Jsem na pár fotkách viděl že lidi mají ve vodníku tu vodu obarvenou. Tak by mě zajímalo čím to dělají? Někde jsem četl že je to fridex. A neleptá to nějak hadice ne CU výměníky a bloky?
Printable View
Jsem na pár fotkách viděl že lidi mají ve vodníku tu vodu obarvenou. Tak by mě zajímalo čím to dělají? Někde jsem četl že je to fridex. A neleptá to nějak hadice ne CU výměníky a bloky?
budto tou srackou co se prodava za tezky love a je UV meob normal zvyraznovacem. s tim zanasenim moc neporadim, vodnika nemam. ale urcite to nebude tak kriticky jako vodni kamen kdyz jeden pouziva vodu v vodovodu. Spis nic nez buhvijaky svinstvo
vem kladivo nebo kleste, rozmazni zvyraznovac, vyndej vnitrnost a hod to do sklenicky s vodou a nech at se to vylouhuje :idea:
Ono to barveni bude spis obcas nezadoucim vysledkem/nasledkem pridani aditiv do vody. V mym pripade je to Waterwetter, co mi dela vodu svetle ruzovou... :| :?
Destilovana voda:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=w...9&c=8&d=1&v=v2
Destilka + Waterwetter:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=w...7&c=8&d=1&v=v2
...i bet you can tell the difference :D
ja pouzivam zvyraznovace (zluty)..uz dost dlouho a nejake zaneseni nepozoruju
no ja bych tam zkusil dat potravinarsky barvivo, to by melo byt v pohode
mna ja pouzivam ten zvyraznovac protoze je uv reaktivni :-)
ked uz tam niekto lieva akvaristicke sracky proti riasam tak tam mozte kvapnut aj dezinfekcne kvapky na upravu vody, ktore to zbarvia kraaasne do modra, taka naozaj modra voda. Cool.
Modra je dobra ;D ...kde ze se to dostane koupit? :wink:
No kedze je to liecivo do akvaria tak to dostanes kupit v zeleziarstve ;DCitace:
Původně odeslal trodas
Myslis malachytovu zelen ? to zafarbuje nejako modro-zeleno alebo este sa pouziva obcas do akvariek aj hypermangan ... ten je fialovyCitace:
Původně odeslal Entita
Ten zvýrazňovač se mi zdá jeko levné žešení ale já budu mít průhlednou expanzku a nebude tem zvýrazňovač trochu barvit? Ať pak nevyliju vodu a z průhledné expanzky bude nějaká vyblitá barva. A taky nebude to vadit ponornému čerpadlu? Pak by se dala použít ta dezinfekce ale nebudou stejné problémy?
smarja ked sa bojis usadenin tak nechaj ten zvyraznovac vyluhovat tak 1-2 dni, prefiltruj to do inej nadoby, pockaj ci tam nieco sadne tak po dni, zlej to cez nejaku slusne filtrujucu latku, alebo filter na kavu a myslim ze expanzke nic nehrozi ..
ponornemu cerpadlu to imho nevadi..moje si nestezujeCitace:
Původně odeslal Dr.Neo
ad zabarveni...to by mozna mohl byt problem...ja mel nadobku nepruhlednout ale mam pocit ze na stenach neco bylo..ale zase bloky maji z pelxi vrsek a ten vypada ok :?
2Hades: nebolo to ani jedno z menovanych, obal som uz ale zahodil takze presne neviem co to bolo. Ale obal bol priesvitny a dnu to bolo modre. :lol:
2Sajmon: Neo sa neboji usadenin ale farbiva ako takeho.
2Neo: Problem cerpadlo urcite mat nebude, ostatne uz ale musis vyskusat sam.
Silikónové hadičky sa zvyknú zafarbiť podľa materiálov, s ktorými prichádzajú do styku...
Syn má silikónovú lyžičku na jedenie a od mrkvy bola pekne do červena... :wink:
mno tak hadicky sme nejak moc extra zlute nemel..mozna trosku..nemam na porovnani nove :-)
Hele lidi a co zkusit cáknout tam trochu okeny? Dyť ta je plná chlastu a je modrá a ta je dobrá. To přece nemůže nic udělat.
a taktiez to bude vsetko kristalovo ciste :lol:Citace:
Původně odeslal BananaYoe
Ked chces chodit sfetovany po dome tak preco nie :-) :wink:Citace:
Mám uzavřenej okruh => skoro žádný vypařování. :arrow: ;DCitace:
Původně odeslal janko_hrasko
Ale teď vážně myslíte si že by to šlo? Chápeš, budeš to mejt modrý a ještě super čistý.
a co bunlinky a pena?? nebude to nahodou penit??Citace:
Okena nie je Jar, nebude to penit tak isto ako nepeni napr. Alpa
Neni pravda, okena peni stejne jak Jar. Lil sem ji do okruhu spolecne s destlikou pri zavodnovani a misto nejakeho odvzdusnovani se mi tam udelala exkluzivni jemna pena :) Takze okenu ano, ale az po odvzdusneni.
Btw mel sem to tam docela dlouho a nijak sfetovany sem nebyl :o ;D
ja tam mam zelenej zvytraznovac a celkem pohoda.... fotky zde :
http://flizsk.wz.cz/upload/h2o1.jpg
http://flizsk.wz.cz/upload/h2o2.jpg
:wink:
EDIT: *zvyraznovac