mam na jenom kabelu DVD LG4082 (master) a cd rom asus s520 (slave), nejdriv jelo vse OK, ale ted mi jede cdrom jen v rezimu PIO (DMA ma povoleny) nevite jak to udelat aby jela v DMA aniz bych musel davat novy win? dik
Printable View
mam na jenom kabelu DVD LG4082 (master) a cd rom asus s520 (slave), nejdriv jelo vse OK, ale ted mi jede cdrom jen v rezimu PIO (DMA ma povoleny) nevite jak to udelat aby jela v DMA aniz bych musel davat novy win? dik
Mam podobny problem, mam cdromku na primary slave a taky jede pouze v rezimu PIO. NA tom samym dratu mam ten 60GB disk a ten jede v UDMA4. Nechapu proc je tam ten PIO, pri jakekoliv praci s cdromkou je system strasne vytizeny.
odstran zo spravcu zariadeni vsetky veci visiace na IDE radici (aj neviditelne) a tiez IDE radic a skus to nanovo instalnut
inak mozem uz len odporucit prehodit poziciu na kabli a nahradit Master/Slave nastavenim CS/CS
co to je "neviditelna vec visici na IDE" ?
windows XP (imho i 2000), svevolne prepinaji nektere CDromky do rezimu PIO - resenim je nastaveni MultiWord DMA (prakticky stejne vykonne jako UDMA) zasahem do registru. Uz se to tady nekolikrat probiralo, takze hledej smudlo ;D
No jo, ja si to vecer najdu, ovsem mam pocit, ze tady se probiralo uz snad vsechno, to by se clovek nemohl na nic zeptat :-)
Zobrazit skrytá zařízení. :-)Citace:
Původně odeslal howard
Zadna skryta vec tam nevisi. Nemuze vadit treba daemon tools?
Mne vzdy pomohlo odinstalovat IDE drivery v Spravcovi a po restarte sa to zase nainstalovalo a bolo to uz OK. To je problem asi kazdeho, kto ma XPcka. Takyto problem malo uz par mojich kamosov.