Jsou na 54 mbit WIFI potreba 2 anteny? Zkousel jsem fci. hledat ale kdyz jsem zadall "wifi 54" tak me to vyhodilo vetsinou sami blbosti..
Printable View
Jsou na 54 mbit WIFI potreba 2 anteny? Zkousel jsem fci. hledat ale kdyz jsem zadall "wifi 54" tak me to vyhodilo vetsinou sami blbosti..
bylo by dobré o jakém typu připojení mluvíš: AP-AP , klient-AP, klient-klient
A ty antény ??? jako jedna na jednom zařízení a druhá na druhým ? ( to se hodí no), nebo dvě antény na AP ( proč klidněě stačí jedna)
Ja jsem v tomhle oboru lama, takze sorry, mno chcem si s kamosem udelat sit AP - AP. Dival jsem se na ruzny AP na netu a nekde je proste na fotce jedna a jinde zase dve anteny (jako ty co jsou primo na AP, ne externi).
Mno a kdyz bude potreba jen jedna tak proc se pouzivaji nekde dve?
Proto :D, to neres staci jedna, a je to i lepsi, kdyz jsou dve tak jednu musis stejne vypnout.Citace:
Původně odeslal CODE
:lol:
Preci musi existovat nejakej duvod proc tam ty firmy montuj dve anteny mhe?
Používá se to jako diverzitní anténa. Každá anténa má ve svém vyzařovacím poli hluchá místa a tím, že použiješ dvě stejné antény navzájem o kousek posunuté tyto hluchá místa vykreješ. AP pak mezi těmito dvěma anténami v optimálním případě přepíná a všichni klienti mají dobrý signál. Ale pro použití s externí anténou je nejlepší, když AP umí druhou anténu vypnout a používat jen jednu (s tím mají bohužel některé problémy :roll: ).Citace:
Původně odeslal CODE
PS: i některá AP, která mají na pohled anténu jednu mají ve skutečnosti dvě - druhá je jen malá uvnitř APčka, zkus si rozdělat třeba D-Linka DWL-900.
Pak mas jeste dalsi moznost, ze jednu, ziskovejsi, antenu pouzijes jako prijimac a horsi jako vysilac, aby ses vesel do GL s vykonem.
A jak bys to oddělil?Citace:
Původně odeslal Jezevec
IMHO tohle u 802.11b/g zařízení neuděláš.. Teoreticky bys tam mohl strčit rozbočovač (4 dB útlum a 2000 Kč navíc) a k té vysílací útlumovej člen (taky aspoň 1500 Kč), ale zůstává tu problém s pofidérním přepínáním antén.
Asi to myslel tak, ze se na vysilaci antene nebude nicim srazet vykon a antena uz bude jednoduse mene ziskova :) ;). Chtel bych takoveho cloveka nekdy potkat ;). Samo pocitame zde s moznosti pripojit dve anteny a prepinat je.Citace:
Původně odeslal KUBA
Jasne, predpoklada se, ze AP umi anteny prepinat (treba WRT54G, pripadne pokud vim jde to i u WL500G - tam je treba zapojit druhy vyvod na plosnaku)