kua hosi je to mozne aby mi Athlon XP 1600 serie AGOIA nesiel taktnut viac ako na 1575 MHz (150x10,5).. kazdy to tu ospevuje ake su agoie super, podaktori to maju na XP2000... cim to moze byt, ze by som mal najhorsi z najlepsich??
Printable View
kua hosi je to mozne aby mi Athlon XP 1600 serie AGOIA nesiel taktnut viac ako na 1575 MHz (150x10,5).. kazdy to tu ospevuje ake su agoie super, podaktori to maju na XP2000... cim to moze byt, ze by som mal najhorsi z najlepsich??
jestli ma ta tvoja doska delicku pri 166Fsb tak ho zmen az na 166, treba se nelibi vyssi takty jinejm zarizenim
no, ja mel podobny problem, neslo mi to pres 150 MHz. Zkus zmenit nastaveni pameti na nizsi, u moji desky pomohlo snizit nejakou volbu (nevzpomenu si presne jak se jmenuje, ale je v menu u casovani pameti uplne vespod, kazdopadne je to nejake nastaveni primo pro desku a ne pro pameti, pac pameti se nastavuji nad touhle volbou a mam je na 2-2-5-2). No tak tuhle volbu bylo otreba zmenit z ULTRA na NORMAL a bez problemu to jde dal...zkus se podivat, jestli nemas v Biosu taky nejakou podobnou volbu...a pak to sniz...jinak si myslim, ze by ses mel bez problemu dostat nad 1600 MHz... 8)
tym to nebude, lebo mozem si menit v biose pomer FSB/AGP/PCI, ale robi to stale to iste...
no v prvom rade nemam v biose ziadne hodnoty typu normal ultra... (nastavenia podobneho blizsie neurceneho typu prilis neuznavam), ja si mozem v biose (co sa tyka pameti) vsetky parametre nastavit zvlast.. ale pametami to nie je(skusal som aj nizsie casovanie), idu v pohode na max. casovani v CL2 pri FSB150Citace:
Původně odeslal gregorius
Nejde kazda agoia taktovat dobre, moja stiha 171fsb len na 2,05voltage,
na 1,85v mi ide stabilne najviac na 164fsb a ma 165fsb, inak som si neni isty ci 165 spadne kvoli hre obcas, ale niekedy vobec nikdy dlho , taka haluz, 1.9v tomu nepomaha. ;D Nie vsetky Agoia idu taktovat super, niektore som tu videl ze idu aj velmi zle.
T-Bred rev. B bude ta spravna odpoved, to bude slapat na 2,2- 2,3ghz , Huraaaaa :D
preco prave ja musim mat tu blbu smolu, zacalo sa to uz pentiom 100, pokracovalo p200MMX, celer400, duron750, duron 1000morgan, teraz tento sunt, ani na jednom z nich som si poriadne nezataktil...
2 sir.mp: No a nemáš problémy s teplotou? ???
A čo VCore? Bez zvýšenia ani mne nechcel ísť... ???
Neskúšal si nižší násobič a vyššiu FSB? ???
Na 10,5*166 sa síce do WinXP nedostanem, ale 10*166 zvláda rock stable, takže som to nechal tak... Zatiaľ mi to stačí... :wink:
s tou teplotou tazko povedat, MBM mi ukazuje zhruba 43 bez zataze a 51 pri zatazi, coz sa mi nezda vela.. ale neviem nakolko sa da spolahnut na tie senzory teploty.. vcore som samozrejme dvihal, ale nic nepomohlo... a ten nasobic som neskusal, i ked sa na to chystam, len sa mi do toho lakovania moc nechce, lebo s tou vodivou gumou mi to nechodilo, resp. chodilo akurat, ze nasobic ostal uzamknuty.. mimochodom mne by tiez stacilo tych 10x166, tak nejak som si to predstavoval...Citace:
Původně odeslal LtK
2 sir.mp: Mne to meria tak divne - stále je to okolo 40tky, pritom chladič je zreteľne teplejší, takže som si už zvykol, že teplotu nesledujem zo softu...
Ale mám v kejse riadny prievan... Plus CPU aj čipset chladí 12 cm vetroň - bez toho je so stabilitou menší problém...
