Neviete o nejakom navode na prevod ? Tuna na fore nejake su ale nikde sa neriesia titulky. Bezny prevod DivX do MPEG je mi jasny, aj vyroba DVD ale tie titulky :?:
Nie je nato nejaky jednoduchy "klikaci" tool ? :wink:
Printable View
Neviete o nejakom navode na prevod ? Tuna na fore nejake su ale nikde sa neriesia titulky. Bezny prevod DivX do MPEG je mi jasny, aj vyroba DVD ale tie titulky :?:
Nie je nato nejaky jednoduchy "klikaci" tool ? :wink:
Skus sa pozret na tvfreak.cz.Citace:
Původně odeslal stj
Titule na DVD sou ulozeny jako obrazky a klicujou se do filmu, takze z toho ty obrazky bud udelas, nebo skomprimujes film uz s titulema (coz je muze udelat znacne necitelny).
také by mě to dost zajímalo ale jak a čím ? :?Citace:
Původně odeslal Jezevec
Zeby nejakym nastrojem pro mastering DVD ? Treba Vegas ? Nevim sam, zatim sem to nepotreboval, ale tyhle SW by to umet mely.
jasně zkusim někde sosnou trial verzi nebo demo a zkusit to...
pak se ozvu :wink:
osobně znám jen tohle:
http://web.quick.cz/FKasparek/Softwa...VDSupTools.htm
je to nástroj na převod titulků ve formátu *.sub na *.sup, který se následně použiješ při authorizaci v IFOEDIT, ten authorizuje DVD z demuxovaného mpeg2 videa a těchto titulků, na těch stránkách je i návod, včetně konečné úpravy barvy titulků, jen to není jednoklikací soft, osobně to mám odzkoušené při přidávání CZ titulků do Pink Floyd - The Wall a titulkování filmů nahraných přes DVB-S kartu ze satelitu
myslím, že vkládat titulky do DVD umí Ulead DVD Workshop 2 , ale s ním nemám vůbec žádné skušenosti
tak jsem 2 dny stahoval nový Vegas 5.0 1 den se s ním učil zacházet a s politováním musím oznámit, že vkládání titulků v tomto programu jsem nikde nenalezl. Po přečtení několika dalších reakcí s odkazy jsem pochopil jak se titulky do videa přidávají a že jednoducý klikací tul nikdo ještě asi nevymyslel (protože by nebyl zřejmě jednoduchý).Citace:
Původně odeslal Jezevec
No nic zatím jsem nenašel prog. který mi z DiVx videa vytvoří DVD s menu a titulkami. Kdyby někdo o tomoto softu věděl... :wink:
DVD-lab PROCitace:
Původně odeslal sofokless
Ulead DVD Workshop 2.0
díkas 3dny budu sosat a pak zkusim :lol: :wink:Citace:
Původně odeslal Markoff
DVD-lab PRO ma len 6MB to je stiahnute za chvilu, ale nebol som z neho xtra nadseny, ten Ulead bude asi o dost lepsi, tiez si ho musim zohnat ale cez GPRS ho nemam xtra chut tahat, zase az tak ma to netrapi, tie DVDcka chcem akurat pre otca nech si ma co pozriet na dom. kine...
Ušetřím vám práci, ani jeden z těchto programů to neumožňuje. Jediná možnost je použít http://web.quick.cz/FKasparek/Softwa...VDSupTools.htm na převod formátů titulků a importovat je ve vegasu, pak následná rekomprese celého videa. Menu vám neudělá žádný program automaticky, ale ve vegasu lze jednoduše takovéto menu vytvořit. Navíc budete muset ten film rozdělit na 2-3 části, protože nesmíte překročit 2G velikost souboru. Takže hodně zdaru :-)Citace:
Původně odeslal Markoff
Utekly dva dny a já to konečně sosnul (takže jsi mi práci neulehčil ;D ) ale máš pravdu... opravdu to ani v jednom jede :-(Citace:
Původně odeslal Prober
byl bys tak hodný a poslal mi trošku podrobnější popis jak na to s tím vegasem? (ten už mam sosnutej) Díkas klidně i na SZ :wink:
To by nešlo, pročti si dokumentaci k Vegasu, titulky se přidávají pomocí Subtitle track, a Import Subtitles ale nebudu ti vysvětlovat ovládání programu, bylo by to na dlouho..Citace:
Utekly dva dny a já to konečně sosnul (takže jsi mi práci neulehčil ;D ) ale máš pravdu... opravdu to ani v jednom jede :-(
byl bys tak hodný a poslal mi trošku podrobnější popis (jako pro blbečka krok po kroku) jak na to s tím vegasem? (ten už mam sosnutej) Díkas klidně i na SZ :wink:
OK, tak som na to dosiel
Ako previest DivX/XviD na DVD s titulkami ktore budu napevno v obraze
1. nainstalujte si TMPGEnc a ffdshow (ktory vam bude prehravat video (miesto DivX/XviD kodekov) a zapnite si v nom zobrazovanie titulkov)
2. v TMPGEnc akurat u VFAPI pluginov zmente prioritu Directshow multimedia... na najvyssiu a normalne skonvertujte film do vami pozadovaneho formatu (DVD), ffdshow automaticky vlepi titulky do obrazu
Ako previest DivX/XviD na DVD s vypinatelnymi titulkami
potrebne suroviny: TMPGEnc, SRT2SUP, IfoEdit a nieco na prip. konverziu SUB titulkov na SRT (napr. Subrip Workshop ci Subtitle Studio)
1. prevedieme titulky zo SUB do SRT (ak nie su rovno v SRT)
2. zo SRT tituliek vytvorime programom SRT2SUP SUP titulky
3. prevedieme video do pozadovaneho (DVD) formatu v TMPGEnc
4. v IfoEdit jednoducho v DVD Author spojime titulky a video a vytvorime DVD
5. v IfoEdit zeditujeme farbu titulkov
ten navod s vypinatlenymi titulkami vychadza z navodu:
http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=117451
tam v diskusii spominaju ludia aj jeden authoringovi soft ku kamere ktory zvladne uplne vsetko sam, prevod aj pridanie vypinatelnych titulkov, ale ktovie aky je k nemu pristup, vsetky vyssie menovane su free a nemaju az tak vela MB
alternativny navod je pouzit DVDAuthorGUI, ktory udajne zvladne vytvorit z DVD videa (prevedeneho v TMPGEnc) a obycajnych tituliek rovno DVD, takze ste usetreni prevadzanie tituliek a editacie ich fabry vraj