Chci se zeptat jestli ma nekdo zkusenost s polem raid 0 u techto disku,a jestli se mi vyplati , nebo zda mam nechat disky rozdeleny fyzicky, jak jsou?dik
Printable View
Chci se zeptat jestli ma nekdo zkusenost s polem raid 0 u techto disku,a jestli se mi vyplati , nebo zda mam nechat disky rozdeleny fyzicky, jak jsou?dik
raid 0 = potencialni nebezpeci pri odchodu jednoho disku do vecnych lovist. navic v pripade problemu se mnohem lepe pracuje se samotnymi disky.
precti si o tom neco ( search "raid" v teto sekci ).
ja mam presne takuto konfiguraciu diskov... oba su SATA, takze som rozmyslal aj nad RAIDom, ale potom som ich nechal tak a jeden som si nechal na system a na subory s ktorymi pracujem a druhy mam na shary (kedze som na lokalke)
Neviem co hodlas robit s tymi diskami ty, ale mne to viac vyhovuje takto, lebo ked predtym som mal jeden disk a viac userov tahalo hry (alebo pozerali film), tak som ani blby word nemohol spustit do dvoch minut ;)
Teraz to facha takmer uplne bez problemov, zial, ked je viac userov naraz, citim to aj teraz (ale to je skor problem zbernice a aj tak to nie je take markantne ako predtym)...
cize ja preferujem pouzivat tie disky oddelene...
No jedine - je kdyz ti zdechne jeden disk prijdes vo vsechno, ale samozrejme kdyz zalohujes dulezity data tak je to zase jiny. Raid pouzivam prez pul roku 2+120GB SATA72007+ a nemam s tim sebemensi problemy. Kopirovani je superrychly. Proste ja sem si na to zvyknul a docela mi to vyhovuje a to samozrejem dulezity veci zalohuju na dalsi disk.
Taky sem jeden čas jel na RAID 0, ale měl sem s tim docela problémy. Moc velký zrychlení sem nepocítil, spíš naopak. Taky to možná bylo Seagate diskama.