIT. Jo a monitorem to taky urcite neni (zkousel jsem menit). Nebo ma nekdo nejaky napad?
pro zajimavost: jaky typ monitoru mas (kHz?), jakou znacku toho KYRA (Hercules?) a kolik mas nastaveno Hz pri tech 640x480?
zkusil jsi tu kartu v jine desce? nebo treba reinstall systemu?
No mam 21" EIZO 9400i ktere jede momentalne na 75 Hz(Ale delalo to to same na 14" Daewoo pri 60Hz)Jaka znacka to je nevim, mam to od kamose a ten my to dal jen tak bez niceho. Ale asi nejaky shiT. Urcite to neni Hercules. S tou frekvenci pri 640*480 nevim ale zkusim si s tim pohrat v PowerStripu. Na jine desce jsem to nezkousel ale urcite si kvuli tomu nekoupim novou takze je to stejne jedno. Chce to celej novej komp:-(
Tu kartu rozpozname ;-) : Hercules ma modre PCB, Inno tusim cervene, Videologic zelene, ... a podle podrobnejsiho popisu pak urcite (nebo Video BIOS hlaska pri startu pocitace ...)
Mozna ti to vyresi jen reinstall systemu, nekdy je to vazne vselek
PCB? Sorry ale whats dis? Jestly je to konektor na karte ke kteremu se pripojuje monitor tak ten je modry. A jinak Video Bios hlasi Power VR Kyro ... Vyrobce tam neni. Zkusim ten reinstall ale moc se mi do toho nechce, kdo to ma furt nastavovat a znovu instalovat programky:-( Zatim pouzivam Velocity 100 (voodoo3) Ktera ma teda "OBROVSKOU" podporu vyrobce. 3DFX se vy....a na tuhle kartu hned po vydani. Ovladace nikde....ale co uz. Prisetrim a uvidim:-)
Velocity100? Mas tam zaple obe texturovaci jednotky -> V3000?
myslel jsem proste barvu te desticky (proste to cele velke, na cem jsou nasazeny pameti, cip, kondiky, ... :-) ), na ktere je cela ta karta postavena ...
a na te karte je taky jen logo PowerVR?
jinak je skoda tam mit kartu, ktera je vykonnostne i funkcne za KYREM o dost zpatky, treba to fakt ten reinstall spravi, skoda ze ji nemas kde u kamarada vyzkouset, poznalo by se to celkem bez namahy
Hele, kamo, toto skus napisat v 3dfx sekcii tohto fora a Katoo ta zozerie zaziva... :-DCitace:
Původně odeslal Diacon Frost
3Dfx sa nevys... na Velocity 100/200, keby si o tejto karte nieco vedel, tak je to plnohodnotne Voodoo 2000 s 8MB pamati a jednou TMU jednotkou vypnutou v BIOSE karty. Nastastie sa ta TMU da zapnut v registroch.
Takze: staci pouzit posledne oficialne ovladace pre Voodoo 3 od 3Dfx, ktore najdes na:
http://www.voodoofiles.com/3201
Navod, ako zapnut v registroch druhu texturovaciu jednotku najdes na strankach Zive (povodne z PC Tuning):
http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp?ARI=64&CAI=
Takze za prve: JA VIM ZE TO JE V3 s 8mi megama pameti SGRAM (rychlejsi nez u V2000). Druhou TMU mam taky zapnutou. A pouzivam ovladace pro V3.Ne ze by to nejak rapidne zvisilo vykon. Nejsem uplny magor. Me akorat sere pristup 3DFX. Na jejich strankach o tom nebylo nic. Proste se tvarily jako by ta karta vubec neexistovala. A firma STB taky nic (STB Velocity 100).No ale nechme toho.
Za druhe: Barva toho plosnaku je normalne zluta.Logo PowerVR na ni myslim vubec neni (ted se nemuzu podivat protoze ji u sebe nemam). Ale ja ju nekde otestuju (az bude cas) a dam vam vedet. Jinak dik za snahu.
zluta, takove sem si zatim nevsiml, mozna PowerColor, zkusim to najit
ManLi je taky modra, SUMA je cerna, dalsi jsou zelene, ...
Za prve: 1.07. ovladace od 3dfx boli podla mna velmi slusne. V kombinacii s Kollsmokyho Glide3x.dll verzia 2603 mala Velocity 100 velmi dobry vykon pod OpenGL a Glide (2TMU, samozrejme) a dokonca bola schopna slapat v rozliseni vacsom ako 800x600!Citace:
Bohuzial, verziu 2603 uz tak lahko nezozenies a aktualna 2607 ma drobne chybicky. Ale ak by si tu 2603 chcel, mozem ti ju poslat emailom(zip).
http://www.3dfxzone.it/koolsmoky/glide.html
Inak, tiez som mal Velocity 100 a viem, ze v oficialnom Velo100 FAQ bolo uvedene, ze podpora Velo100/200 je zahrnuta v ovladacoch pre Voodoo3. Takze, neviem o com hovoris.
