kernel 2.6.5-1.358 nemuzu namontovat disk s NTFS pro cteni
hlasi mi to ze to nepodporuje jadro.
jetli ste to nekdo uz resil tak poraddte...
Printable View
kernel 2.6.5-1.358 nemuzu namontovat disk s NTFS pro cteni
hlasi mi to ze to nepodporuje jadro.
jetli ste to nekdo uz resil tak poraddte...
Si musis prekompajlit ten filesystem jako modul nebo primo do jadra.
BTW: Proc tak starej kernel ? Uz je 2.6.8.1
1. Ten clovek zjevne pouziva jadro z distribuce, takze je omezen tim, co odtamtud dostane.Citace:
Původně odeslal Jezevec
2. Ten clovek toho zjevne o Linuxu nevi tolik, aby byl schopen dobre prekompilovat jadro, coz je konec koncu dosti slozita akce (nemyslim sekvenci tri prikazu 'make neco', ale vyber potrebnych vlastnosti jadra).
Osobne bych poradil online update distribuce, mozna se tam nove jadro vyskytne. Jestli ne (pripadne jestli stale nebude podporovat NTFS), je pak jedina cesta prekompilovat jadro.
Prekompajlit jadro je pohoda a config by mel byt u bezne pouzivanyho jadra prilozen => pouzije ten + prida jen volbu fs. U kernelu 2.6 je mozny aby byl primo v kernelu, staci se podivat jestli je.
Pokud pouzije stejnou verzi zdrojaku jako je bezici kernel, staci "make modules && make modules_install" (samo je treba to pridat jako modul).
Pochybuju, ze pokud neni ntfs v jejich kernelu ted, bude tam nekdy v budoucnu. Takze kompilace je jedina volba. Muze mu to ovsem prekompajlit nejaka dobra duse a poslat mu jen ten modul :wink: .
je moc hezke jak o tom mluvite, ale bych moc rad kdyby mi ten postup kompilace nekdo napsal..
to -> JEZEVEC: mohl by jsi mi ten postup napsat? nebo treba poslat do schranky.. dik moc
skus napisatdo shellu, mozno to mas uz ako modul ktory nie je natiahnuty.Kód:modprobe ntfs
Pokud mas nahrany zdrojaky jadra, postup kompilace najdes v /usr/src/linux/README.Citace:
Původně odeslal ..::Ozzy::..