Cus,
mam zdroj P4 400w, ted jsem si koupil silencer a TC2 na procesor. Nejvetsi hluk mi ted dela zdroj.
Jaky chladic na zdroj byste mi doporucili a nebo novy zdroj?
Chtel bych to co nejtizsi, ale za nejakou rozumnou cenu.
Diky
Printable View
Cus,
mam zdroj P4 400w, ted jsem si koupil silencer a TC2 na procesor. Nejvetsi hluk mi ted dela zdroj.
Jaky chladic na zdroj byste mi doporucili a nebo novy zdroj?
Chtel bych to co nejtizsi, ale za nejakou rozumnou cenu.
Diky
pokud teda beru v podtaz ze mas nejaky KME ci neco podobne pochybneho ma to 8cm fan tak ho pichni na 7V a mozna to neshori... ne vazne, dokupi aspon Fortrona s 120cm fanem.. :oCitace:
Původně odeslal Paja
fjuuuu, 120cm fan by byl opravdu massive :wink:Citace:
Původně odeslal Prokop
Paja> a nebo jestli ten zdroj moc netopi, tak muzes zkusit za par supu koupit AC Fan Pro TC - ten vymenit za stavajici fukar a cidlo dat na pasivy ve zdroji (chce to vyzkouset, kam to bude nejlepsi umistit)
A nebo jestli ses jeste sikovnejsi, tak ve spodni strane zdroje vyrob diru pro 12cm vetrak a udelej si "fortrona" na kolene
Zdroj jedine s bottom intake a 120mm fanem ;D
Jinak 99.9% zdroju prezije fan na 5V misto na 12-ti v pohode :wink: Pripadne vymenit za tissi, no ;D
Na tech 5V pozor. On to zdroj mozna prezije, ale ten jeden ventilator to sam od sebe moc nezvlada. Uz se mi stalo (a nebylo to u jednoho zdroje), ze pri prehrivani zdroje zacal SLABE piskat a skoro se to nedalo postrehnout - neslo o ten zvuk, ale aby tam neco neshorelo :?Citace:
Původně odeslal trodas
EDIT: toto jsem myslel pro 8cm fany - to jen aby me nekdo nekamenoval, ze 12cm to na 5V zvlada v "pohode"... :wink:
Ty voooleee, metrovej ventilator, to je teda brutus... A u toho se da taky sedet? Neodlitnes na mesic???Citace:
Původně odeslal Vitus
Ale jinak nejakej zdroj (treba fortronek) se 120MM fanem bych taky doporucil, je to krasne tichoucky a jeste ti to odsava teplej vzduch z bedny... :wink:
Ja jsem docela jednoduse modnul zdroj od Chiefteca tak, ze jsem vyhodil zadni ventilator a nechal tam po nem jen tu mrizku, aby nejaky ucho nesahlo dovnitr na peknych 220 ;D
Na zadni strane jsem vyriznul otvor pro 80mm a k nemu prisrouboval Arctica Pro TC. Cidlo z neho jsem umistil jakztakz vedle chladice MOSFETu. Vzduch ted pekne fuci skrz zdroj ven, coz se mi zda ucinnejsi nez ho z nej pracne vycucavat :-) A navic se mi zda chladnejsi 8-)
PetrT - piskani? Aha, pretizeny zdroj :roll: :? Zpomalovat otacky kdyz mame poddimenzovane zdroje neni samo dobry napad :wink:
Pokud dobře chápu, tak ten zdroj není žádný zázrak, tudíž je vyroben tak, aby fungoval s tím fanem co tam je. Většinou je to tak akorát na hranici. Pokud "ofuk" ještě snížíš, tak půjde zdroj do kytek a s ním může odejít i určitá část tvého miláčka. Takový pokus bych si osobně netroufnul. Pokud ho chceš ale zachránit za každou cenu, tak vidím nejschůdnější řešení vyměnit vnitřní pasivy za efektivnější a použít nízkootáčkový, avšak větší fan (cca 100-120mm), namontovaný třeba zespodu, tlačící vzduch do zdroje a-la Fortron, či jiné lepší zdroje. Pokud už zdroj vydává i jiné zvuky, nezpůsobené fanem, tak nic nepomůže, je na odpis a kup novej.
Pánové a co si koupit zdroj s vodním chlazením když máte takové problemy :o) joke
aký ? značka,typ
Teď nemohu ty zdroje najít :( ale stopro se dělají. Jinak existuje ještě jiná varianta a to na bázi chlazení grafickejch karet pomocí těch trubiček s kapalinou.. cena zdroje je ale něco kolem 5000 a výš.
Heatpipe??? :idea:Citace:
Původně odeslal Zdeno2K4
Mno přesně ;DCitace:
Původně odeslal Honny
nejvetší joke je že to není vůbec joke, nekterý lidi to tak mají opravdu zařízený :oCitace:
Původně odeslal Zdeno2K4
Ale do toho nikdo se zdravym uvazovanim nejde :wink:Citace:
Původně odeslal Lada Kolar
To jsi zjistil brzo :o)) Mno a vyrábí je myslím EnerMax páč jsou červený ale kde se prodávají to nevím.Citace:
Původně odeslal Lada Kolar
To není ještě ono.. viděl jsem přímo červený zdroje z kterých koukaly trubičky :)Citace:
Původně odeslal Luge
Bych do toho klidně šel :o) ale pak jedna hloupá kapka a neni z tebe taťka ale máš z toho ohňostroj :))Citace:
Původně odeslal Dawe
Tak ještě další link ohledně těch zdrojů ale stejně to není ono...
http://www.sweb.cz/erty/
ja som uz zopar zdroj ztisoval tak, ze na spodnu stranu som vyrezal dieru, osadil dalsim vetrakom a dal som obidva do serie. zdroj je teraz podstatne tichsi a urcite nemam strach, zeby zhorel.. chladeny je dostatocne... :idea:
Vodní chlazení zdroje je pěkná blbost. Stejně musí člověk mít nějakej ten 12cm fan na výměníku na 5-ti voltech (třeba), aby mu to chladilo trochu solidně, takže jeden 12cm fan na 5V navíc ve zdroji vůbec neuškodí. Navíc je t jednodušší, levnější a navíc i efektivní kvůli ventilaci casu (i když minimální)...
Ahoj, dnes jsem si koupil zdroj Eurocase 400W s 12cm fanem. Zdroj je studenej, drží napětí jak má, ale nějak nefunguje regulace otáček. Jede furt naplno, fouká jak svině. Skošel jsem zahřát čidlo a otáčky už to nepřidá. Poraďte jak to nejlíp připojit na 5V. Mám vyhodit celou tu regulaci otáček, když nefunguje? Mohl bych to reklamovat, ale mám to daleko a nechce se mi tam.
Vodu do zdroje bych taky nemusel, ale existujou heatpipe zdroje, nebo primo zdroje jen s fanless pasivnim chlazeni (vetsinou ze zadku zdroje jeste cumi brutalni hlinikovej pasiv, velikej jak ten celej zdroj ve vnitrku) to je dle myho iidealni reseni minimalniho hluku... ;DCitace:
Původně odeslal Zdeno2K4
nicmene cena myslim zacina taky nekde na 5kk a podle vykonosti zdoje i podstatne vyse...
Takze takovejhle zdroj, a v pocitaci vodni chlazeni pro CPU, GPU, chipset a i netopyr nemuze slyset nic jinyho, nez chroupajici HDD, toceni CD v mechanice, pripadne skoro neslysitelny cerpadylko z vodniho okruhu... ;D