Digitální výstup z CD/DVD mechaniky
Chci digitálně propojit dvd mechaniku se zvukovou kartou. Koupil jsem si digitální audio kabel, ale nevím jak to zprovoznit. Ve vlastnostech mechaniky mám zaškrtnuté políčko "Povolit digitální přehrávání na tomto zařízení". V Creative Surround Mixeru jsem zkoušel různě nastavovat, ale výsledek žádný. Správně by to mělo asi hrát přes S/PDIF-In, nebo CD Digital? Poraďte mi prosím.
Díky Gordon
Re: Digitální výstup z CD/DVD mechaniky
Citace:
Původně odeslal Gordon
zaškrtnuté políčko "Povolit digitální přehrávání na tomto zařízení".
No tohle tlačítko nedělá to co ty chceš, to jen umožní, že CD-Romka přehrává CDDA i bez analog kablíku mezi CD a zvukovkou, to co ty asi chceš, je opravdu pouze externí cesta, takže na CD se nic zapínat nebude, ta prost imho furt na digi výstup posílá data.
Citace:
Původně odeslal Gordon
Chci digitálně propojit dvd mechaniku se zvukovou kartou. Koupil jsem si digitální audio kabel, ale nevím jak to zprovoznit. Ve vlastnostech mechaniky mám zaškrtnuté políčko "Povolit digitální přehrávání na tomto zařízení". V Creative Surround Mixeru jsem zkoušel různě nastavovat, ale výsledek žádný. Správně by to mělo asi hrát přes S/PDIF-In, nebo CD Digital? Poraďte mi prosím.
Díky Gordon
Ak chceš ísť cez ten digitálny káblik, tak ho na zvukovke pichni do S/PDIF-In.
Ak ti stačí digitálny prenos po IDE kábli, nepotrebuješ nič viac, akurát sa CDDA data nebudú dekódovať v CDROM mechanike ale v PC.
Netuším, ktorá metóda je kvalitnejšia - spýtaj sa miestnych "netopierov" ;D
Citace:
Původně odeslal PeterM
Mno ... tady uz nejde o kvalitu ale o prenos jako takovy ... digitalni metoda dela obcas problemy, zvlast pokud to jde pres WMP ... moc to zatezuje a obcas si to lupne a tak ... jde o vyladenost pocitace.
Citace:
Původně odeslal Arteee
Citace:
Původně odeslal PeterM
Mno ... tady uz nejde o kvalitu ale o prenos jako takovy ... digitalni metoda dela obcas problemy, zvlast pokud to jde pres WMP ... moc to zatezuje a obcas si to lupne a tak ... jde o vyladenost pocitace.
...ale S/PDIF je zaťažený vašim "obľúbeným" jitterom :roll:
BTW: vážne neviem, kde/ako sa dekóduje CDDA audio-stream ktorý prejde IDE káblom (robí to zvukovka? procesor? ...) - rád sa nechám poučiť :wink:
Citace:
Původně odeslal PeterM
BTW: vážne neviem, kde/ako sa dekóduje CDDA audio-stream ktorý prejde IDE káblom (robí to zvukovka? procesor? ...) - rád sa nechám poučiť :wink:
Cita sa to rovnako ako pri grabovani (to vysvetluje problemy, ktore s tym su na mnohych CD-ROMkach) a prehrava sa to ako obycajny wave zvuk - primixuje sa to k ostatnym zvukom cez WDM (bud softwarovo alebo HW, ak to vie zvukovka).