Vzdálené probuzení počítače
Takže mám non-stop připojení. Počítač nevypínám pouze uspávám. A tak bych ho chtěl i nějak probouzet přes internet. Na zakladní desce mám vyvedený "wake-up on LAN" a "wake-up On Internal Modem" (konektory: +5VSB;GND;signal). Nevím možná se to mého problému netýká, ale radsi se o tom zminuji, ještě dodám že internet mám přes Wifi AP, tedy přes sítovku do PC. Proubouzet bych chtěl WinXP. Slyšel jsem i to že se to dělá pomocí nějakého "magic paketu", ale to je tak asi opravdu vše. Budu rád za každou radu.
Re: Vzdálené probuzení počítače
Citace:
Původně odeslal Dominator
Takže mám non-stop připojení. Počítač nevypínám pouze uspávám. A tak bych ho chtěl i nějak probouzet přes internet. Na zakladní desce mám vyvedený "wake-up on LAN" a "wake-up On Internal Modem" (konektory: +5VSB;GND;signal). Nevím možná se to mého problému netýká, ale radsi se o tom zminuji, ještě dodám že internet mám přes Wifi AP, tedy přes sítovku do PC. Proubouzet bych chtěl WinXP. Slyšel jsem i to že se to dělá pomocí nějakého "magic paketu", ale to je tak asi opravdu vše. Budu rád za každou radu.
Nedavno jsem to rozchazel po lokalu ale melo by to jit i z internetu. Pouzivam free program WakeOnLanGui.exe jde to nekde stahnout z ceskyho webu, nasel jsem to celkem hned. Je to uplne jednoduchy, staci vedet akorat IP a MAC. Az to zkusim nejak pres net tak sem napisu jak to chodi.
Jeste k tomu nastaveni BIOSu. Mel jsem trochu problem, ze se mi kazda deska chovala jinak. Dulezity je, aby MB nechaval sitovku pod proudem. Napr. Abit mi nechava ve standby sitovku pod proudem ale az moc citlive takze nesnese jakoukoliv jinou aktivni sitovku resp zadnej paket v siti jinak se hned probudi..coz je pekne blby. V OFF stavu to bylo normalni. Naopak Intel MB zase vypne sitovku ve stavu StandBy takze se na ni "nedozvonis" ani nahodou. Oba MB reagovaly korektne a shodne jen ve stavu OFF. Ale ani to neni k zahozeni. Ve spojeni s FTP a VNC4 je to optimalni zpusob jak se dostat k datum i kdyz je clovek mimo svuj komp.