LCD z notasu na VGA conector.... JAK?
hi, tak sem ted vydelal ze staryho notasu LCD displej.... chtel bych ho napojit na normal VGA conector... mam par otazecek... nevite jakou voltaz a napeti potrebuje samotnej displej?? ( vsim sem si ze tam po strane bylo neco jako transformator.. ) a hlavne nevite jestli se to da napojit primo na VGA? je tam 15 kabliku ( jako na VGA ) a 2 navic... ty sou takovy separovany... nejlepsi by bylo jestli nefite o nejakym vebu kde by bylo schema, jak to udelat... Dikes za kazdou radu....
Re: LCD z notasu na VGA conector.... JAK?
Citace:
Původně odeslal Flizsk
hi, tak sem ted vydelal ze staryho notasu LCD displej.... chtel bych ho napojit na normal VGA conector... mam par otazecek... nevite jakou voltaz a napeti potrebuje samotnej displej?? ( vsim sem si ze tam po strane bylo neco jako transformator.. ) a hlavne nevite jestli se to da napojit primo na VGA? je tam 15 kabliku ( jako na VGA ) a 2 navic... ty sou takovy separovany... nejlepsi by bylo jestli nefite o nejakym vebu kde by bylo schema, jak to udelat... Dikes za kazdou radu....
nemas tady sekci Elektronika a bastleni nebo Monitory???
tohle chtel delat kamos.. nejdrazssi natom je prave ten radic co nato potrebujes ;D
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
flizsk napis mi na PM ake mas lcd .. typ presne lcd nie notebooku a mozno ti budem vediet poradit
Zdravím chtěl jsem se zeptat jestli máte s tím už nějaké zkušenosti. Chtěl bych si zapojit LCD z notebooku buď přes dvi nebo vga konektor. Říkal jste že by jste s tím mohl poradit tak se ptám.
1 Příloh-a(y)
Dobry den řešim to same akorat nemam zase tak stary lcd ale z novějšiho ntb je to B154EW02 a našel jsem jsi datasheet od tohoto lcd tak datasheet od Dvi vystupu a maji az na 2 konektory stejna zapojeni zajmalo by mě jestli když napojim jak je na obrazku nalevo DVI napravo Lcd bude fungovat :-D dik moc :-)
Naopak si myslím, že u většiny displejů se bude jednat o zcela standardizovaný LVDM. Ten je analogový pokud vím, takže z DVI vyvést analogovou část...nebo zrovna na D-Sub. Vyhnul bych se jen starým IBM panelům, tam byl co kus HW to originál.
Osobně bych ale vyřešil napřed první problém, a sice invertor...když ti bude fungovat podsvícení, tak se vrhni na data. Tam podle mě není co zkazit, jsou tam minimální proudy, tak snad pokud zrovna nezapojíš na data napájecí kanál, nemělo by se nic stát a maximálně to nebude fungovat, no :) K destrukci by dojít nemělo. Případně když to nepůjde pak sehnat ten převodník na LVDM a tam už by to mělo jít s velkou pravděpodobností.