Bol som clenom 3dfxgamers community, takze som o tom mal informacie vcas.
Oukej. Oficialni FAQ jsem asi necetl. Ty jsi byl clenem, ja ne tak jsi o tom vedel no. Dik za nabidku ohledne tech kollsmoky,ale to je ted uz stejne jedno. Velocity 100 je uz z meho kompu pryc. Dal jsem tam zas Kyro I (je prece jen rychlejsi a ma vic pameti). Dokonce jsem preinstaloval W98 a stejne to pri 640x480 vlni. hmmmmm
2 Mirek: Dik zes mi chtel pomoct ale kasli na to. Proste to bude asi vada od vyrobce. Ja to jeste nejak zkusim a kdyztak sem napisu jak to dopadlo. Cavte
3Dfx Gamers bola sluzba fanusikom zdarma, zasielanie oznameni o ovladacoch, exkluzivny download beta ovl., diskusne forum a tech. support... dokonca si dostal emailovu adresu, ta moja bola longo213@3dfxgamers.com...Citace:
To boli casy... :?
Inak, v pohode, nestvi sa :)
2Mirek: Kyra robila aj spolocnost ST-Labs, mali adresu:
www.st-lab.com.sg
No moc jsem ti nepomohl, furd jsem si nemohl vzpomenout na zadny KYRO II zlute (nebo zlutohnede) barvy. Az ted jsem si vsiml, ze se bavime o KYRO I :oops:Citace:
Takze si myslim, ze je to PowerColor EVIL Kyro:
http://www.digit-life.com/articles/kyroevil/
nebo jeste lepe ;)
http://www.overclocking.cz/reviews/kyro/kyro_1.html
Myslim, ze tuto kartu mel z fora napriklad Spec.
A MAM TO. Problem vyresen. Odinstaloval jsem ovladace k desce (ALI AGP) a jede to vfpohode. HURA. Dik fsem za pomoc.
2 longo213: Ja nejsu nastvany. Fpohode. Akorat nemam rad kdyz ze me nekdo dela blba coz mi z tveho prispevku prislo jako ze delas (i kdyz jsi to tak treba nemyslel). Takze kaslem na to. rEsPecT
Jo a je to urcite Powercolor EVIL KYRO. Dalsi problem :-) Nevite proc jede jen AGP 1x? Deska podporuje vic. V BIOSu to mam urcite nastavene dobre.
To si pis, ze z teba blba nerobim. :-DCitace:
To musi clovek vsade pisat smajliky, aby ludia pochopili, ze o nic nejde? Ak som nieco nespravne formuloval a ty si to preto nepochopil, sorry.
Ak by si mal nahodou nejaky V3 problem, staci sa ozvat.
A věř tomu,že longo Ti s V3 poradí.
Dikes ale myslim ze V3 uz je mrtve. At se vam to libi nebo ne, je to tak. Lidi muzou delat do aleluja nove ovladace ale to je asi tak fsechno. A ja uz se k V3 asi nevratim.
Spravne, KYRO, KYRO rulezzz ;D
Muzes sem, prosim, hodit nejake vysledky? Moc by me zajimalo, jak si KYRO s takovym CPU vystaci (radsi treba Quake III a 3Dmark2000 nez 2001)
2 Df: a to jako to Tvoje Kyro I je lepší než V3? ;D ;D ;D
2 Katoo: No urcite je lepsi nez moje Velocity 100 :-) Ma 32 MB RAM takze treba TH Pro Skeater 3 mi jede fpoho (V100 ma jen 8MB RAM takze mi to jede bez textur a rychlost sla asi taky nekam na vylet:-) ) No proste fsude je to rychlejsi nez ta V100. A treba plugin do Winampu MilkDrop (doporucuju vyzkouset) Ma mnohem lepsi vzhled (kyro podporuje detailnejsi textury). Mozna ze origos V3 je rychlejsi, ja nevim, ale ja vydim zlepseni v Kyru.
2 Mirek: S tema testama nevim. Nemam moc casu (jsem workoholik). Ale ten 3DMark zkusim. Vcera mi ale odesla 64ka Ramka tak uz mam jen 64MB RAM (koupil jsem dalsi 32ku). Nejakou snad jeste sezenu a pak to sem hodim.
2 Df: Velo 100 bohužel nemám,takže nemoho porovnat s plnohodnotnou V3 :? .NFS HP2 mi taky jede částečně bez textur (jen kola jsou bíle ;D )
Ale použitím starších verzí dll se to spravilo.
Proto čekám na Kyro III ;D
2 Katoo: Jen aby ses nekdy dockal :)