Inspire 4400 + dřevěné dvoupásmovky Tesla z bazaru
K relativně levným repro Creative Inspire 4400 jsem místo těch malých krychliček připojil dva páry solidních dřevěných beden Tesla někde z 80 let, sehnal jsem je v jednom bazaru za 400kč. Po zapnutí jsem byl doslova ohromen zlepšením kvality reprodukce, subwoofer může být klidně úplně stažený a pořád to má dostatek basů, středů i výšek a hlavně to vůbec nešumí a má to až překvapivý výkon, ještě jsem se to neodvážil dát naplno. Myslím, že je to docela dobrý nápad na pořízení levných a dobrých repro.
Re: Inspire 4400 + dřevěné dvoupásmovky Tesla z bazaru
Citace:
Původně odeslal Freeman
K relativně levným repro Creative Inspire 4400 jsem místo těch malých krychliček připojil dva páry solidních dřevěných beden Tesla někde z 80 let, sehnal jsem je v jednom bazaru za 400kč. Po zapnutí jsem byl doslova ohromen zlepšením kvality reprodukce, subwoofer může být klidně úplně stažený a pořád to má dostatek basů, středů i výšek a hlavně to vůbec nešumí a má to až překvapivý výkon, ještě jsem se to neodvážil dát naplno. Myslím, že je to docela dobrý nápad na pořízení levných a dobrých repro.
No pokud to má alespoň srovnatelné parametry s původními, abys neodvařil zesilovač, nebo samotné bedny, tak taktéž doporučuji. Hudba chce svoje a v bazaru se dají sehnat věci, to by jeden koukal. Výhoda je v tom, že tyhle komponenty prostě nestárnou. Kvalitní bedny ti budou parádně hrát i za 10-15let bez zhoršení kvality. Naopak, budou nádherně rozehrané. Osobně se po hi-fi bazarech velmi rád toulám.