ahoj, nevíte někdo prosím jak zjistit rating procesoru??? Např. 220x11=2420Mhz a je to 3400+ nebo 3500+ nebo víc/míň? dík :-)
Printable View
ahoj, nevíte někdo prosím jak zjistit rating procesoru??? Např. 220x11=2420Mhz a je to 3400+ nebo 3500+ nebo víc/míň? dík :-)
faq cist umis anebo chces hnedka tedka slepejse?
Koukal jsem do něj...ale není to tam dobře vyřešený...jsou tam ratingy, ale se stejnou FSB......
no takze specielne kvuli tobe a ostatnim, kteri nejsou schopni si natukat tech par slov do googlu, dam do faq jeste vzorce na vypocet ratingu. pokusim se jeste dnes.
---- btw predstav te si, ze toto tema je zamknuto ----
A co se takhle na rating vys..t ? K cemu ho potrebujes ? Na machrovani ? Na manazersky prezentace ?Citace:
Původně odeslal pajikk
Stejne je to blbe spocitany uz od zakladu.....
Ale to ne....spíš jen pro představu.....
Mno dakomu to dost pomaha pre EGO :lol: (fakticky ze to PC za to stalo ;D ) Na tom neni nic zle ... a aspon mas co povedat Intelistovy co o pomere vykonu P4 vs Athlon vie prd. a s 2400mhz ta vysmeje. Takto mu nadelis 4000+ a drzi hubu :wink:
take jsem ten vzorec nikde nenasel, a to sem googloval a googloval ;)
ve FAQ to neni
Díky!! :-)
Alespoň se rozšíří FAQ :wink:
no tak hlavne ze jste hledali spolehlive...
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=65129#65129
a prosim jiz zadne diskuze tuna. zamknu to tu jen co se vyresi problem s dns.
Tak podle toho tvyho vzorce to vůbec nefunguje!!! Říkám že to musí být i v závisloti na FSB...
Ten tvůj vzorec je na FSB 333, což je nesmysl!!!!
př: AXP-M: 6x2540/5+200 = 3250+ kravina :-)
boze. jsi schopen si trojclenkou vypocitat adekvatni vykon? nebo si slepej(s) a neumis cist? JE TAM NAPSANO PRO JAKOU FREKVENCI TO JE.
ja ti nebudu delat vzorecky pro kazdou fsb zvlast. takze se trosku snaz taky sam :evil: :evil: :evil: :evil:
Nekde sem videl program, kterej pocital P-Rating i s uvazenim FSB - co takhle www.google.com :roll:
A mohl by si mi to prosím vysvětlit na konkrétním případě abych to pochopil? 11.5x220=2530Citace:
Původně odeslal mISHA
Musíš ze mě dělat takovýho blbce a dokazovat si že jsi nejlepší? :-( Já jsem jenom slušně požádal o radu, nic víc! Navíc je snad od toho tohle forum a když něco nepochopím napoprvé tak napodruhé to bude určitě lepší.
Pouzivam "uAMD Tool"
- Vyberes si typ procesoru
- Na velkem otackomeru zvolis FSB
- Na druhem otackomeru multiplikator
- Vysledny rating
Dalsi programej je "Central brain identifier"(CBiD) Ktery ukazuje rating procesoru presne tak jak ho mas nataktovany.
Bohuzel oba programy ukazuji jiny rating pri vyssich hodnotach (napr. uAMD vypocital 3700+; a CBiD 3500+).
2pajikk: tak specielne pro tebe
kdyz vyjdu z udaju, ktere ve faq napsal marty
tak mi vyjde, ze snizeni je presne o rozdil sbernice.Kód:Barton 333
3000+ = 2167 MHz
Barton 400
3000+ = 2100 MHz
budeme tedy pokracovat >
mas 440 tzn
3000+ = 2060 Mhz.
tak a ted trojclenka ( zakladni skola ze? )
(2420/2060) * 3000 = 3525+
tak a jestli ti to ted pomohlo ke zvyseni ega, tak jsem opravdu spokojen, protoze jiny ucel to opravdu nema ( a dokonce u pretaktovanych stroju se rating NEUDAVA ).
EDIT: a pokud si tedy spokojen, tak dej vedet a ja tohle tema uz opravdu zamknu. protoze tu pocitame vetrne zamky
EDIT2: a pokud se ti to cislo zda divne, tak zadny div. vyrobce s timhle nepocital a tudiz se to takhto presne pocitat neda. jeste me napada jeden postup.
rozdil kroku u 333 verze je 84MHz. u 400 verze je 100 MHz. tudiz kdyz pouzijeme trojclenku, tak krok u 440 verze by byl zhruba 110 MHz.
tak a ted kdyz opet vyjdeme ze zakladu 3000+ kdy jsme jiz spocitali 2060MHz realne frekvence, tak pak nam to vyjde takto:
3000+ = 2060 MHz
3200+ = 2170 MHz
3400+ = 2280 MHz
3600+ = 2390 MHz
ad uAMDtool.exe: me to vyhazuje totalni kraviny. v porovnani s napr. existujicimi procesory, nebo s jinymi utilitkami.. treba na webu.
A take ma zajimave porovnani max. frekvenci-napr. Barton na 7200MHz ma rating o 3000bodu vetsi nez AMD64 na stejne frekvenci.Citace:
Původně odeslal Jey
A co tenhle programek?
Central Brain Identifier, podle me funguje docela dobre ;)
Jen tak pro info. me hazi 3010+ :)
Uz jsem o nem psal.Citace:
Původně odeslal VikX
Neni spatnej, ale ukaze ti rating jen prave pouzivaneho procesoru :?
To jenom dokazuje absolutni nesmyslnost Ratingu.....Citace:
Původně odeslal Fraj#r
A nezapominejte ze ratingy u odlisnych jader (Tbred, Barton, Sempron) jsou pocitany uplne jinak.....
2mISHA: Myslím že jedinej kdo si tady chce zvyšovat EGO jsi ty, ale přesto dík za vysvětlení.
2all: díky i Vám :-)
jasny, uplne sem z toho celej mokrej... mISHA