-
Perl a jeho @INC proměná
prostě nějak nechápu, jak stímhle programy pod perl pracují, protože jsem naistaloval novou verzi perlu a vše funguje, teď jsem něco chtěl spustit a vypiše mi to klasickou hlašku, že @INC neobsahuje to či ono, a že jsou v ceste (a cesty .....) No a problém je v tom, že při téhle hlašce jsou cesty stareho perlu, které už neexistují, jen si je vytvořil ten program (třeba /usr/lib/perl5/5.8.4 ... přičemž můj aktuální perl je na /usr/local/lib/perl/5.8.5).
No a pokud dám příkaz perl -V nebo perl -e 'print "\@INC is @INC\n";', tak dostnu obsah toho nového perlu ...
Tak otázka ... jak mám tomu programu říct, kde je skutečné @INC ... nebo jak se zbavit toho @INC kde jesou neexistujici věci?
-
co a jak si instaloval? na jaky stroj? co mas za distro?
stare cesty zustavaji, neni problem snad udelat symlink
zkus myslet na to, ze nejsme telepati...
-
-
Citace:
Původně odeslal TimeLord
skus libperl_rebuilder
No o neco takoveho mi slo ... zkusim
2Wohma: jak jsem ti uz rikal, nejde o konkretni aplikaci .. elaji to skoro vsechny ... jen mi slo o to, kde je promena @INC, kdyz prakticky existuji jakoby dve ... ale symlink taky funguje ... akorat nestacil jeden :|
-
tak sakra napis ty dve rozdilny @INC! :roll:
jinak do @INC se da zapisovat i pres normalni globalni promenou v bashi, PERL5LIB nebo neco tak...
-
A včem ti to pomůže ???
Když od začátku říkám, že rozdíly jsou v obsahu a v jejich obsahu jsu pouze cesty... a říkla jsem že v jedný jsou cesty, který neexistují(od odinstalovanýho perlu) a v té druhé, která je vrácena perl dotazi jsou správný, k perlu, který se spouští...
Obsah je nedůležitý, důležitý je kde proměná je ... v exportu není ... a měnit jí přes perl nemá smysl, když perl ji má správně.
-
Ted nevim jestli je to u Pythonu, ale nekde se proste pri instalaci baliku v Debianu kompiluji nejake soubory pro vsechny tri verze TOHO.