zdravim, chci pridelat na grafiku pasivni chladic ( i na pameti ) pomoci pryskyrice. a kvuli lepsi kvalite spoje mi bylo doporuceno, abych grafiku vlozil do tlakovyho kotle s dvema atmosferama... nemuze se grafika nejak poskodit?
Printable View
zdravim, chci pridelat na grafiku pasivni chladic ( i na pameti ) pomoci pryskyrice. a kvuli lepsi kvalite spoje mi bylo doporuceno, abych grafiku vlozil do tlakovyho kotle s dvema atmosferama... nemuze se grafika nejak poskodit?
a proc to nechces udelat klasicky sekundak+pasta? u r8500 mi to pasiv na gpu udrzelo uplne v pohode, o pametech nemluve
U pameti urcite bude stacit sekundove lepidlo + pasta, na jadre zalezi na tom, co tam bude za pasiv, ale i tam je tohle reseni ve vetsine pripadu dostacujici.
sekundovym lepidlem jsem to uz mel udelany, ale pak mi pasiv z jadra upadl... chci to udelat tak ze to uz nikdy nepujde dolu...
tak ho tam přišroubuj nebo ho přilep pořádně
Normalne sem v pctunnig shopu koupil nalepovaci heatsinky na pameti z modryho elox hliniku za 180kc samolepici a prdnul to tam...slo to nahoru o 10MHz OC!! :wink: dneska sem vzal jeden starej chladic z P233 a vyvrtal do nej diry + zavity podle otvoru kolem GPU....zitra to pridelam a zkusim jak to chladi , protoze origo chladic je sice hezky ale rve jako prase a moc nechladi....a to je moje pruprava na Vmod presne podle navodu co tady nekde na OC foru je presne na muj Gainward GF4Ti4200...v tydnu to zmaknu a uvidime esi se dostanu s pametma (Etrontechy fuuuuj :evil: ) aspon pres 610Mhz bez chyb...cus Nak
Podla mna by to malo byt v pohode. Predsa tam nie su ziadne pohyblive ani makke casti. Navyse dva atmosfery nie je velky tlak. Chcelo by to mozno porovnat s technikou ktora sa pouziva pod vodou - pri vyssich tlakoch, ale podla mna to bude v poho...Citace:
Původně odeslal bufobufo
rozhodne to skus, som zvedavy jak to dopadne :wink:
Tlak nemá vplyv na kvalitu spoja. Teplota áno.Citace:
Původně odeslal bufobufo
Zvýšený tlak sa používa pri zalievaní transformátorov, aby živica zatiekla hlbšie medzi závity (predpokladám, že od niekoho z tejto branže si dostal ten tip :wink: )
Takže: ja by som to nerobil, zvýšeným tlakom môžeš poškodiť elektrolytické kondenzátory.
To zahriatie (z mierou!) nemôže uškodiť. A odporúčam zakúpiť tepelne vodivé lepidlo (ponúka napr. Zalman pri niektorých pasívoch, ale dá sa kúpiť aj u nás...)
[quote="PeterM"]tenhle tip jsem dostal od kamarada co dela zubniho technika a pouzivaji to pri delani protez :)Citace:
Původně odeslal bufobufo
[quote="PeterM"]tohle me vubec nenapadlo, jeste se na to radsi poptam nekoho, kdo tomu vic rozumi :o)Citace:
Původně odeslal bufobufo
V CC maji za par petek nalepovaci teplovodivy oboustranny ctverecky ruznych velikosti,4x4 cm vyjde asi na 70kc a nemusis jit lepit priskyrici :-) Anebo z neceho zbastli sponu/celej chladic a pridelej to nakejma M2 za diry okolo GPU.
GeForce 2 GTS prezije vsetko! Ja by som sa toho nebal. A keby nieco tak aspon budes mat dvovod kupit nejaku 6800 ;D
Dej tam solidni pasiv a mormalne ho prilep jako ja dvouslozkovym lepidlem. To moje by melo vydrzet az 110 stupnu. Dej ho pekne jen do ruzku a jinak pastu, 5 minut drzet a hura do kompu. Momentalne drtim gf2 sice jen mx, ale jadro slo z 200 na 260 a je to pasivne :wink: