Nevíte jak zvýšit rychlost pálení? Mám starou Mitsumi 4x write, 2x rw a trva to...... Nesel by tam flashnout novy bios - treba rychlejsiho modelu? Zkousel to nekdo? Nebo neco jineho?
Printable View
Nevíte jak zvýšit rychlost pálení? Mám starou Mitsumi 4x write, 2x rw a trva to...... Nesel by tam flashnout novy bios - treba rychlejsiho modelu? Zkousel to nekdo? Nebo neco jineho?
jde to u par vypalovacek, hlavne od Liteonu a je to dany tim ze ten pomalejsi model je jen zpomalenou verzi toho rychlejsiho.. ale myslim ze ty mas smulu
Pro upresneni: Mam Mitsumi 4802 TE.
ja tu mam jednu 4804TE je to 4x4x24 ;D
Tady nekdo koukal do Chipu (nebo kde to bylo) :roll:
Jedna lama, co jsem se ji hrabal v kompu to po me chce taky. Ma Mitsumi 4804TE a asi si predstavuje, ze z toho bude mit 40/16/40. Pokud clovek pali jen pro sebe s rozumem, tak i 4x zapis staci.
Ja mam HP 7200i+, ktera pali 2x. Trumfne me nekdo? ;D
Ja mam RicoohMP622 - taky 2x ale to se necha hodne premlouvat aby aspon otevrel dvirka.
Ja jsem měl do nedávna Yamahu SCSI CDR200t (zapis 2x) přetaktovanou na 400t (zapis 4x). Stačilo odpájet jeden odpor na plošném spoji původní CDR 200t a nová CDR400t byla na světě ;D Kdyby to tak šlo u všech komponent ;D 8)
Tos jich mel vypajet jeste par a mel bys z toho tech 40x ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Adrenix
tu mam nekde ve skrini ale uz holka nepali :)Citace:
Původně odeslal Harry
No a jeste k puvodnimu dotazu. Chip 1/2003 tomuto tematu venoval skoro 4 stranky. Pise ovsem zejmena o starych LiteOnech, ale i Creativech (pry nevyrobil ani jednu vypalovacku, vsechno OEM), par HP a dalsich. Doporucuju precist, ale o Mitsumi neni zminka.
Nejaky predelavky najdes tady: http://www.cdr.cz/a/postupy - bohuzel Mitsumi tam neni.
jj ;D ;D ;D 8)Citace:
Původně odeslal tiktak