V jakém fotolabu necháváte tisknout (i větší formáty) +ceny?
1) Potrebuji levny fotolab pro male formaty (10*15) To je asi Droxi, ne? Jake s tim mate zkusenosti? A potom fotolab pro vetsi formaty, ale za dobrou cenu. (formaty kolem 60cm)
2) objednání nejlépe přes internet a poslání poštou.
K té poště, jak to jako posílají při velkých formátech? Nerad bych dostal domu poohejbanou fotku... Jaké jsou ceny při takové zasilce?
Byl bych rad, aby jste mi tu pokud vite psali i ceny, dik.
Re: Fotofinishing minilab
Citace:
Původně odeslal SCiFA
Panove zkuste
www.fotofinishing.cz Maji tam dobre ceny nad 50 fotek 9x13 cena 3,90,- a 13x18 jen 8,90,- myslim ze to nema konkurenci. Akorat maji blbe udelany stranky na pridavani fotek chtelo by to nejak predelat. Fotky jsem tam delal uz hodnekrat a kvalita je super.
A co kvalita? Už jsem slyšel pár lidí na fotofinishing dost nadávat.
Re: V jakém fotolabu necháváte tisknout (i větší formáty) +ceny?
sorry ze vytahuju tak stary vlakno ale zajimalo by me jestli mme nekdo muzetedoporucit kvalitni digilab v brne (nic proti posilani postou ale pokud vam poslou poprasene fotky tak z nich budete tezko vymahat lowe) kde maji slusne ceny na formaty 20x30 a vetsi. dik moc
hledal jsem i a digilaby.cz ale kdyz je tma vyjadreni lidi stare 2 roky je to k nicemu. na grafika.cz mrknu. doufal jsem spis v neco jako "chodim tam a tam uz x let je to tam super, brvy, kresba, pristup k zakosum a 20x30 delaj za 60,-";)
// edit: Sorry vubec jsme si nevsiml jak je to vlakno stary. Uz to mazat nebudu, ale omlouvam se..
Panove Droxy, Teta, Albert, Tesco a podobne nejsou fotolaby.
Vsechny tyhle nefotograficky firmy to posilaj bud do Fotoblabu nebo do Fotostaru.
Pokud se nepletu tak Droxy jde do fotolabu. Ve vsech techle akcnich obchodech musite holt pocitat s tim ze cena odpovida kvalite a v tech velkosbernach se s tim njiak extra nese*ou. (bydlim za "fabrikou" fotolabu, chodil jsem dovnitr na cumendu, vim o cem mluvim)
Na druhou stranu i tyhle velkovyrobci delaji pekny boty i s vlastnima zakazkama. V prosinci jsme pridelaval fotky a dobra tretina (z Fotolabu) byla na nic.
Jak pise mIsha - orezavaji kde nemaji (i spravne pripavene fotky) barvy jim ujizdeji podle toho jakou maji naladu a tak by se dalo púokracovat.
Imho neexistuje idealni fotolab - proste je to o nahode (pokud nechodite vyvolavat ke Skodovi) a v pripade chyby nezbyva nez si tvrde doslapnout. Coz se da vetsinou pouze primo u vyrobce. Nedovedu si predstavit reklamaci v "droxi".
btw Fotolab mel minuly tyden akci 20 digi fotek zdarma tak jsem nahodne vybral dvacet fotek a zitra si pro ne jdu. Kdyztak hodim vysledek jak to dopadlo.
Jinak kdysi jsem mival nejlepsi zkusenosti s Kodakem. Je straslive drahej ale byval nejlepsi "bezne dostupny". Naposledy uz taky pritelkyne prinesla hruzne zmrseny fotky, pak babo rad :-/
Citace:
Původně odeslal sx02
Imho neexistuje idealni fotolab - proste je to o nahode (pokud nechodite vyvolyvat ke Skodovi) a v pripade chyby nezbyva nez si tvrde doslapnout. Coz se da vetsinou pouze primo u vyrobce. Nedovedu si predstavit reklamaci v "droxi".
no ono to "pokud nechodite vyvolyvat ke Skodovi" neplati taky vzdycky, zazil jsem tam pri vyzvedavani fotek vzrusenou scenku, kdy tam neuveritelnym zpusobem zmrsili 20x30 fotky (z kinofilmu) ze svatby nejakymu paru, hadali se tam s obsluhou a prinesli to same vyvolane jinde (vyvolani filmu jim zjevne nastesti nezmrsili) a to co tam Skoda udelal byl opravdu otres.
A jeste to nechteli uznat a vratit penize... Pockal jsem tenkrat na konec diskuse, trochu jsem se i vmisil a nakonec si smejd vzali zpet a vratili jim penize.
Cili shrnuto neexistuje idealni fotolab.
proto bych chtel poradit digilab v brne kam si zajdu osobne a primo tam mamji tu masinku ktera to dela. kdyz se me ty fotky nebudou libit tak jim je proste nezaplatim a neni co resit. treba tusim v prodigi to tak maji. ale kvalitu neznam a ceny by mohly byt nizsi.