MSi 745 Ultra - umí 48bit LBA? Chodí v tom někomu >120GB?
Ahoj, dostal jsem se k 160GB Barče 7200.7 a hodlám ji provozovat. Starý disk (WD800JB) půjde hned po přetažení dat pryč a nemohu si dovolit o ně přijít.
Teď - mám stažen poslední BIOS (1.7, ale od 1.4 - podpora TB - už řeší jen nepodstatné detaily), XPSP1, v tom taky není problém. Nastavení registru taky ne.
ALE - MSi ABSOULTNĚ dlabe na většinu svých povedených desek (podpora 745 Ultra je neskutečně žalostná, od uvedení TBredů není vpodstatě žádná). Navíc neodpovídají na maily a info o ano/ne 48bit. na webu taky nemají. Bohužel neznám nikoho, kdo by v tom provozoval >120Gb disk, tady na fóru to snad taky nikdo nemá. Google ani Search tady nenašly nic smysluplného k tématu :-(.
Kdybyste někdo věděli, díky moc. Problém se týká domácí sestavy.
Ještě jedna věc - Barča má jen 32GB clip a není-li detekována správně, ale jen jako 120G, nefunguje korektně (jen PIO režim, při nastavení UDMA v registrech, nenajede systém), tohle dělala (podle očekávání) v 6337LE5, do ketré si ji původní majitel přes moje přesvědčování, ať vezme jen 120, pořídil a proto připadla mě (měníme).