Aky prinos bude 512 oproti 256 L2 cash kedze ostatok jadra ma byt rovnaky . Na rovnakej frekvencii samozrejme . :roll: ???
Printable View
Aky prinos bude 512 oproti 256 L2 cash kedze ostatok jadra ma byt rovnaky . Na rovnakej frekvencii samozrejme . :roll: ???
Zkus si to představit takhle - porovnej P4/2,0GH/512KB L2 a P4 Celeron 2,0GHz 128KB L2. :lol: Nebude to tak propastný rozdíl, ale u frekvencí nad 2 GHz je 512KB L2 nutnost. ;)Citace:
Původně odeslal JUVS
No porovnat 128kb cache a 512 nieje celkom adekvatne, skorej 256 a 512 nie?? sak o tom tu je rec, celkovo to vplyv na vykon bude mat ako som ja videl, ubohy, teda o nicom narast vykonu,
vacsi prinos pre neskorej kupujucich bude slubovana 200fsb v priebehu roku 2003, a dalej lepsia pretaktovatelnost, nakolko Barton bude mat o trosilinku vacsie jadro vdaka vacsej cache a aj lepsie sa bude dat uchladit, mal by byt a co je najdolezitejsi uplne s otvorenym multiplikatorom ;D ale mal by byt :wink: :o
Odhadem tak 5 až 15% na stejné frekvenci.
Mno zalezi to aj od druhu operacie. (aj 128c Celerony maju v niekotorych aplikaciach identicky vykon ako P4 s 512c)
Ale vo vseobecnosti sa vykon zdvihne.
Jasne - velmi zalezi ad aplikacie - niektore potrebuju hruby vykon - ine vacsiu cache ...
V kazdom pripade sa tesim na priame porovnanie - ale vacsia cache nikdy nie je na skodu (ked mas peniaze samozrejme)
Hlavní přínos Bartonu je ale ve zvýšení FSB na 166 ......... jestli se nepletu ne .....??
Povodne boli nejake informacie ze Barton by mal ist az na 200FSB ...
Ale neviem co je na tom pravdy ???
V kazdom pripade na 166 pojde urcite
Myslím, že ti EAGLE odpověděl dost jasně. 5-15% na stejné frekvenci. To mi jako ubohé nepřipadá, navíc velikost CACHE se čím dál víc projevuje se zvyšující se frekvencí. Porovnání s P4 vs P4 Celeron byl jen příklad, co provede velikost CACHE s výkonem. Ať dáš Celerona P4 na jakoukoli frekvenci, má výkon ubohý. A u Athlona je těch 256KB L2 nad 2GHz už taky málo a brzdí to výkon. ;) Barton, pokud bude, bude super procák, o tom jsem přesvědčen. Jen si to představte, mít v compu BARTONA 2,5GHz ... 8)Citace:
Původně odeslal MK2
UPDATE - kdesi jsem viděl test Bartona a výsledek v CPU marku - 213 bodů, to hovoří za vše. Petr Orel má tuším 207, zeptej se ho, jakej výkon to je. :D
Pokial viem tak Eagle BArtona nema ne :|
Jasně že má TBreda ... Ale má 207 bodů a tak může poreferovat, co je to výkon ....Citace:
Původně odeslal Semik
To jo to ma dost...mne to hodi sotva 160bod.
No rozdiel medzi 256 a 512 L2kou bol medzi Wilamette a Northwoodom - aj keď tam sa toho menilo o trochu viac a výkon bol pozorovateľný... Niekde viac, niekde menej... :wink:
A povedal by som, že tu to bude podobné...
Ale dôležitejšie bude asi to, či bude pretaktovateľnejší, či bude menej hriať, ktoré dosky ho budú podporovať, akú bude mať FSB a tak nejak... 8)
Si stezujte na to ze vam CPU mark hazi malo :) Ja kdybych sem hodil svuj vysledek, tak musim chodit s papirovym pytlikem na hlave... No holt Durex pujde brzo do.... :)
No take zle to zas byt nemoze ne ???Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
je to ubohy ja mam 108bodu :oops:
Eagle & Halen, ak je to pravda ze tam bude 5-15% narast vykonu, tak si ho kupym, aj tak moj povodny zamer bol kupit Bartona az po tomto procaku ktory pojde na 2,5GHZ a dat ho na nejakych este 2,7-2,8Ghz to by bol odvaz.
Ked to bude s narastajucou frekvenciou viacej zavisle na cache, tak uz ani o tom nerozmyslam velmi. Ale mozno este prehodim pred upgradom na Bartona na 1800+ rev. B t-bred ak vide, a urobim cenovo vyhodnu vymenu.
Barton sa teda oplati, len aby tu bol, nech sa udomacni na trhu a ceny nech do konca roka sa tiez udomacnia(nech len pekne klesnu, haha ;D )
a potom si ho kupim, ak mi pojde na Epox 8k5a2+ ovsem
Diky za info :wink:
Ja si taky doufam koupim bartna, jestli budu mnet desku nevim, ale pokud to pojede tak asi ne. Ale mozna ze predtim taky prejdu na Tbreda a neco snej vyzdimu :-)