Stačí deska s tímto čipsetem (např. Epox 4PLAi) na zmíněnou činnost? Případně víte o nšjaké jiné variantě v přibližně stejné cenové kategorii (2300Kč) ? díky!!
Printable View
Stačí deska s tímto čipsetem (např. Epox 4PLAi) na zmíněnou činnost? Případně víte o nšjaké jiné variantě v přibližně stejné cenové kategorii (2300Kč) ? díky!!
ked to chces robit lacno a rychlo tak ta 848cka a celeron D do toho by nemusela byt zla volba .. absencia dual to snad tolko nezabije :oops: ale aj tak .. 865tka lacnejsia by nevysla?
nebo kup neco tady na foru...ted jsem tu videl 8ik1100(i875) za 2k:) ve vyprodeji nebo tak nejak...
jen takovej dotazek, cipsety od via a sis jsou hodne spatne? koukal sem na parametry a nevypadalo to spatne... ale nejak mi chybi zkusenosti uzivatelu...
P4 jedine na intel chipsetu.... Ver ze na tom opravdu jsou spatne...Citace:
Původně odeslal Rabban
A co třeba SiS 655TX - podle testů se výkonově rovná i875 a je podstatně levnější - ASUS P4S800E-D Deluxe se špičkovou výbavou stojí cca 3400Kč... ???
vzhledem k tomu, že do teď jdem všechny videa upravoval na dosavadní mašince (viz podpis ;D ), tak myslím, že ta 848 s 1,7 celerem bude uplná bobmba :o .....kupovat desku s podporou dual ddr, to bych musel koupit i dual paměti aby to mělo smysl....díky za názory, snad jen, nejkvalitnější desky jsou Epox, ne? Prý mají nejnižší procento reklamací....
No tak 1,7 celer určitě zrovna bomba nebude...to si kup Tualatina a budeš na tom mnohem lépe...Nějaký ten CeleronD bude určitě větší bomba ;) Dual ddr kupovat nemusíš, stačí 2x stejný modul. Epox pro P4 není až tak zrovna nejlepší...abit, asus. Btw. nejméně reklamací mají albatrony (ale pozor, jejich i848 nepodporuje prescott) ;)Citace:
Původně odeslal magnum
Mohl bys mi prosím vysvětlit proč? Já bych tvoji větu opravil: Abit a Asus jsou pro P4 nejpoužívanější. Já s mým Epoxem nemám žádný problém, jak se stabilitou, tak s provedením, výbavou a OC. (nesuď podle podpisu, mám mizerný paměti a mám raději ticho). Pro ilustraci, tu je odkaz na CC - aby to bylo i s cenou:Citace:
Původně odeslal Anduril
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24609
Co té desce chybí oproti různejm Asus a Abit Deluxe verzím, které jsou o polovinu dražší? Image? :wink:
No flame, jen mě ten neustálý lobbing za A+A trochu dohřál.
2Wizzy: No právě...jsou nejpoužívanější ;D A tedy je s nima nejvíce zkušeností.....
neee 1.7 neee :) radsej aj ten najpomalsi Celeron D !! to bude kompresovat video ako DRAK, tested by me ;D
komprimovat se to může jak dlouho chce, hlavně aby to zvládalo střih v plným PALu a v reálném čase ???
Mno - ted z ni prave pisu prvni post ;) Zrovna jsem doinstaloval Wokna...Jeste to musim poradne otestovat - do te doby si nedam nalepku ASUS na bednu :)Citace:
Původně odeslal Anduril
Podle mých zkušeností je 655TX velice dobrá platforma, výkonově zaostává za i875P v jednotkách procent. Opírám se o vlastnictví Gigabyte S655TX-Ultra, za ty peníze se těžko lepší najde - OC solidní (dosáhl jsem bez problémů FSB275), prakticky veškerá výbava, kompatibilita s ramkama, hodně děliček, rock-stable, rozumná cena. Imho fajn deska.Citace:
Původně odeslal Hardman
Z mého pohledu jediný "problém" - zvládá jen +0.1V overvolt na ramkách :-(
No právě ten overvolt...třeba u toho asusu jsem četl, že CPU jde taky max. o 0,1V?
2Hardman: Je to tak?
Ad Gigouš - ten má CPU tuším od 0.8375V do 1.600V libovolně, což je imho naprosto dostačující.
Ja bych to jen jeste malinko jako novopeceny vlastnik teto desky s revizi 2 poopravil: CC viz odkaz uz desku nesezene "pry kdyz oficialne nejsou tak, ji po vsech certech nebudou hledat" :roll:Citace:
Původně odeslal Wizzy
No ale jestli to jeste plati tak ja byl uspesny v ABI Praha kde v tu dobu meli jeste tri kousky :wink:. A presne tak, deska je za tu dosavadni cenu KRALOVSKY vybavena a jen zamrzi horsi zvukovka (stejne nepouzivam) a hlavne absence CSA sitovky :? , ale clovek za ty penize nemuze mit vse, ne? :D
po 1.6 je to strasne malo! mozno na prescott hej ale na NW je to malo :)Citace:
Původně odeslal jan555
To je to samé - jak pro koho, jak na co :wink: Je to prostá informace a nechť s ní každý naloží dle vlastních potřeb 8-)Citace:
Původně odeslal MadCap
Proc ? Mas nejake negativni zkusenosti ??? Povidej ....Citace:
Původně odeslal Dawe
Vykonove je PT800 lepsi jak treba i865 a je skoro stejne jak i875 ....
A KT600 a vis je u AMD v pohode (na video), hmm tak proc ne p4 ?
pretoze je asi dost zrejme ze ked si vyrobca procesorov navrhne chipset sam, tak to funguje, ale ked na to ma LEN ine firmy, tak to je ako pri amd /no flame/, a sice ze tam neexistuje BEZPROBLEMOVA doska .. ovladace, kompatibilita, stabilita
Ale to je zase hloupost, vid, ani nema cenu reagovat .... ;DCitace:
Původně odeslal SajmoN
Ptal jsem se Daweho ....
Nebot on tomu rozumi ....
proste mas pocit ze teraz to, co uz snad kazdy kto intela na nonintel chipsete prevadzkoval, zistil na vlastnej kozi (ze intel len na intel) je hlupost a po tvojej otazke vsetci zacnu kupovat via chipsety ? sam pises ze o tom vies zbla nic tak si pls odpust tu aroganciu
Ach jo, dalsi ....
Podivej me nezajima tvuj nazor, maximalne zkusenost, ale tu nemas, nebot mas Intel-intel :roll: .....
Ja jen chtel vedet JAKE negativni zkusenosti ma clocek, ktery MA negativni zkusenosti ... ;D. Proste to chci vedet, abych se tomu vyvaroval tot vse, jestli si myslis, ze je mezi Intel a AMD rozdil ve kvalite, tak si to mysli, me je to putna ...
Ale kdyz tak odpovidej na otazky, to by stacilo ...
Ja sem tam prodam intel na VIA, ale ma-li to nejake neduhy, nebudu to delat...
Nikdo si nemusi nic kupovat .... :wink: