X800 a VGA Silencer (rev. 1) - ma taka kombinacia (ak sa to da vobec tam namontovat) zmysel? Ako je to so zarukou na gr. kartu?
Printable View
X800 a VGA Silencer (rev. 1) - ma taka kombinacia (ak sa to da vobec tam namontovat) zmysel? Ako je to so zarukou na gr. kartu?
Tusim, ze na X800 potrebujes ATI silenver rev. 4:
http://www.newegg.com/app/searchProd...InnerManu=2107
...takze revize jedna je ti dobra tak na vyhozeni :wink:
Co se tyce zaruky, tak pokud kartu nijak neposkodis a nebudes i reklamovat s namontovanam silencerem, ale vratis tam zpet orginal, tak nikdo nic nepozna.
Jinak u ATI bacha na to, aby sedl silencer presne na core, a jinak dobry :-) Graficke karty se nekazej ani extremnim overclockem, s reklamaci bych si nedelal starosti. Ale jinak bych sel do GF 6800GT :-) Vykonnejsi, lepsi ovladace, min problemu ;D
Proc ne ATI je dobre vysvetleno tadyhle:
http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=8&t=44
6800GT je výkonnější jenom v něčem, ve většině né, ta tvoje antikampaň na tvém fóru je povedená, akorát že tam se mluví o poněkud starší kartě, já ze svojí X800 nikdy žádné problémy neměl, ani na starší R9700/R9800. A co se týče lepších ovladačů, tak bych řekl že to vyjde na stejno.Citace:
Původně odeslal trodas
well, a v tom s tebou nesouhlasim, X800 je vykonnejsi jen tam, kde ATI neco oprcava - jako treba kdyz v FarCry nemapuje stiny - neni divu, ze je pak o nejaky ten frame rychlejsi - i kdyz je vlastne pomalejsi.
...navic, testy muzes delat znovu, kdyz se tedka provalilo jak je to s tim fillrate a mapingem (b-linear) na ATIne - takze asik tak :wink:
Co se tyce bugu jenz mam na page uvedeny, tak plati pro vsechny ATIny do 9800 otestovano. X800 modely jsem este v ruce nemel, SNAD to vylechtali, ja SoF2 mam celkem rad a SoF2 v podani ATIny je teda pekne blikajici sracka :|
Vyjde na stejno? Ovladace? Ty zertujes!!! :o Na ATIne se neda ani vytvorit definovatelny rozlisko - udelej si treba 856 x 642 x100Hz 32bit! - a zobraz si ho! Nejde, co? Nebo ten posranej problem s refreshrates - furt to ATIna nema spraveny, 60Hz, blue... Muset pouzivat externi utiliku na spraveni, to je TRAPAS a muze to vest casem k problemum... Detonatory to maj davno spraveny, nastavis jaky refreshe chces pro jaky rozliska a jedes! Nebo takteni - na ATIne vsecko blokovany, musis biosy menit a prasarny delat, pripadne Omega drivery pouzivat - na nVidii hodist coolbity ( http://ax2.wz.cz/coolbits.zip ) a mas vse v ovladacich!
ATI = napicu karty :?
proti gustu zadnej dysputat, ale k cemu by mi bylo rozliseni 856 x 642 x100Hz 32bit opravdu netusim ???
OT trodas nevím oco ti go.. s Geforcem jsem mel mnohem vic problemů než s ati...
jaab - to je presne rozliseni DVDcka, abys mel pri nescalovanem obrazu z DVD ten nejhezci obraz, jaky se da z nej dostat.
Jendou uvidis a pochopis :wink: Osobne bych si i jen kvuli tehle "prkotine" ATI nikdy nekoupil... Jak rikam, jednou uvidis a ... uz nechces jinak :-)
Ladron - vidis, ja z GF nemel nikdy zadny problem, zato s ATInami mame problemy neustale - ja s jednou R9100, a braska s R9000 a R9600XT... :wink: Crap karty. Nebrat :?
Drzte se tematu.
silencer ma zmysel samozrejme, ale otazka jeho tichosti je niekedy inde, pretoze kazdy ma inu hranicu kedy to povazuje za tiche, mne pride nemodovany hlucny :) (nove silencery nemaju high/low) tak bus si to upravis alebo to je pre teba ok ;)
trodas: a nezda sa ti ze si si drsne pomylil sekciu? ked chces diskutovat o GK tak bez do patricnej sekcie :!:
For Trodas:
Ty svoje rozumy si nech pro sebe nebo je podlož konkrétními fakty.
Věci jako " ATI = napicu karty ", tak tím si zde popularitu nezískáš. :evil:
Pozorně jsem si přečetl co jsi psal a v něčem máš pravdu, ale jinak tady blábolíš své domněnky... :mweheh:
Prostě si koleduješ o nějaký hezký rank
PS:Dej si pozor, aby si zde nebyl tak " oblíbený " jako na xchatu :roll:
Jinak hezký den...
jen ho nechte , ve vetcine veci ma pravdu ,sice je to v tomto dredu OT , ale vyhrozovat mu za nazor nejakym "peknym" rankem je blbost
imho specu ty ty ranky hazis i bez duvodu ze ? takze to je vlastne fuk
hehe tady to houstne 8-)
Mel sem jak ATI tak Nvidii...oba typy karet (R9000PRO, GF4MX420, GF4Ti4200) bez problemu...ale kazdemu co jeho jest...
imho vyhrozovani bych si nechal do SZ...dela to spatny dojem kdyz nekdo z adminu dela verejne ramena...Nak
[OT] Mel jsem MSI Gf4Ti 4800SE a nemel jsem s tim problemy, ted mam ATI Radlo 9600 a NEMAM s tim problemy - naopak ma 2x lepsi barvy (i kdyz rada FX uz taky jde) a zere tak 3x min nez ta Gf4ti a uchladi se pasivem, ale pritom ma slusny vykon. Myslim, ze po Matroxu je ta ATI slusna karta do kanclu na mainstream i na top - nabizi vsechny reseni site na miru kazdymu, ale NVidia ma jenom top - ty main a low-end jsou naprosto k nicemu - obraz k nicemu, zere to jak swina - chlazeni hruza - proste karta JENOM do herniho komplu. Tot muj nazor - ale jak rikam - mel jsem porad NVidii, protoze jsem hodne hral hry, ale ted, kdyz hry uz jsou obcas, tak jsem poridil ATI ;)
koupil sem si silincer 4 na x800xt PE: teplota karty predtim 60-82
teda 42-67,maximalni spokojenost,jen ta cena :-(
trodas : ty máš ještě problém u ATI s 60Hz, tak to je tvůj problém, já s tím problémy nemám :-) A nemusím používat žádnou externí utilitu. A to tvoje rozlišení pro DVD, to si asi jediný kdo si na tohle stěžuje :roll: ;D
A na ATI není na taktování nic blokováno, aspoň né o modelech co jsem se zmiňoval. Naopak u Nvidie je s taktováním více problémů, že se GPU vrací na default hodnoty, nebo to nejde taktovat vůbec, záleží na výrobci.
Omlouvam se za "ukradeni" treadu, ATI versus nVidia debaty jsou tu OT :wink:
Na druhou stranu na reci o tom, jak je ATI bezproblemove tektovatelna a nVidia ma problemy mi neda nez reagovat - je to proste smyslenka a blbost. ATI dela biosy schvalne tak, aby zmena taktu o 1Mhz zamrzla celou kartu, zatimco neexistuje nVidia, jez by s taktovanim mela problem - dyt je to v driverech a nemusis pouzivat nejakou nespolehlivou externi utilitku, Spajdr :?
Ze jsem jediny, komu vadi ze si na ATIne nemuze vytvorit custom rozliska? V tom pripade nemuzu za to, ze je mezi slepymi jednooky kralem :roll:
Pokud nemas na ATIne problem s OpenGL hrami (Q3 engine/Doom3, typicky) tak bud nepoznas rozdil mezi 60Hz a 100Hz, anebo jsi opravdu slepy :) Anebo mas win98 :lol: Win2k/WinXP tyhle problemy maji s ATI kartami. Mela je i nVidia, ale spravili to :-)
Navic, nVidia umoznuje zapnuti DoubleScanu, zatimco ATI ho ma vypnuty uz pro 576x432 - kdyz se pak podivas na 640x480 obraz na 17" monitoru s DoubleScanem (nVidia) a bez nej (ATIna), tak se z kvality obrazu na ATI zblejes... :-o :!:
Kdo ze chce tyhle rozliska? Kazdej, kdo se podiva na demce, ci zahraje si mangy gamesky, to je vetsinou v 640x480 a ja chci hezkej obraz, ne shit z ATIny... :evil:
Ma nespokojenost s ATI na rozdil od tebe prameni z toho, ze ja ATIny MAM, zatimco ty jsi o nVidii mozna slysel... :? :| ...a to este nejaky zmateny informace...
Tedka chtel braska nahradit v segrine pocalu starou GF2MX440SE Radeonkem R9000. Pocal zcela standardni Abit KT7A v1.2. R9000 v ni proste NEJEDE a nenaskoci ten obraz a nenaskoci... Zkusili jsme zpet GF2 - v pohode, samo, cely roky tam jede, tak proc by ne... Tak modernejsi FX5200 - v pohode. FX5600 - v pohode. R9600 - v pohode. Ale R9000 - ani za prase, pritom se do toho staryho pocalu tak krasne hodi...
...ATI? NEVER EVER MORE! :evil:
PS. sorry vsem ATI userum, jenz jsem se dotknul na zaklade mych a mych kamaradu zlych zkusenosti s ATInami... Pokud nejste fanatici, tak jsem se vas snad dotknout ani nemohl :wink:
OMG to nejde o kradnutie threadu ale brutal total megaOT !
a len tak na okraj problem s frekvenciou ? ked si lavy na obidve ruky tak ti nepomoze ani ked ti to niekto ukaze co? refreshlock, reforce a ine ... OMG ja zomriem :roll: :evil: (btw ja som fanusik nVidia a mal som ju kym som nepresiel na notebook, ale to sem rozhodne nepatri)
Samo, ze na ATIne pouzijes Refreshforce 1.10 a vse jede ok :wink: (dokonce bez restartu, na nVidi byl sveho casu protreba restart :wink: - to pro korektnost)
Nicmene debata sla o tom, ze ja tvrdim, ze ATI ma shitovni ovaldace a tohle je jeden z kriklavych prikladu - zatimco nVidia to uz davno davinko spravila :-)
Tot vse, netreba me hned podazrivat z toho ze mam obe rucke leve :lol:
preco to riesis tu?!? asi aj zle vidis ked si si nevsimol ze toto je sekcia chladice .. bez si to riesit do "ATI graficke karty" myslim ze to je omnoho lepsie miesto ... ROZUMIES? uz to tu pisem 3ti krat cca .. skoda ze nemam prava to zmazat :evil:Citace:
Původně odeslal trodas
Be kind to your local LAMA :wink:
Toto je uryvok z Pravidiel z tvojho fora o KTV (http://trodas.wz.cz).
Tak preco to nedodrzujes na tomto fore?Citace:
Pravidla fóra KTV
Pravidla jsou jednoduchá:
...
2) Dodržujte zaměření příspěvků a sekce, do které jej přidáváte. Například výsledky pingu nepatří do sekce o "Provozu internetu přes..." ale do sekce "Měření kvality netu přes KTV (pingy)".
...
Sankce za nedodržení pravidel jsou v pavomoci administrátora, jenž podle závažnosti omezí takto provinivšího-se uživatele, počínaje smazáním či vyeditováním části příspěvku po zablokování IP adresy a nicku daného uživatele.
proc se nedrzis tematu?ati ma uz davno ovladace ok!Citace:
Původně odeslal trodas
toho silincera 4 muzu jen doporucit,je pomerne tichy a vykony.
trodas ty ses ale xxxxx /radeji to nenapisu ale ses to/
LOCK