Mám asi měsíc a zatím jsem relativně spokojený, vyfotil jsem asi 700 fotek a je to good. Jen je kapku žravý na baterky (pořád nevím jestli jsem si koupil správnou nabíječku :? :? ). Baterky GP2300.
Printable View
Mám asi měsíc a zatím jsem relativně spokojený, vyfotil jsem asi 700 fotek a je to good. Jen je kapku žravý na baterky (pořád nevím jestli jsem si koupil správnou nabíječku :? :? ). Baterky GP2300.
Mám jí asi půl roku a je tak půl na půl. V automatu dost bída, blesk do žlutého odstínu a ostření jak kdy. Baterky to žere jak ďas. V manuálu na bodové ostření, nastavím ručně bílou a pak to docela ujde. Určitě bych si ale dneska vybral něco jinýho.
hafca
Minolty vždycky byly hrozní žrouti na energii - už se to sice zlepšuje, ale pořad je to podprůměr... :?
(to je pro ostatní, nerad bych nikomu kazil radost!)
Je to starej už dávno výběhovej foťák (ale nějak pořád úplně nevyběhlej), zásadní problémy - spotřeba na aku, podprůměrný sklo (světelnost i kresba), starý CCDčko, absence manuálu. Dneska bych nedoporučoval ten foťák kupovat.
naopak velmi dobrý foťák mám ho cca rok a sem spokojenej za ty prachy co jsem ho koupil..
samo, že pro profiky to není, ale stačí.
NEMŮŽU STĚŽOVAT
když pořídíš pořádný baterký tak vydrží fotit dýl než 5min :lol:
Popravdě řečeno nechápu, jestli to myslíš vážně nebo si děláš srandu... :?Citace:
Původně odeslal dezo
Snímky z tohoto foťáku nejsou ani pro trochu kritičtější amatéry! :evil:
to jan555: absencí manuálu myslíš co???
to DS: s těma amatérama to myslíš jak???
pokud si to přepnu do manuálního režimu a kapku si dám záležet, tak ty fotky vypadají dobre. jediný problém je s bilou, ale opet stačí nastavit a je po problémech.
ATWOLF: Sry, napsal jsem to blbě. Pokud se nepletu, nemá ten foťák prioritu času a prioritu clony má omezenou jen na nejvyšší a na nejnižší hodnotu ... (nebo to tak není?)
Ten foťák má prostě jen 2 clony, ne plynule regulovatelnou clonu.
Vždyť to píšu ...?Citace:
Původně odeslal frelichl
Ano, jen jsem ujišťoval, že se nepleteš. Ale možná byl můj příspěvek skutečně zbytečnej.Citace:
Původně odeslal jan555
Včera jsem fotil, vypnul ho a už nezapnul. Na displeji vyskočilo jen err, vyjel objektiv a víc nic. Ani nešel zasunout. Nakonec jsem musel vyndat baterky na čtvrt hodiny a pak se to chytlo. Stává se to, nebo mám smůlu?
hafca
hafca: v tomhle bych neviděl žádný zvláštní problém, pokud se to nebude opakovat 2x do týdne. Pokud není nic s foťákem, tak to mohlo být asi kartou, ale jak říkám - pokud se to nebude opakovat, tak to neřeš. Jen se mrkni, jestli neexistuje novější firmware a kdyžtak ho přeflashni.
No tohle bylo první, ale když sem fotil v noci na dlouhej čas tak mi to udělalo něco podobného. Po třech fotkách za sebou to zamrzlo tak, že displej byl černej a šly přes něj jen šikmý bílý čárky. Taky sem z toho musel vyndat baterky aby se to probudilo. Ten firmware sem hledal, ale nic sem nenašel, asi na to není.
hafca
V záruce je, že ano? Takže pokud se Ti to bude stávat dál, tak jí vyreklamuj/dej do servisu, normální to rozhodně není ...
Tohodle foťáku jsem se rychle zbavil. Velkej, těžkej, žravej a kvalita fotek průměr. Při rychlém focení se mi dokonce stalo že se v něm přehřály baterie. Zatím se mi nejvíc (z těch co jsem měl v ruce - Minolta s414, Nikon 2100, Olympus 350, Umax DC3306) zamlouval Olympus 350.
tak s414 sem nechal manželce, a koupil jsem si v akci A1 ;D ;D
Good choice :wink:Citace:
Původně odeslal ATWOLF
ale má šalené ovladání, boha než se to naučím ;D ;D ;D
mam, sem spokojenej, automat ale nestoji za nic, takze fotim prakticky jen na manual, fotky chtej obcas dorazit treba v pictureIt, maj sem tam nadech do sedy, hlavne pri horsim svetle...