Preco ked nastavim fsb na 166Mhz vobec nenabehne komp a na 165mhz v pohode aj ked dvihnem napetie na 1,95V co je moc na 0,13tech ale vobec nic proste mi komp nenabehne na 166fsb mam ram pc 2700 ???? v com moze byt chyba???
Printable View
Preco ked nastavim fsb na 166Mhz vobec nenabehne komp a na 165mhz v pohode aj ked dvihnem napetie na 1,95V co je moc na 0,13tech ale vobec nic proste mi komp nenabehne na 166fsb mam ram pc 2700 ???? v com moze byt chyba???
asi nestihaj ramky (PC2700...to odpovida frekvenci DDR333 ??? - jestlize ano, tak ramky stihaj, ale CPU ne).Citace:
Původně odeslal Radox
T-bred nepojde na 166???? to je podla mna blbost
no nemusi nutne kazdej T-Bred jet na 166 ale tady to asi fakt bude spis pameti....zkus je otestovat v GoldMemory ;)Citace:
Původně odeslal Radox
mam podobny problem:
deska ABIT KX-333, Tbred 1700, WINBOND 5120-B6
predtim jsem mel odemceny palomino 1600 a fsb jelo az do 180 na nejagr. nastaneni, GOLDMEMORY bez chyb
vymenil jsem xp1600 za tbred 1700 a cokoli nad 160 pri jakemkoli nastanevi pameti a nasobice vykazuje chyby v GOLDMEMORY.
nasel jsem na forech www.athlonmb.com a www.xtremesystems.org dva lidi se stejnym problemem a nikdo nevi cim.
podle me je to evidentne n*h*v*n* procesor
procesor na hovno neni. Moze kludne byt na hovno aj doska. Ak nastavis pamate asinchronne teda fsb na 133 a mem na 166 tak to ide v pohode ?
Tak to blbne taky ale jen u XP1700
Kdys si pujcim XP1600 a nastavim to u obou procesuru stejne.. napr.: 8*180=1440Mhz jak u tbreda tak i u palomina,pak u tbreda to jednou za 3 hodiny uplne nahodne zatuhne a goldmemory hlasi vadnou pamet.
U XP1600 to samozrejme netuhne a goldmemory je taky v poradku.
Jinak jsem pochopitelne skousel posledni bios, cista instalace W2K, standartni i max voltaz u DDR, CHIPSET i CPU... deska samozrejme officialne podporuje tbred...
Pripada mi to, ze nektere serie XP1700 a XP1800 jsou asi nejak spatne od vyroby odemcene.
Navic u kamose s jeho deskou ASUS a7v8x se to chova naprosto stejne a ma stejnou seriri XP1700 a to sice AUIGA0239.
Stáhni agresivní časování pamětí na default, nebo ještě níž pokud tak vysoko taktuješ ......... pak proveď znovu testy .........
A co když tam máš nastaveno že DRAM frek. = FSB+33? ;)
NECITATE, ZE TO ROBI IBA PRI TBREDE? ROVNAKA PAMET, ROVNAKA DOSKA, ROVNAKE NASTAVENIE V BIOSe, IBA CPU ZMENI NA PALOMINO A NIC MU NEMRZNE, PPI ROVNAKEJ FSB A ROVNAKOM CASOVANI DDRAM?