http://members.fortunecity.com/cesarbaluyut62/
Mam tohoto dedecka a potreboval by som vediet aky max HDD tam mozem dat ???
Vopred dik.
Printable View
http://members.fortunecity.com/cesarbaluyut62/
Mam tohoto dedecka a potreboval by som vediet aky max HDD tam mozem dat ???
Vopred dik.
S tymto chipsetom sa robili moje "oblubene" dosky PC Chips M558 a M559 - povazujem ich za najhorsie Socket 7 dosky na svete ;D
Disky pojdu asi tak do 8,4GB.
keby som kupil nejaky pci radic IDE tak tam pojdu aj vacsie nie ???
Co je na nich zle... ??? ;D
Tie chipsety su shity - vyrobca je asi Utron a je to jediny (prvy a posledny) chipset tej firmy. Ma to mizernu pamatovu priepustnost aj celkovy vykon, v DIMM slotoch nefunguje SDRAM (iba EDO), nepodporuje to vobec DMA pre disky, nema USB... PC Chips to vyborne premenoval na "VXPro-II", aby to vzbudilo dojem, ze to ma nieco spolocne s chipsetom i430VX (spolocne to ma akurat to, ze na prvych verziach i430VX nefunguje USB, na tomto shite pre istotu nefunguje vobec).
Osobne by som tam pridavny radic nedaval, to radsej vymenit dosku.
potrebujem len nieco na tahanie - DC++ ,aby mi jedno pripojenie na Inet - len tak nestalo...momentalne mam dve ;D
tak co mi poradis ???
Nemaju nahodou tieto dosky podporu do 32GB HDD ??
Ak mas presne tu, co je na obrazku na tej stranke (bez zvukovky a DIMM slotov), tak to je M558, existuje aspon v 3 roznych verziach. Posledne BIOSy su z roku 1998 (na 1 verziu aj z 1999) - to znamena, ze teoreticky by v nich podpora nad 8,4GB mohla byt, ale neviem, ci to prakticky aj niekto skusal. Mam tu jednu, ale ta je odpalena :roll:
No Bios je tam z 03/10/98....
tak kolko by to mohlo mat limit GB ???
Vyskusaj napr. 20GB disk a uvidis.
ok skusim...
inac dik... ;D
Hlavně si ten disk zformátuj jinde a ne v tom kompu, pak gdyž se ti chytne v biosu na 8.4GB a bude zformátovanej na víc, tak by měl na víc jet, mě teda na pentium pro 20GB se hlásí jako 8 a jede na 20GB a i440BX mě jede se 120GB seagatem bez problému...
Ale jak píše rainbow, je to extra shit, parkrát jsem se s ním potkal, a jsem moc rád, že jsem se ho rychle zbavil...
Propoj si ty dva kompy sítí, a ukládej rovnou na ten větší... a pak Ti stačí mrňavej disk...
Neviem aky ma ta vxpro 2 chipset,ale na i430TX mam modifikovany bios na vacsie disky.V pohode tam teraz slape 120GB ibm.Ak by ho niekto chcel dajte vediet.
VXPRO II je chipset...
doska by mala byt PCCHIPS - M558
Takze dal som tam 40GB/7200RPM v biose sa hlasi ako 8.4GB a vo Windowsoch sa hlasi ako 40GB.... ;D
a taham na Pentiu 150MHZ cez DC++ ostosest... ;D