Chci si koupit novy CTR monitor zhruba za 10.000 kc s DPH hlavne na 3d akce ale nevim zda je na ne lepsi zvolit 17" nebo 19" a uz vubec netusim jakou znacku a model zvolit. Predem diky za kazdou radu. :-)
Printable View
Chci si koupit novy CTR monitor zhruba za 10.000 kc s DPH hlavne na 3d akce ale nevim zda je na ne lepsi zvolit 17" nebo 19" a uz vubec netusim jakou znacku a model zvolit. Predem diky za kazdou radu. :-)
z CRT bych bral Iiyama Vision Master Pro
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25865
ale ještě lepší bych viděl přidat 4 tisíce a koupit 17" LCD :wink:
presne tak...
Já bych z CRTů vzal Samsung 959NF:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22317
Taky bych se přiklonil k Iiyama Vision Master Pro 455 MM904UT - 19".
Tak ted uz jen vaham mezi Iiyama Vision Master Pro 455 a Samsungem 959NF. Ktery je lepsi? Mate s nimi nekdo prakticke zkusenosti?
tak ja se zase priklonim k Samsungu 959NF! to je monitor s velkym M! mam ho vytipovany na koupi.. jenom mit ty $ :?
Nevím jakou má Samsung obrazovku, ale Iiyama má DiamondTron - s tou mám monitor a naprostá spokojenost.Citace:
Původně odeslal gh00l
Obrazovku ma Natural Flat, a jak se pise na diskuzi na CC tak je to nejlepsi monitor do 10k korunCitace:
Původně odeslal kecinzer
Opravdu tezka volba... :-(
Samsung 959NF ma taky obrazovku Mitsubishi Diamondtron NF jako ta iiyama
Navic pro Samsung jeste hraji lepsi parametry: Šířka pásma [MHz]: 290, Rozteč bodů [mm]: 0,24 a hlavne rozliseni, pro me je dulezity 1600*1200 pri 87Hz, coz Iiyama rozhodne nema..
Njn, ale Iiyama je Iiyama :-) a mně se třeba víc líbí designově.Citace:
Původně odeslal 6killer
Jo jasne, design ma urcite lepsi, ale treba pro me je dulezity jaky ma parametry a obraz, az potom se divam na vzhled - prece jen, kolik casu stravis cumenim na krasu toho monitoru a kolik na obrazovku, ze.. :wink:Citace:
Původně odeslal kecinzer
a btw. Samsung je Samsung -spicka v monitorech :-)
ja by som na tvojom mieste siel do second handu na dva roky a potom siel do LCD, a este aj tak usetris a za usetrene peniaze mozes vylepsit komp
Při použití, nebude mezi těmahle dvěma zas tak velkej rozdíl, takže tady už záleží zase na designu. Protože stejně na tom monitoru pojede v 1280x1024 min. 85Hz a to maj snad oba.Citace:
Původně odeslal 6killer
jenomže Samsung to umí i při 100 Hz, kdežto u Iiyamy je 85 maximum. Samsung také zvládá 1600x1200 při 85 Hz - takže i tohle rozlišení je u něj dlouhou dobu koukatelný... Ten Samsung můžu doporučit, protože ho mám už skoro 2 roky a obraz pořád super. BTW a na design bych při výběru monitoru bral ohled až v poslední řadě (já na něj kašlu úplně).Citace:
Původně odeslal kecinzer
Diky vsem za pomoc, nakonec zrejme pujdu do Samsunga diky lepsim parametrum. :-)
ked nie LCD tak minimalne 100Hz v 1152x864
Poradte jakou 17" aby zvladla 100hz pri1280x1024
za nejaky slusny love ... salozrejne flat
Taková neexistuje, bohužel. Maximálně si dopřeješ 100 Hz při 1152×864, a to musí mít min. 92 kHz, nejvíc se dělají 97 (pak dá při 1280×960 max. 90 Hz). Tedy sedmnáctky.Citace:
Původně odeslal sunnak
a muzes mi rict, PROC chces 17" a jeste k tomu 1280x1024??? tohle fakt nepochopim... tohle rozliseni je pro 19" a to jeste spis pro 19" LCD nez CRT :roll:Citace:
Původně odeslal sunnak
zkusim si odpovedet: asi rad koukas na monitor z deseti cm ;D
imho nejlepsi 17" je Iiyama 407 HF703UT
proc ? tak ja ti reknu proc chytraku pac 19" uz mam ale musim ted trochu reorganizovat kvuli mistu pac moje 19" je opravdu big old kvalita od hitachi no a sem zvyklej na 100hz ale stacil by mi mensi... hold asi budu muset este setrit a potom jedine lcdCitace:
Původně odeslal Xima
no tak se hned necerti :wink:Citace:
Původně odeslal sunnak
mne zkratka prijde takovy rozliseni na 17" proste neprirozeny... pokud ses ale rozhodl svoje problemy s nedostatkem mista resit vymenou 19" za 17" CRT tak to pak jo :-)