Chcelo by to vážne prelakovať a dať na FSB 166... Keby to aj bol len násobič 9,5, aj tak by to zdvihlo výkon...
to nebude stoprocentne procakem ale pameti nebo deskou nebo grafikou, nejspis ty pameti, nejlepsi je zkusit dily zvlast u nekoho jinyhoCitace:
Původně odeslal sir.mp
mno myslim ze je to tim procem ja mam fakt nejakou noname jednu pamet a zadne problemy nemam mam taky 1600xp agoia a jede jak uz nekdo psal max na 10,5x164-5 ale fakt se divim ze se nedostnes aspon na 1600mhz je to divny mas asi totalniho zmrda zkus ho nekomu vymenit ;)Citace:
Původně odeslal Rob
haha jak tak koukam mas skoro stejny komp :o
Hele a nemáš náhodou vorvaný jádro?
Moje AGOIA jede 100% stable jen na 1750. Maximum jsem z ní dostal asi 1850...
ja nevim, co tady porad resite. Naprosta vetsina AGOIAí je stabilni DO frekvence 1750MHz. Ten, komu stabilne drzi vys si muze mnout ruce, pac mel hodne velke stesti.
Kazdopadne si myslim, ze pres 1600 MHz se MUSI dostat kazda, pokud neni nejak poskozena... Uz to tu psalo vic lidi, procakem to asi fakt nebude... zkus ho hodit do jine desky...
hmm, tak moje AGOIA ( tusim 0211 ) sla maximalne na 10,5x144 a vys ani N. Nepomahalo ani zvysovani Vcore, ani CAS 3... a ke vsemu vcera zamavala kridylkama a odesla uplne... ale zadnej smrad, zadny horeni ( chlazeni 60mm Deltou :-D )
takze ti radim, zbav se ji dokud je cas!!!!
Keby si Epox nemenil sám pomer FSB/PCI, alebo keby to nebolo tak debilne, tka by som sa možno dostal aj vyššie ako na 1660...
Na 10,5 * 166 to síce nabootuje, ale XP sa už nespustí a na vyššiu FSB ma zase nepustia pamäte... 166 je pre nich konečná... :-(
Ale čo už... :wink:
Proc na tech 1750MHz nejedes? Kvuli nedostatecnemu chlazeni to asi nebude kdyz mas vodnika ;DCitace:
Původně odeslal Marty
No a nemyslis ze ti treba nestihaji pameti???Citace:
Původně odeslal sir.mp
Ja sa na AGOIU tiez nestazjem.... i ked dost pecie :|
Taky si nestěžuju. Při zkouškách, kolik to dá, jsem snížil časování SDRAM na minimum a taktnul svou AGOIA 0223 při default VCore na 10,5x161. Čili asi 2050+ A to prosím na MSI K7T Turbo LE. Sandra projela, ale že by to bylo stabilní, to se říct nedá. Aby taky jo, FSB 161 není pro KT133A už ta správná frekvence. :o
Jen kvůli tomu, že se mi víc líbí 1666 - ty tři šestky ladí s mým současným využitím kompu. Někdo chroustá UD, já pařím Diablo 8-) :-DCitace:
Původně odeslal Tom
Tak ja som dost nespokjny. Mal som jednu AGOJU 1600+ ktora mi sla aj na 1850 MHz stabilne !! Ale teraz ta novsia ide naprd. Ide na max na 1750MHz ani o 1 MHz viac ale asponze stabilne !!
takze vsechno zpet, byla to deska :(Citace:
Původně odeslal Grizzzzly
no nejak som sa dlhsie nepripojil a pozeram, ze rady sa rozrastli ako huby po dazdi.. dik za vsetky, ale problem je vyrieseny.. neboli to ziadne komponenty, ani olamane jadro (na to si davam bacha), ani nic podobne.. v biose stacilo v softmenu pri CPU prepnut command (doteraz nechapem co to vlastne ma robit...) z ultra na normal... a heleme se uz to bootlo v pohode aj na 10,5*166, takze teraz uz len testujem stabilitu.. dik za rady hosi...